Jäähdytinnesteet yrityksille

Jäähdytinnesteet — Tehokas suoja moottorille kaikissa lämpötiloissa

Nesteen jäähdytinnesteiden tehokas lisäaineistus suojaa auton moottoria ja jäähdytysjärjestelmää niin kylmissä kuin kuumissakin lämpötiloissa. Nesteen tuotevalikoimasta löytyy perinteisiä jäähdytinnesteitä sekä korkealuokkaisia jäähdytinnesteitä erittäin pitkille vaihtoväleille. Nesteen jäähdytinnesteet ovat eteeni- tai propeeniglykolipohjaisia, jäätymisenesto-ominaisuuksiltaan erinomaisia ja suojaavat jäähdytintä korroosiolta.

Jäähdytinnesteen valinta on helppoa Nesteen voiteluaineen valintatyökalulla

Nesteen Voiteluainesuositukset-palvelu auttaa löytämään oikeat voiteluaineet sinun tarpeisiisi.

KATSO AUTOLLESI SOPIVA JÄÄHDYTINNESTE

Valitse oikea jäähdytinneste vaihtovälin ja pakkasenkestävyyden mukaan

Jäähdytinnesteen sisältämä lisäaineistus määrittelee sen suorituskyvyn, joka määrittää vaihtovälin yhdessä moottorinvalmistajan suositusten kanssa.

Etyleeniglykolipohjaisten jäähdytinnesteiden pakkaskestävyys voidaan mitata joko ominaispainomittarilla tai refraktometrilla. Ominaispainomittarilla suoritettu mittaus voi kuitenkin antaa epätarkkoja tuloksia johtuen mm. epäpuhtauksista ja jäähdytinnesteen sisältämistä lisäaineista. Refraktometrilla suoritettu mittaus antaa useimmiten luotettavimman mittaustuloksen. 

Erilaisten jäähdytinnesteiden sekoittamista ei suositella, mutta jos pakkasnestettä pitää lisätä, voi tilapäisesti lisätä Neste Special Coolant pakkasnestettä. Tällöinkin on parasta vaihtaa järjestelmään ensi tilassa yksi laatu. Etyleeni- ja propyleeniglykolipohjaisia jäähdytinnesteitä ei saa sekoittaa keskenään.

TUTUSTU JÄÄHDYTINNESTEISIIN