Hydrauliöljyt

Panosta toimintavarmuuteen laadukkailla, Suomessa kehitetyillä hydrauliöljyillä, jotka takaavat voiman ja väännön haastavissakin olosuhteissa 

Olipa kyseessä työkone tai ajoneuvo, hydrauliöljyn merkitys on suuri: Jopa 90 prosenttia hydrauliikan vaurioista johtuu toimintakykynsä menettäneestä voiteluöljystä. Nesteen hydrauliöljyt suunnitellaan toimimaan luotettavasti: Huippulaatuisen lisäaineistuksen ansiosta öljyjen viskositeettiarvot ja voitelevat ominaisuudet säilyvät pitkään oikealla tasolla. Hydraulijärjestelmässä käytettävällä  öljyllä on oltava oikea viskositeetti ja lisäksi sen tulee olla oikein lisäaineistettua, puhdasta ja vedetöntä eikä sitä saa päästää hapettumaan eli vanhenemaan.

Hydrauliöljyn valinta on helppoa Nesteen öljyvalitsimella

Nesteen Voiteluainesuositukset-palvelu auttaa löytämään oikeat voiteluaineet henkilöautoihin. Alla olevien taulukoiden avulla voit myös selvittää, mikä hydrauliöljy olisi optimaalisin juuri sinun eri tarpeisiisi ja käyttökohteisiisi.

VALITSE OIKEA VOITELUAINE

Ehkäise vauriot valitsemalla oikea hydrauliöljy

Hydraulijärjestelmässä käytettävän öljyn on oltava oikean jäykkyistä, oikein lisäaineistettua, puhdasta ja vedetöntä eikä se saa olla hapettumalla pilaantunutta. Joissain hydraulialan oppaissa kerrotaan jopa 90 % hydrauliikan vaurioista johtuvan öljystä. Vauriot voivat johtua myös muista syistä. Tällaisia ovat öljyn sekaan päässyt vesi, lika tai jopa hiekka. Myös vääränlaatuinen lisäysöljy tai määräaikaisen öljyn- ja suodattimien vaihdon laiminlyönti saattavat aiheuttaa vakavia vaurioita. Noudattamalla huolellisesti valmistajan ohjeita varmistetaan hydraulijärjestelmän pitkäikäinen ja moitteeton toiminta.

Oikea viskositeetti käyttölämpötila-alueella on ehkä tärkein hydrauliöljyn ominaisuus. Ulkokäytössä tämä korostuu vaihtelevan Iämpötilan myötä, siksi ulkokäyttö-öljyt ovat useimmiten moniasteisia. Käynnin aikana kuumetessaan öljy ohenee. Jos se ohenee liikaa, alkaa järjestelmän teho heiketä sisäisten vuotojen johdosta, venttiilit alkavat voitelun puutteessa takerrella ja pumpussa esiintyy liiallista kulumista. Paras viskositeettialue jatkuvalle toiminnalle on noin 16...36 cSt. Silloin sisäisiä vuotoja ei vielä esiinny eli järjestelmän teho on hyvä, voitelukyky on hyvä estäen osien kulumisen eikä öljyn jäykkyys vielä aiheuta ylimääräistä virtausvastusta.

TUTUSTU HYDRAULIÖLJYIHIN

Hydauliöljyjen valintataulukko