Olet täällä

Neste MY Hiilijalanjälki - seuraa päästövaikutuksia

Neste MY Hiilijalanjälki on palvelu, joka tukee yrityksesi tavoitteita polttoaineen kulutuksen päästöjen vähentämisessä ja positiivisten vaikutusten todentamisessa ja viestinnässä. Ajantasaisen tiedon ja visuaalisen näkymän avulla polttoaineen kulutuksen ja päästövaikutusten seuranta on helpompaa kuin koskaan. 

Tieliikenteen kuljetusten ja liikkumisen päästöjen vähentäminen ja tavoitteiden asettaminen on helpompaa kun yritykselläsi on jatkuva näkymä polttoaineiden kulutukseen ja kulutuksen päästövaikutuksiin. Neste MY Hiilijalanjälki on digitaalinen palvelu, joka tuo ajantasaisen datan ulottuvillesi visuaalisen näkymän ja helposti ymmärrettävien graafien avulla. Palvelun avulla sinulla on aina oikea tieto käden ulottuvillasi päätösten ja raportoinnin tueksi.

Neste MY Hiilijalanjälki -palvelun hyödyt

  • Helpoin tapa seurata liikennepolttoaineiden kulutusta, uusiutuvan dieselin osuutta ja päästövaikutuksia.
  • Luotettava tapa todentaa ja raportoida päästövaikutukset ja uusiutuvan dieselin käyttö
  • Mahdollisuus viestiä positiivista ympäristövaikutuksista ja tehdä vastuullisuudesta kilpailuetu.

Neste MY Hiilijalanjälki -palvelu on saatavilla Nesteen yritysasiakkaille osana Oma Neste -palvelua.

Useimmin kysytyt kysymykset

 

Miten otan palvelun käyttööni?

Palvelun käyttöönotto edellyttää käyttäjätunnusta Nesteen sopimusasiakkaille suunnattuun Oma Neste -palveluun. Mikäli sinulla on jo käyttäjätunnus Oma Neste -palveluun, voit tilata Neste MY Hiilijalanjälki -palvelun yrityksesi käyttöön Oma Neste -palvelusta. 

Mikäli sinulla ei ole Oma Neste -palvelun käyttäjätunnuksia, voit tilata Neste MY Hiilijalanjälki -palvelun yrityksesi käyttöön Neste.fi:n tilaussivulta. Tilauksessa sinulle luodaaan henkilökohtainen käyttäjätunnus Oma Nesteeseen ja yrityskohtainen voimassa oleva tilaus Neste MY Hiilijalanjälki -palveluun.

Mikä on Neste MY Hiilijalanjälki?

Neste MY Hiilijalanjälki -palvelu on Nesteen sopimusasiakkaille suunnattu maksullinen lisäpalvelu Oma Nesteessä. Palvelu on suunnattu Neste MY uusiutuvaa dieseliä käyttäville asiakkaille ja sen avulla yrityskäyttäjä voi seurata yrityksen liikennepolttoaineiden kulutusta sekä päästövaikutuksia.

Mitä palvelun käyttö maksaa?

Palvelun kuukausihinta on 59 euroa (alv. 0). Palvelu laskutetaan kolmen kuukauden laskutusjaksoissa. 

Palvelu on kaikille uusille yrityskäyttäjille maksuton ensimmäisen kahden kuukauden ajan.  
llmainen kokeilujakso jatkuu automaattisesti kolmen kuukauden laskutusjaksolla, mikäli käyttäjä ei irtisano palvelua vähintään 14 vuorokautta ennen maksuttoman kokeilujakson päättymistä.

Miten ilmainen kokeilujakso toimii?

 

Palvelun käyttö on kaikille uusille yrityskäyttäjille ilmainen kahden ensimmäisen täyden kalenterikuukauden ajan. Ilmainen kokeilujakso katsotaan alkavaksi tilausta seuraavan kalenterikuukauden ensimmäisenä päivänä ja loppuvan seuraavan kalenterikuukauden viimeisenä päivänä. 

Ilmainen kokeilujakso jatkuu automaattisesti maksullisena tilauksena 3 kuukauden laskutusjaksolla, mikäli käyttäjä ei irtisano palvelua 14 vuorokautta ennen ilmaisen kokeilujakson päättymistä. Palvelun irtisanomisen voit tehdä irtisanomislomakkeella Oma Nesteessä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Esimerkiksi jos käyttäjä on tilannut palvelun toukokuun 17.päivä, ilmainen kokeilujakso katsotaan alkavan kesäkuun 1.päivä ja päättyvän heinäkuun 31.päivä. Jos käyttäjä ei halua jatkaa tilausta, hänen tulee tässä esimerkkitapauksessa irtisanoa palvelu viimeistään 18.heinäkuuta, eli 14 vuorokautta ennen ilmaisen kokeilujakson päättymistä.

Mitä tietoja Neste MY Hiilijalanjälki käyttää?

Palvelun raportoimat tiedot perustuvat Nesteen yritysmaksukorteilla tai Nesteen mobiiliapilla veloitettuihin yrityksen liikennepolttoainetta koskeviin ostoihin Nesteen tankkausasemaverkostosta Manner-Suomessa tai sopimuksen mukaisiin suoratoimituksiin yrityksen käyttöpaikkoihin Manner-Suomessa. Liikennepolttoaineiksi katsotaan diesel, bensiini ja uusiutuva diesel tuotteet.

Mitä nimi Neste MY Hiilijalanjälki tarkoittaa?

Neste MY on Nesteen brändi nimi uusiutuville polttoainetuotteille, jotka perustuvat Nesteen kehittämään patentoituun NEXBTL- menetelmään. Neste MY uusiutuvan dieselin avulla yritys voi pienentää polttoaineen kulutuksen kasvihuonekaasupäästöjä, eli toisin sanoen omaa hiilijalanjälkeään.  

 

Syvennä tietämystäsi liikenteen päästöistä

Mitä on hyvä ottaa huomioon liikenteen päästöjä arvioidessa? Nesteen tutkimus- ja kehitysjohtaja Teemu Sarjovaara vastaa videolla.