7 vinkkiä tuulilasinpesunesteen valintaan – Näin lisäät ajomukavuutta, turvallisuutta ja pidennät tuulilasin elinikää

Tuulilasinpesunesteissä on suuria laatueroja, ja valinnalla on yllättävän paljon vaikutusta ajomukavuuteen, turvallisuuteen ja auton osien kestävyyteen. Näillä vinkeillä valitset sopivan lasinpesunesteen ja pidennät tuulilasin ja pyyhkimien elinikää. Neste Voltera Prolla™vesi katoaa lasista jopa ilman pyyhkimiä. 

1. Lasinpesuneste on turvallisuustekijä – ja laatuerot ovat suuria

 Hyvä näkyvyys on autoilun tärkeimpiä turvallisuustekijöitä. Siksi tuulilasinpesunesteeseen ja ‑pyyhkijöihin kannattaa kiinnittää huomiota.
 
Lasinpesunesteissä on merkittäviä laatueroja. Korkealaatuinen pesuneste puhdistaa lasin tehokkaasti liasta ja kesällä esimerkiksi hyönteisistä. Laadukas tuote ei vaahtoa eikä muodosta häiritsevää kalvoa lasin pinnalle. Lisäksi oikeanlainen lasinpesuneste suojaa pesujärjestelmää jäätymiseltä kovillakin pakkasilla.
 

2. Ainutlaatuinen Neste Voltera Pro™ saa veden katoamaan ilman pyyhkijöitä

 Neste on kehittänyt ainutlaatuisen lasinpesunesteen, jossa hyödynnetään Suomessa kehitettyä pinnoittavaa lisäainetta. Neste Voltera Pro™ tekee lasin pinnalle näkymättömän suojakerroksen, joka hylkii vettä, likaa ja jäätä. Kun auton vauhti kasvaa, vesi yksinkertaisesti häviää tuulilasista ilmavirran mukana. Myöskään lika ei tartu niin helposti tuulilasiin.
 
Neste Voltera Pron™ teknologiasta on monia hyötyjä:

  • Ajaminen on miellyttävämpää sateella ja märissä olosuhteissa, eikä pyyhkimiä tarvitse käyttää niin usein.
  • Voltera Pro™ parantaa turvallisuutta, sillä näkyvyys on parempi myös haastavissa keliolosuhteissa.
  • Tuulilasinpyyhkimet kestävät pidempään, koska niitä käytetään vähemmän. Siksi ne liukuvat paremmin.
  • Tuulilasi pysyy paremmassa kunnossa, koska näkymätön kalvo suojaa lasia hankaukselta.
  • Lasinpesunestettä kuluu vähemmän, eikä sitä tarvitse lisätä niin usein.
  • Talvella tuulilasi on helpompi puhdistaa jäästä.

 
Neste Voltera Pro:ta™ kannattaa käyttää ensimmäisen kerran jo kuivalla säällä. Näin pinnoittava lisäaine muodostaa näkymättömän suojaavan kerroksen lasin pintaan.
 

3. Huomioi terveysnäkökulma ja vältä myrkyllisiä tuotteita

 Markkinoilla on lasinpesunesteitä, jotka sisältävät myrkyllistä metanolia. Asialla on merkitystä, sillä lasinpesunesteen haihtuessa sitä päätyy myös auton matkustamoon. Metanoli on vaarallista jo hengitettynä. Se on hajutonta, joten altistusta ei välttämättä huomaa. Nesteen lasinpesunesteet eivät koskaan sisällä metanolia.

 
4. Laadukas lasinpesuneste ei vahingoita ajoneuvoa

 Autoissa käytetään yhä enemmän erilaisia muoviosia, ja huonolaatuinen lasinpesuneste saattaa vahingoittaa niitä. Vääränlaiset kemikaalit voivat himmentää esimerkiksi ajovalojen umpioita ja saada ne halkeilemaan.
 
Lasinpesunesteen laatu on erityisen tärkeää sellaisissa ajoneuvoissa, esimerkiksi traktoreissa ja muissa työkoneissa, joiden lasit on valmistettu polykarbonaattimuovista. Huonolaatuinen lasinpesuneste voi himmentää ja vaurioittaa tällaisia laseja. Nesteen lasinpesunesteet ovat huolellisesti tutkittuja laatutuotteita, jotka eivät vahingoita ajoneuvojen muoviosia eivätkä tiivisteitä.
 

5. Ylivertaista helppoutta Neste Easy Fill -automaateilla

 Kaikkein vaivattomin tapa hankkia lasinpesunestettä on hyödyntää Nesteen asemilla olevia Easy Fill -lasinpesunesteautomaatteja.
 
Easy Fill -automaatin käytöstä on monia hyötyjä:

  • Aina oikea määrä lasinpesunestettä. Automaatista voit hankkia juuri tarvittavan määrän pesunestettä ja vältyt vajaiden pakkausten säilyttämiseltä autossa tai varastossa.
  • Ympäristöystävällinen ratkaisu. Easy Fill -automaatit vähentävät muovijätteen määrää vuosittain jopa 80 000 muovipakkauksen verran.
  • Helppo täyttäminen. Lasinpesunestettä on helppo annostella pistoolilla, eikä se läiky ympärillä olevien osien päälle.
  • Aina oikeanlaista lasinpesunestettä. Easy Fill -automaattien pesunestettä ja sen pakkasenkestoa vaihdellaan vuodenajan ja alueen sääolojen mukaan. Automaateissa käytetään kolmea eri lasinpesunestettä: Neste Voltera Summer, Neste Voltera Ready ‑20 °C ja Neste Voltera Ready ‑30 °C.

 
6. Jäätymisenestoon on vaihtoehtoja aina ‑80 °C:een saakka

 Lasinpesunesteen riittävä pakkasenkesto on tärkeä turvallisuustekijä, sillä jäätyneestä pesunesteestä ei ole liikenteessä apua. Jäätyvä neste saattaa laajetessaan pahimmillaan vaurioittaa auton lasinpesujärjestelmää. Muista siksi varata autoon ajoissa oikeanlaista lasinpesunestettä.
 
Nesteen valikoimasta löytyy käyttövalmiita lasinpesunesteitä ‑20 °C:n pakkaskestävyydestä aina ‑33 °C:n pakkaskestävyyteen. Valikoimassa on lisäksi veteen sekoitettava lasinpesunestetiiviste Neste Voltera Strong ‑80, josta voi saada haluamansa pakkaskestävyyden erittäin vaativiinkin olosuhteisiin.
 

7. Tiiviste vai käyttövalmis lasinpesuneste?

 Molemmissa on omat etunsa. Tiivisteet tulevat yleensä hieman edullisemmaksi kuin käyttövalmiit lasinpesunesteet. Esimerkiksi litrasta Neste Voltera Strong ‑80 ‑lasinpesunestettä saa talvella helposti 2–5 litraa ja kesäaikana jopa 11 litraa käyttövalmista liuosta. Tiiviste vie myös säilytettäessä vähemmän tilaa, ja siitä saa laimentamalla juuri haluamansa vahvuista pesunestettä.
 
Käyttövalmis pesuneste on vaivaton vaihtoehto. Nesteen käyttövalmiit lasinpesunesteet myydään useimmiten pusseissa, joissa on 65 prosenttia vähemmän muovia verrattuna vastaavankokoiseen kanisteriin.
 
Löydä paras vaihtoehto Nesteen lasinpesunesteistä asemiltamme.