Vinkit lämmitysöljyn tilaamiseen – Näin säästät kustannuksista ja saat öljyn nopeammin

Lämmitysöljyn fiksu ja oikea-aikainen tilaaminen on tärkeää öljylämmitteisessä kiinteistössä. Näillä vinkeillä säästät kustannuksissa, huolehdit turvallisuudesta ja saat tarvitsemasi lämmitysöljyn nopeammin.

1. Tee tilaus oikeaan aikaan – Edullisempi hinta Oma Nesteessä

 • Kun tilaat Oma Nesteessä, saat edullisemman hinnan. Lämmitysöljyn hinta on rekisteröityneille asiakkaille edullisempi.
 • Vältä ruuhkahuippuja. Saat öljyn nopeammin, kun vältät lomakausien tai talven ensimmäisten pakkasten ruuhkahuippuja. Toimitusaika voi olla pidempi myös erityisen huonolla säällä, kun keliolosuhteet ovat haastavat raskaille ajoneuvoille.
 • Ennakoi tilaus – pyri tilaamaan kesäaikaan. Kun tilaat lämmitysöljyn jo kesällä, sinun ei tarvitse miettiä purkupaikan lumitöitä tai hiekoittamista, eikä kelirikko haittaa kuljetuksia. Huomioithan kuitenkin, että kesälaadun alhaisin säilytyslämpötila on kesäkaudella (1.5.–31.8.) toimitettavissa erissä 0 °C ja muulloin (1.9.–30.4.) -3 °C.
 • Tilaa öljyä vain säiliöön mahtuva määrä. Pyri tarkastamaan öljysäiliön täyttötilanne ja tilaa öljyä sen mukaisesti.

2. Tekstiviesti on helpoin tapa seurata toimitusta

 • Tilaamalla Oma Nesteessä saat käyttöön helpon tekstiviestiseurannan. Saat lämmitysöljyn tilauksesta kaksi tekstiviestiä. Ensimmäinen kertoo, että öljy on lastattu säiliöautoon, jolloin voit valmistautua kuljetuksen saapumiseen. Toinen viesti kertoo, että öljy on toimitettu säiliöösi.
 • Hyödynnä verkkosivuston seurantatyökalua. Jos et tilannut öljyä Oma Nesteessä, voit seurata tilausta Nesteen verkkosivuston seurantatyökalulla.
 • Jos haluat että sinuun otetaan yhteys puhelimitse, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Jos on tarve, että kuljettaja soittaa sinulle ennen toimitusta (esimerkiksi pihalla olevien lemmikkieläinten vuoksi), olethan yhteydessä Nesteen asiakaspalveluun.

3. Varmista turvallinen toimitus

Turvallisuus on erittäin tärkeää polttoainetoimituksissa. Huomio siksi seuraavat asiat:

 • Auton ja kuljettajan täytyy päästä turvallisesti purkupaikkaan. Varmistathan, että tie kestää tankkiauton painon ja että puiden oksat eivät vahingoita autoa. Talvella on tärkeää huomioida lumen poisto ja liukkauden torjunta. Lue lisää: Polttonestetoimitukset.
 • Varmista, että öljyn täyttöliittimeen pääsee käsiksi. Öljyn täyttöliittimen täytyy olla ulkotiloissa. Jos se on yli 1,5 metrin korkeudella, öljyn purkamista varten tarvitaan turvallinen työskentelytaso.
 • Nokkavipuliitin, ylitäytön estin ja ilmaputki ovat nykyään pakollisia. Jos kiinteistössä on esimerkiksi käytöstä poistunut sakaraliitin, öljyä ei voida vuotoriskin takia toimittaa. Lue lisää: Vaihda sakaraliittimet turvallisiin täyttöliittimiin.

 Vinkit lämmitysöljyn tilaamiseenKuva 1. Turvallinen nokkavipuliitin. Kuva 2. Käytöstä poistunut sakaraliitin, joka on turvallisuusriski. Liitin on vaihdettava ennen kuin öljyä voidaan toimittaa.
 
Asiakaspalvelu auttaa. Toimituksen onnistuminen kannattaa varmistaa etukäteen, jolloin säästytään turhilta lisäkustannuksilta. Jos et ole varma purkupaikan turvallisuudesta, voit aina ottaa yhteyttä Nesteen asiakaspalveluun.

4. Säännölliset huollot vähentävät lämmityskustannuksia

Öljylämmitysjärjestelmä vaatii säännöllistä huoltoa, jotta se toimii luotettavasti. Hyvin huolletuissa laitteissa palaminen on puhtaampaa, mikä vähentää sekä polttoöljyn kulutusta että päästöjä.

