Kumppanuudet
7.12.2023

SRV:n työmaat ovat elinkaariviisaita – Neste MY Uusiutuva Polttoöljy ja kierrätysraaka-aineisiin pohjautuva voiteluöljy tärkeässä roolissa työkoneissa

Rakennusyhtiö SRV:n strategian ytimessä on elinkaariviisas rakentaminen ja yhtiön tavoitteena on panostaa kestävään rakennettuun ympäristöön. Polttoaineet ovat merkittävä kasvihuonekaasupäästöjen lähde työmaatoiminnoissa ja siksi Neste MY Uusiutuva Polttoöljy ja Neste MY Uusiutuva Diesel ovat tärkeässä roolissa SRV:n työmaapäästöjen vähentämisessä. Vuoden 2022 alusta lähtien kaikki SRV:n työmaat ovat olleet nettopäästöttömiä.
 
‘’Vastuullisuus on olennainen osa SRV:n strategiaa ja arvonluontia asiakkaillemme. Työmaillamme polttoaineet vastaavat 30-40% energiankulutuksesta. Neste MY Uusiutuva Polttoöljy vähentää polttoöljyn käytöstä syntyviä kasvihuonekaasupäästöjämme keskimäärin 90 % fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna,’’ sanoo SRV:n kehitysjohtaja Miimu Airaksinen. 
 

Vastuullisempi voiteluainevalinta työkoneiden suorituskyvystä tinkimättä
 

Neste toi vuoden 2023 alusta markkinoille Neste ReNew -voiteluaineet osaksi yhtiön vastuullisempien ratkaisujen valikoimaa. Neste ReNew -voiteluaineiden valmistuksessa hyödynnetään uusiutuvia tai uudelleenjalostettuja perusöljyjä. SRV otti kesällä 2023 kaikissa työkoneissaan käyttöön uuden voiteluainetuoteperheen uudelleenjalostetut hydrauliöljyt, jotka kiertotalousratkaisuna sopivat elinkaariviisautta korostavan SRV:n tarpeisiin.

“Neste ReNew -hydrauliöljyjen käyttöönotto ei vaatinut kalustomme uusimista tai valmistelevia toimenpiteitä, kuten järjestelmien huuhtelua. Pystyimme ottamaan suorituskyvyltään hyvän, myös kuumilla kesähelteillä toimivan voiteluaineratkaisun käyttöön yhdellä päätöksellä,’’ kertoo SRV:n kalustopäällikkö Tommy Hemmilä. 

“Nesteen tavoitteena on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuilla vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Asiakkaamme pitävät tärkeänä, että tarjoamme vastuullisempia ratkaisuja, jotka perustuvat uusiutuviin raaka-aineisiin ja kiertotalouteen. Olen iloinen, että voimme kumppanina ja ratkaisuillamme tukea SRV:n ja sen alihankkijoiden vastuullisuustavoitteiden saavuttamista,” sanoo Nesteen vastuullisista kumppanuuksista Marketing & Services liiketoimintayksikössä vastaava Kirsi Liira. 
 

Haluatko pienentää yhdessä yrityksesi päästöjä?

Vastuullisuudessa kumppanuuksilla saadaan rakennettua merkittävää vaikutusta. Autamme pienentämään hiilijalanjälkeäsi uusiutuvilla polttoaineilla ja sähkölatauspalvelulla, raportoimaan vaikutuksista ja kertomaan siitä vastuullisuusviestinnällä.

Tule kumppaniksi