30 Lokakuu 2023

Nesteelle Leader-luokitus Global Child Forumin vuoden 2023 arvioinnissa

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 30.10.2023 klo 15

Neste on tunnistettu edelläkävijäksi (Leader) Global Child Forumin maailmanlaajuisessa lasten oikeuksien ja yritystoiminnan arvioinnissa, The State of Children’s Rights and Business 2023. Global Child Forum on ruotsalainen voittoa tavoittelematon yhdistys, joka vertailee maailman vaikutusvaltaisimpia yrityksiä ja lasten oikeuksien toteutumista niiden liiketoiminnassa. Neste sijoittui 15 parhaimman joukkoon kaikista arvioiduista yrityksistä, joita oli yhteensä 795 kahdeksalta eri sektorilta ja kuudelta eri alueelta. Energian ja käyttöhyödykkeiden ryhmässä Nesteen sijoitus oli 2. yhteensä 119 yrityksen joukosta. Raportissa huomioidaan Nesteen parantaneen tulostaan entisestään vuodesta 2021 ja näyttävän positiivista esimerkkiä koko sektorille.

“Global Child Forumin tunnustus on jälleen yksi osoitus pitkäaikaisesta sitoumuksestamme lasten oikeuksien edistämiseksi koko arvoketjussamme. Olen tästä iloinen ja ylpeä. Lasten oikeuksien turvaaminen ja koulutuksen tukeminen on Nesteen vastuullisuusvision sekä yrityksemme tarkoituksen ytimessä – luoda elinvoimaisempi maapallo lapsillemme”, sanoo Minna Aila, Nesteen vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja.

Neste on sitoutunut kunnioittamaan ja tukemaan lasten oikeuksia omassa toiminnassaan, toimitusketjuissa, yrityssuhteissa sekä paikallisyhteisöissä. Ihmisoikeusvisionsa mukaisesti Neste pyrkii luomaan vuoteen 2030 mennessä tasavertaisemman ja osallistavamman arvoketjun, jossa jokaisella on ihmisarvoinen työ. Yksi tämän tavoitteen ensisijaisista painopisteistä on lapset ja koulutus.

Global Child Forum tuo yhteen liike-elämän, kansalaisyhteiskunnan, akateemisen maailman ja valtionhallinnon globaaleja johtajia ja kannustaa toimimaan lasten oikeuksia koskevan yhteiskunnallisen muutoksen puolesta. Global Child Forumin työtä tukevat sekä YK:n yleissopimus lapsen oikeuksista ja liiketoimintaa ohjaavat lapsenoikeusperiaatteet että järjestön oma tutkimus ja työkalut. Lisää tietoa arvioinnin metodologiasta löytyy englanniksi täältä.

Lue lisää:
The State of Children’s Rights and Business 2023 – Report by Global Child Forum

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi.

Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottajana sekä polymeerien ja kemikaalien valmistukseen tarkoitettujen uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineisiin perustuvien syöttöaineratkaisujen edelläkävijänä, Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. 

Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon öljynjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä.  Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä ja aikoo vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Neste on myös asettanut korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjulle. Yhtiö on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi