Olet täällä

Tietoa Nesteestä

Neste on sitoutunut torjumaan ilmastonmuutosta ja edistämään kiertotaloutta. Autamme asiakkaitamme tieliikenteessä ja kaupungeissa, lentoliikenteessä sekä polymeeri- ja kemikaalitoimialoilla tekemään omasta liiketoiminnastaan entistä vastuullisempaa.

Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös muovi- ja kemikaaliteollisuudelle. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana ja tutkimme, kuinka jätemuovista voisi valmistaa uusien muovituotteiden raaka-ainetta. Vuonna 2019 Nesteen liikevaihto oli 15,8 miljardia euroa. Vuonna 2020 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. 

Tavoitteenamme on tulla globaaliksi johtajaksi uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa. Neste on sitoutunut tukemaan asiakkaitaan, jotta ne voisivat vähentää kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonaa tonnia vuosittain vuoteen 2030 mennessä.

Renewable Road Transportation

Liiketoimintayksikön tarjoaman Neste MY uusiutuvan dieselin avulla asiakkaamme voivat vähentää tuotteen koko elinkaaren aikaisia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia fossiiliseen dieseliin verrattuna.

Renewable Aviation

Liiketoimintayksikön odotetaan olevan merkittävässä roolissa auttamassa ilmailualaa saavuttamaan päästövähennystavoitteensa. Uusiutuvan lentopolttoaineen vuosittainen tuotantokapasiteettimme tulee olemaan yli miljoona tonnia vuoteen 2022 mennessä. Uusiutuvalla Neste MY -lentopolttoaineella on puhtaassa muodossa jopa 80 prosenttia pienempi hiilijalanjälki koko elinkaarensa aikana kuin fossiilisella lentopolttoaineella.

Renewable Polymers and Chemicals

Liiketoimintayksikkö kehittää uusiutuvia ja kiertotalousratkaisuja muovi- ja kemianteollisuudelle yhdessä arvoketjukumppaniensa kanssa. Ratkaisumme auttavat vähentämään riippuvuutta raakaöljystä ja torjuvat ilmastonmuutosta sekä helpottavat globaalia muovijäteongelmaa.

Renewables Platform

Yksikön ansiosta Neste pystyy lisäämään tuotantokapasiteettiaan ja tehostamaan raaka-aineiden hankintaa. Valikoimassamme on yli kymmenen globaalisti hankittavaa uusiutuvaa raaka-ainetta.

Oil Products

Liiketoiminta-alue tarjoaa korkealaatuisia öljytuotteita ja niihin liittyviä palveluja tie-, lento- ja meriliikenteelle sekä öljy- ja petrokemian teollisuudelle. Meidät tunnetaan luotettavuudesta ja joustavuudesta, kattavasta valikoimasta, hyvästä toimitusvarmuudesta ja tehokkaasta toiminnasta. Osana liiketoimintamme järjestelmällistä kehittämistä selvitämme tapoja parantaa toimintamme vastuullisuutta ja nostaa uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden osuutta fossiilisten tuotteidemme jalostuksessa tulevaisuudessa.

Marketing & Services

Liiketoiminta-alue tarjoaa kestäviä ratkaisuja kuluttajien ja erilaisten yritysasiakkaiden tarpeisiin. Lähes tuhannen aseman verkostomme toimii neljässä Itämeren alueen maassa: Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Hyödynnämme tietoja, osaamista ja digitalisaatiota tukeaksemme kasvua, laatua ja tehokkuutta. Pyrimme kehittämään monia eri palveluja osana valikoimaamme ja olemaan siellä missä asiakkaammekin – mobiilimarkkinoilla.