13 elokuu 2020

Neste toimittaa vastuullista lentopolttoainetta kolmelle suurelle yhdysvaltalaiselle lentoyhtiölle

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 13.8.2020, klo 17.01

Neste, maailman suurin jätteistä ja tähteistä valmistetun uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen tuottaja toimittaa Alaska Airlinesille, American Airlinesille ja JetBlue Airwaysille vastuullista lentopolttoainetta (Sustainable Aviation Fuel, SAF) San Franciscon kansainväliseltä lentoasemalta (SFO) lähteville lennoille. Vähähiilinen ja korkealaatuinen polttoaine tukee kunkin lentoyhtiön pyrkimyksiä saavuttaa ilmastotavoitteensa.

Neste toimittaa vastuullista lentopolttoainetta SFO:n kansainväliselle lentoasemalle olemassa olevan polttoainejakelun kautta. Tätä virstanpylvästä lentoasema kutsuu nimellä “ilmastoharppaus”. Kun Nesteen SAF saapuu San Franciscon kansainvälisen lentoaseman polttoainesäilöön, se on lentokentällä toimivien kaupallisten-, rahti- tai liikelentotoimintojen käytettävissä. Alaska Airlines, American Airlines ja JetBlue Airways ovat ensimmäiset suuret yhdysvaltalaiset lentoyhtiöt, jotka sitoutuvat ottamaan Nesteen SAF:in käyttöön San Franciscon kansainvälisellä lentoasemalla jatkaen näin vahvaa panostustaan vastuullisuuteen. Kaikki kolme lentoyhtiötä ovat jo vastaanottaneet  ensimmäiset toimituksensa Nesteen vastuullista lentopolttoainetta. 

“Viemme yhdessä ilmailualaa eteenpäin kohti kestävämpää tulevaisuutta,” sanoo Thorsten Lange, Nesteen Renewable Aviation -liiketoiminta johtaja. “Ilmailuala, kuten monet muutkin alat, pyrkii vähentämään päästöjä ja lisäämään vastuullisia käytäntöjä. Viime kädessä näiden muutosten tekeminen, tämänkaltainen yhteistyö ja kumppanuudet ovat välttämättömiä pitkän aikavälin muutokselle. Olemme ylpeitä siitä, että työskentelemme näiden suurten yhdysvaltalaisten lentoyhtiöiden kanssa, jotka Nesteen lailla asettavat vastuullisuuden etusijalle.”

Vuonna 2018 Neste liittyi SFO:n, Alaska Airlinesin, American Airlinesin ja muiden lentoyhtiöiden sekä polttoainetuottajien kanssa uraauurtavaan sopimukseen vastuullisen lentopolttoaineen käytön lisäämiseksi. Nyt Neste ja kumppaniyhtiöt toteuttavat lupauksensa.

”Alaska Airlines oli ensimmäinen pohjoisamerikkalainen lentoyhtiö, joka sitoutui edistämään ja ottamaan käyttöön vastuullisen lentopolttoaineen ja yksi ensimmäisistä lentoyhtiöistä, joka käytti polttoainetta matkustajalennoilla, joita on lennetty jopa 80 lentoa viimeisen 10 vuoden aikana”, sanoo Diana Birkett Rakow, Alaska Airlinesin sidosryhmäsuhteista vastaava johtaja. “Kun palaamme lentoliikenteeseen ja sen laajentamiseen, otamme innolla tämän seuraavan askeleen kohti kaupallisesti kannattavaa SAF:n toimitusta ja käyttöä. Meillä on vielä pitkä tie kuljettavana. Lentoyhtiömme vastuullisuus on tärkeää työntekijöillemme, asiakkaillemme, yhteisöille ja tulevaisuudellemme – ja SAF:n käyttö on keskeinen osa strategiaamme vähentää hiilidioksidipäästöjä.”
 
"Näissä vaikeissakin olosuhteissa toimintamme kehittäminen entistäkin vastuullisemmaksi on tärkeää meille, työntekijöillemme ja asiakkaillemme", sanoo American Airlinesin toimitusjohtaja David Seymour. ”Yhtiömme tulevaisuuden visio sisältää lupaavimpien vaihtoehtojen edistämisen lentomatkustamisen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi, ja vastuullinen lentopolttoaine on keskeisimpiä niistä. Olemme tehneet yhteistyötä vastuullisten polttoaineiden johtajan Nesteen kanssa useita vuosia, ja olemme ylpeitä siitä, että voimme ottaa tämän askeleen vahvistaaksemme vastuullisen lentopolttoaineen markkinoita."

