Vastuullisuus
16.01.2021

Uusiutuvan lentopolttoaineen jatkuva toimitus SFO:lla

Yhdysvalloissa Neste on perustanut jatkuvan uusiutuvan lentopolttoaineen toimituksen San Franciscon kansainväliselle lentokentälle (SFO) olemassa olevan polttoainejakelun kautta. Tuote tulee siellä suurten, ilmastopäästövähennyksiin sitoutuneiden lentoyhtiöiden käyttöön. Tätä virstanpylvästä lentoasema kutsuu nimellä “ilmastoharppaus”. 

Kun Nesteen SAF saapuu San Franciscon kansainvälisen lentoaseman polttoainesäilöön, se on lentokentällä toimivien kaupallisten-, rahti- tai liikelentotoimintojen käytettävissä. Alaska Airlines, American Airlines ja JetBlue Airways ovat ensimmäiset suuret yhdysvaltalaiset lentoyhtiöt, jotka sitoutuvat ottamaan Nesteen SAF:in käyttöön San Franciscon kansainvälisellä lentoasemalla jatkaen näin vahvaa panostustaan vastuullisuuteen. 

Nesteellä on myös strateginen kumppanuus Signature Flight Supportin ja NetJetsin kanssa nopeuttaakseen uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöönottoa yksityisten ilmailualan toimijoiden kannalta San Franciscossa ja London-Lutonissa.

Joulukuussa 2020 Neste allekirjoitti sopimuksen uusiutuvan lentopolttoaineen toimittamisesta DHL Expressille. Tämän sopimuksen myötä DHL Expressistä tulee ensimmäinen rahtioperaattori, joka käyttää Neste MY uusiutuvaa lentopolttoainetta SFO:lta lähtevillä lennoilla.

Vuonna 2018 San Franciscon kansainvälinen lentoasema allekirjoitti aiesopimuksen Nesteen sekä kahdeksan lentoyhtiön ja polttoainetuottajan kanssa laajentaakseen vastuullisen lentopolttoaineen käyttöä lentoasemalla. Sopimus oli ensimmäinen laatuaan. Yhteistyöhön liittyivät polttoaineen toimittajat, lentoyhtiöt ja lentoasematoimijat nopeuttaakseen maailmanlaajuista siirtymistä vastuullisiin lentopolttoaineisiin. Kauppa on osa SFO:n viisivuotista strategista suunnitelmaa tulla "kolminkertaisen nollan" keskukseksi: hiileneutraalisuuden lisäksi tavoitteena on nollatason nettomääräinen energiankulutus ja jätteettömyys.

Lue lisää yhteistöistä:

Neste toimittaa uusiutuvaa lentopolttoainetta polttoainejakelun kautta San Franciscon kansainväliselle lentoasemalle
Neste toimittaa vastuullista lentopolttoainetta kolmelle suurelle yhdysvaltalaiselle lentoyhtiölle
Neste toimittaa DHL Expressille uusiutuvaa lentopolttoainetta SFO:lla