Moottoriöljyt raskaalle kalustolle

Äärioloissa kuin kotonaan - ainutlaatuista suorituskykyä pohjoisiin olosuhteisiin.

Raskaan kaluston ammattilaisten työssä polttonesteillä ja voiteluaineilla on suuri merkitys. Kun käytät Suomessa kehitettyjä Nesteen moottoriöljyjä ja voiteluaineita, voit olla varma että kalustosi suorituskyky ja luotettavuus säilyvät haastavissakin olosuhteissa. Nesteen voiteluaineet kehitetään yhteistyössä maailman johtavien raskaan kaluston ajoneuvovalmistajien kanssa. Korkealaatuisten Neste-moottoriöljyjen tehoa lisäävä lisäaineistus toimii kaikissa tilanteissa parhaalla mahdollisella tavalla.

Moottoriöljyn valinta on helppoa Nesteen öljyvalitsimella

Nesteen Voiteluainesuositukset-palvelu auttaa löytämään oikeat voiteluaineet henkilöautoihin.

VALITSE OIKEA VOITELUAINE

Nesteen raskaan kaluston moottoriöljyt ovat autonvalmistajien virallisesti hyväksymiä

Nesteen uudistuneet raskaan kaluston voiteluaineet perustuvat huippuluokan tietämykseen siitä, mitä moottorissa tapahtuu ja mitä se tarvitsee. Ne eivät vain ylitä vaatimuksia, vaan ovat autonvalmistajien virallisesti hyväksymiä. Uudistuksella tarjoamme käyttöösi ilmaston kannalta kestävämmät tuotteet, jotka vastaavat Euroopan Unionin päivitettyihin ympäristötavoitteisiin ja autonvalmistajien tiukentuneisiin päästövaatimuksiin.

  • Vähennä ajoneuvojesi huoltotarvetta. Moottorivalmistajien hyväksymiä öljyjämme voi käyttää takuunalaisten autojen huolloissa.
  • Suomessa kehitetyt tuotteemme voittavat pohjoisen vaihtelevat olosuhteet. Koska ne kestävät täällä, ne kestävät missä tahansa.
  • Vaihtamalla voit välittömästi pienentää polttoaineen kulutusta. Näin vähennät yrityksesi kasvihuonekaasupäästöjä liikenteessä.
  • Erinomainen yhteensopivuus Neste MY Uusiutuvan Dieselin kanssa - ota käyttöösi ilmaston kannalta kestävä polttoaine ja moottoriöljy -yhdistelmä.

TUTUSTU RASKAAN KALUSTON MOOTTORIÖLJYIHIN

Miksi laadukkaiden voiteluaineiden käyttö on tärkeää?

Laadukas voiteluöljy on hyvä sijoitus: oikean voiteluaineen valinta voi tarkoittaa tuhansien eurojen säästöä huolto- ja käyttökustannuksissa. Suomen olosuhteissa auto joutuu vuoden mittaan ankaran rasituksen alaiseksi. Voiteluöljy on moottorin ensimmäinen puolustuslinja kulumista ja vikoja vastaan. Moottoriöljy tekee moottorille hyvää monilla tavoin: se voitelee, tiivistää saumoja, jäähdyttää ja sitoo likaa.

Nesteen valikoimasta löytyy laaja valikoima eri SAE-luokan öljyjä, joskin useat raskasta kalustoa käyttävistä yrityksistä siirtyvät yhä enemmän kohti ohuempia vaihtoehtoja. Ohuemman moottoriöljyn käyttö helpottaa muuan muassa ajoneuvon kylmäkäynnistystä sekä pienentää polttoaineen kulutusta.

Mitä päästövaatimusten kiristyminen tarkoittaa yritykselleni?

Kuorma- ja linja-autojen osuus EU:n tieliikenteen hiilidioksidipäästöistä on noin neljännes, mikä vastaa keskimäärin 6 %:ia EU:n kokonaispäästöistä. Vuonna 2019 hyväksytyissä EU:n laajuisissa raskaiden ajoneuvojen hiilidioksidi- ja päästöstandardeissa asetettiin tavoitteet muun muassa uusien kuorma-autojen keskimääräisten päästöjen vähentämiseksi vuosina 2025 ja 2030.

Vuodesta 2025 lähtien valmistajien on täytettävä tietyn kalenterivuoden aikana rekisteröityjen uusien kuorma-autojensa keskimääräiset hiilidioksidipäästöille asetetut tavoitteet: 

- Vuodesta 2025 alkaen: vähennys 15 %

- Vuodesta 2030 alkaen: vähennys 30 %

Hiilidioksidipäästöstandardit kattavat suuret kuorma-autot, joiden osuus kaikista raskaiden ajoneuvojen hiilidioksidipäästöistä on 65–70 %.

Kaikkia ratkaisuja tarvitaan päästöjen vähentämiseksi. Tieliikennekäyttöön tarkoitetun Neste MY uusiutuvan dieselin avulla yritys voi vähentää omia päästöjään heti, jopa 90 %, verrattuna fossiiliseen dieseliin. Sen lisäksi myös oikeanlaisten voiteluaineiden käytöllä on merkitystä: Nesteen uudistetuilla dieselmoottoriöljyillä on esimerkiksi aiempaa pidemmät vaihtovälit, mikä säästää raaka-aineiden kulutusta.

Miten valitsen oikean voiteluaineen kalustolleni?

Oikean voiteluöljyn valinta kannattaa tehdä huolella. Nesteen Voiteluainesuositukset-palvelu auttaa löytämään parhaat voiteluaineet yli 200 automerkille ja yli 12 500 eri ajoneuvotyypille käyttökohteittain. Palvelu kertoo myös ajoneuvokohtaiset vaihto- ja tarkastustiedot.

VOITELUAINESUOSITUKSET

Mistä näen Nesteen voiteluaineiden tarkemmat tuotetiedot?

Voit lukea voiteluaineiden tarkemmat tuotetiedot täältä.

VOITELUAINEIDEN TUOTETIEDOT