Voiteluaineet

Laadukkaan voiteluaineen valinnalla voi säästää tuhansia euroja huolto- ja käyttökustannuksissa.

Suomen olosuhteissa auto joutuu vuoden mittaan ankaran rasituksen alaiseksi. Voiteluöljy on moottorin ensimmäinen puolustuslinja kulumista ja vikoja vastaan. Moottoriöljy tekee moottorille hyvää monilla tavoin: se voitelee, tiivistää saumoja, jäähdyttää ja sitoo likaa.

Nesteen voiteluöljyillä pidennät moottorin käyttöikää ja öljynvaihtoväliä, sekä saavutat paremman moottorin kulumisen suojan. Hyvin voideltu moottori säästää myös polttoainetta ja pitää päästöt kurissa.

Löydä oikea voiteluaine autollesi

Oikean voiteluöljyn valinta kannattaa tehdä huolella. Nesteen Voiteluainesuositukset-palvelu auttaa löytämään parhaat voiteluaineet yli 200 automerkille ja yli 12 500 eri ajoneuvotyypille käyttökohteittain. Palvelu kertoo myös ajoneuvokohtaiset vaihto- ja tarkastustiedot.

Kuinka tehdä öljynvaihto autoon?

Lue Nesteen ammattilaisten ohjeet, kuinka vaihdat itse öljyt autoosi. Öljyn on syytä Suomen oloissa vaihtaa vuosittain.

Lue ohjeet öljynvaihtoon

Kaikki Nesteen voiteluöljyt on kehitetty toimimaan luotettavasti ankarimmissakin olosuhteissa

Nesteen moottoriöljyt on suunniteltu Suomen vaihteleviin oloihin. Parhaat tuotteemme tunnistaa etiketin sinisestä Advanced Technology by Neste -merkistä. Se tarkoittaa käyttöalueensa uusinta teknologiaa liittyen suorituskykyyn, tehokkuuteen ja polttonesteen säästöön sekä pitkään käyttöikään ja ympäristövaikutusten pienentämiseen. Korkeinta laatua oleva perusöljy takaa, että moottoriöljyjen lisäaineistuksesta saadaan irti paras mahdollinen hyöty.

Voiteluaineiden säilytykseen ja käsittelyyn kannattaa kiinnittää huomiota, sillä epäsuotuisissa olosuhteissa voiteluaineiden ominaisuudet voivat heiketä merkittävästi. Voiteluaineiden säilytyspaikka ja -olosuhteet tulee valita niin, että vettä ja epäpuhtauksia ei missään vaiheessa pääse voiteluaineeseen.

Säilytyspaikan tulee olla sateelta suojattu sekä mahdollisimman vähän lämpötilojen vaihteluille alttiina. Lämpötilan vaihtelut voivat aiheuttaa kosteuden tiivistymistä astioihin, jotka eivät ole tiiviisti suljettuja. Tynnyrit on parasta varastoida kyljellään tai ylösalaisin niin, että täyttöaukko on öljypinnan alapuolella.

Muistathan, että voiteluaineiden, kuten myös öljyjen sekä kemikaalien käsittelyssä on noudatettava viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä. Katso tarkemmat tiedot tuotekohtaisesti käyttöturvallisuustiedotteista.