”Lentomatkailu yhdistää ihmisiä ja kulttuureja ja tukee globaalia taloutta. Toimialana työskentelemme yhdessä rajoittaaksemme vaikutustamme ilmastomuutokseen”, sanoo JetBlue Airwaysin puheenjohtaja ja operaatioista vastaava johtaja Joanna Geraghty. ”Kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen on tärkeä osa JetBlue Airwaysin liiketoimintasuunnitelmaa. Keskitymme edelleen pitkän aikavälin mahdollisuuksiin vähentämällä erityisesti suurinta ympäristövaikutustamme – lentämisen hiilidioksidipäästöjä. Lentoliikenne on yksi harvoista toimialoista, joka on yhdessä sitoutunut päästöjen vähentämistä koskevaan kansainväliseen tavoitteeseen. Nyt enemmän kuin koskaan, meidän on tuettava myös muita koko toimialan laajuisia parannuksia ympäristön hyväksi, kuten kestävää lentopolttoainetta vähähiilisten polttoaineiden markkinoiden käynnistämiseksi."

Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta voidaan käyttää drop-in polttoaineena olemassa olevien lentokonemoottoreiden ja lentoaseman polttoaineen jakeluinfrastruktuurin kanssa ilman lisäinvestointeja. Puhtaassa muodossaan polttoaine vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 % sen elinkaaren aikana fossiiliseen lentopolttoaineeseen verrattuna. Polttoaine on valmistettu vastuullisesti hankituista, 100 % uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista.

Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä 100 000 tonnia (34 miljoonaa gallonaa). Singaporen jalostamon laajennuksen myötä ja mahdollisilla lisäinvestoinneilla Rotterdamin jalostamoon Neste pystyy valmistamaan vuodessa noin 1,5 miljoonaa tonnia (515 miljoonaa gallonaa) uusiutuvaa lentopolttoainetta vuoteen 2023 mennessä.

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine sekoitetaan ennen käyttöä fossiiliseen lentopolttoaineeseen, ja se täyttää sen jälkeen lentopolttoaineiden ASTM-standardin tekniset vaatimukset. Sen lisäksi, että Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään, Neste on sitoutunut tekemään tuotannostaan hiilineutraalia vuoteen 2035 mennessä.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja (vt.)

Lisätietoa:

Neste on ollut uusiutuvan lentopolttoaineen tuotannon eturintamassa lähes vuosikymmenen ajan. Lue täältä lisää siitä, miten Neste tukee ilmailualaa siirtymään uusiutuviin lentopolttoaineisiin ja yhtiömme sitoutumisesta ilmastomuutoksen torjuntaan.

Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin klo 8.30-16.00). 

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2019 Nesteen liikevaihto oli 15,8 miljardia euroa. Vuonna 2020 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

About Alaska Airlines

Alaska Airlines and its regional partners serve more than 115 destinations across the United States and North America, providing essential air service for our guests along with moving crucial cargo shipments, such as food, medicine, mail and e-commerce deliveries. With hubs in Seattle; San Francisco; Los Angeles; Portland, Oregon; and Anchorage, Alaska, the airline is known for low fares, award-winning customer service and sustainability efforts. With Alaska and its Global Partners, guests can earn and redeem miles on flights to more than 800 destinations worldwide. Learn more about Alaska at newsroom.alaskaair.com and blog.alaskaair.com. Alaska Airlines and Horizon Air are subsidiaries of Alaska Air Group (NYSE: ALK).

About American Airlines Group

American’s purpose is to care for people on life’s journey. Shares of American Airlines Group Inc. trade on Nasdaq under the ticker symbol AAL and the company’s stock is included in the S&P 500. Learn more about what’s happening at American by visiting news.aa.com and connect with American on Twitter @AmericanAir and at Facebook.com/AmericanAirlines.

About JetBlue Airways

JetBlue Airways is New York's Hometown Airline®, and a leading carrier in Boston, Fort Lauderdale-Hollywood, Los Angeles (Long Beach), Orlando, and San Juan. JetBlue Airways carries more than 42 million customers a year to nearly 100 cities in the U.S., Caribbean, and Latin America with an average of more than 1,000 daily flights. For more information, please visit jetblue.com.