Vinkit AdBluen oikeaan käyttöön

AdBluen käsittelyssä kannattaa olla huolellinen. Oikein käytettynä AdBlue alentaa päästöjä ja optimoi moottorin toimintaa.

Nyrkkisääntö on, että dieselpolttoainetta ja AdBlueta ei koskaan tankata samasta täyttöaukosta. AdBlueta ei laiteta dieselsäiliöön eikä dieseliä AdBlue-säiliöön. Varmista ajoneuvon ohjekirjasta AdBlue-täyttöaukon sijainti.

AdBlue-liuoksen säilytyksessä ja käsittelyssä käytetään AdBluelle tarkoitettuja välineitä ja materiaaleja.

AdBlue-liuoksen koostumuksen on säilyttävä alkuperäisenä. Liuokseen ei saa sekoittaa mitään muita nesteitä tai kemikaaleja.

Roiskunut AdBlue voi syövyttää ajoneuvon maalipintaa ja muita materiaaleja. Puhdista ympäristöön roiskunut liuos huolellisesti ja viipymättä. Katso käsittelyohjeet AdBluen käyttöturvallisuustiedotteesta.

AdBlue on suojattava kuumalta ja kylmältä. Liuos jäätyy -11 ˚C lämpötilassa, ja sitä on säilytettävä sisätiloissa alle 25 ˚C lämpötiloissa.

Jos AdBlue-liuos on jäätynyt, se voidaan sulattaa esimerkiksi tuomalla pakkaus sisätiloihin. Mikäli AdBlue jäätyy ajoneuvon tankkiin, se säilyttää toimintakykynsä ja on käytettävissä kun ajoneuvo tuodaan jälleen lämpimään. 

AdBlue säilyy 18 kuukautta pakkaukseen merkitystä pakkauspäivästä tai tankkaushetkestä asemalla.

Tilaa AdBlueta Oma Neste -verkkopalvelusta »

Jätä yhteydenottopyyntö »

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja kysy lisää 0200 11311, arkisin klo 7-17.