Muista säännölliset huollot:

 • Öljypoltin ja öljykattila. Öljypoltin tulee huoltaa vähintään joka toinen vuosi tai kun öljyä on käytetty 5 000 litraa. Öljykattila tulee puhdistaa kerran vuodessa ja vanhan kattilan kohdalla vielä useammin. Lue lisää: Lämmitysjärjestelmän huolto (Lämmitysenergia Yhdistys, LEY).
 • Öljysäiliö. Säiliö on suositeltavaa aika ajoin puhdistaa ja tarkastaa. Joillekin öljysäiliöille valtuutetun ammattilaisen suorittamat tarkastukset ovat pakollisia. Lue lisää: Öljysäiliöt (LEY).
 • Savuhormi. Asuinrakennuksissa savuhormi on lain mukaan nuohottava kerran vuodessa.

Monet lämmitysjärjestelmän huolto- ja asennustyöt ovat luvanvaraisia töitä, joten niissä tulee käyttää asianmukaiset oikeudet saanutta urakoitsijaa (Lämmitysenergia Yhdistyksen urakoitsijahaku).

5. Neste MY Uusiutuva Polttoöljy – Vähennä lämmityksen hiilijalanjälkeä keskimäärin 90 %

 • Nopea keino pienentää lämmityksen hiilijalanjälkeä. Neste MY Uusiutuva Polttoöljy valmistetaan Suomen markkinalle sataprosenttisesti uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista. Sillä voi helposti vähentää keskimäärin 90 prosenttia lämmityksen kasvihuonekaasupäästöistä*. Voit halutessasi sekoittaa fossiilista ja uusiutuvaa polttoöljyä.
 • Selvitä huollon yhteydessä valmius siirtyä uusiutuvaan polttoöljyyn. Neste MY Uusiutuva Polttoöljy palaa puhtaammin kuin fossiilinen polttoöljy, mikä vähentää lämmityslaitteiston nokeentumista ja lähipäästöjä. Erivärisen liekin vuoksi öljypolttimen liekintunnistin on mahdollisesti vaihdettava. Laitteiston soveltuvuus uusiutuvalle polttoöljylle on vaivattominta tarkastaa huollon yhteydessä.
 • Neste MY Uusiutuvaa Polttoöljyä on saatavilla kaikkialla Suomessa. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja pyydä tarjous.

   

 
Neste MY Uusiutuva Polttoöljy on nopea keino pienentää päästöjä

 

6. Huomioi kesä- ja talvilaadun ero

 • Kesälaatu sopii lämpimään tilaan. Kesälaatuisen lämmitysöljyn alin säilytyslämpötila (ns. samepiste) on kesäkaudella (1.5.–31.8.) toimitettavissa erissä 0 °C ja muulloin (1.9.–30.4.) -3 °C. Voit käyttää kesälaatua, jos säiliö on talon sisällä tai jatkuvasti lämpimässä ja hyvin eristetyssä paikassa.
 • Talvilaatua muihin säiliöihin. Talvilaatuisen polttoöljyn alin säilytyslämpötila on -29 °C. Käytä talvilaatua, jos säiliö on ulkona tai öljy voi muutoin altistua pakkaselle. Kumpaakin laatua saa ympäri vuoden.
 • Huomioi lämpötila, jos vaihdat kesälaadusta talvilaatuun. Polttoöljyn talvilaatu saattaa olla talvella toimitettaessa kylmää, jolloin se voi jähmettää säiliössä olevan kesälaadun. Jos siirryt kesälaadusta talvilaatuun, tee se ajoissa ennen talvikautta.

7. Tee muutokset lämmitysjärjestelmään turvallisesti

Jos kiinteistön energiajärjestelmää vaihdetaan, on tärkeää tehdä se oikein ja turvallisesti. Jos esimerkiksi luovutaan öljylämmityksestä ja öljysäiliö poistetaan, on tärkeää poistaa myös öljyn syöttöputki.

Jos haluat tilata vain pienen määrän öljyä ennen lämmitysjärjestelmän muutosta, otathan yhteyttä Nesteen asiakaspalveluun.

 

*Keskimäärin 90 % pienempi hiilijalanjälki koko polttoaineen elinkaaren ajalta, kun päästöjä verrataan fossiiliseen polttoaineeseen. Elinkaaren aikaisten päästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmät ovat EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin II (2018/2001/EU) mukaisia.

Katso alta turvallisen toimituksen edellytykset