Olet täällä

Tietoa Nesteestä

Neste tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen vastaiseen kamppailuun ja kiertotalouden edistämiseen. Autamme asiakkaitamme tieliikenteessä ja kaupungeissa, lentoliikenteessä sekä polymeeri- ja kemikaalitoimialoilla tekemään omasta liiketoiminnastaan entistä vastuullisempaa.

Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi.

Vuonna 2020 Nesteen liikevaihto oli 11,8 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto oli 1 416 miljoonaa euroa. Yrityksen vertailukelpoisesta liikevoitosta 94 % tuli uusiutuvista tuotteista. Yhtiö työllisti vuonna 2020 noin 4 800 henkilöä. Neste valmistaa korkealaatuisia, uusiutuvia tuotteitaan Suomessa, Alankomaissa ja Singaporessa. 

Tavoitteenamme on tulla globaaliksi johtajaksi uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa. Neste on sitoutunut tukemaan asiakkaitaan, jotta ne voisivat vähentää kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonaa tonnia vuosittain vuoteen 2030 mennessä.

Renewable Road Transportation

Renewable Road Transportation tarjoaa Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoainetta, jonka käytöllä asiakkaamme voivat vähentää kasvihuonekaasupäästöjään jopa 90 % fossiiliseen dieseliin verrattuna polttoaineen koko elinkaaren ajalta. Drop-in ratkaisuna, Neste MY uusiutuva diesel mahdollistaa tehokkaan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen kuljetusalalla.

Renewable Aviation

Renewable Aviation tarjoaa Neste MY uusiutuva lentopolttoaine™ -tuotetta, jolla on puhtaassa muodossa jopa 80 % pienempi hiilijalanjälki koko elinkaarensa aikana kuin fossiilisilla lentopolttoaineilla. Se vähentää lentoliikenteestä aiheutuvia suoria kasvihuonekaasupäästöjä välittömästi. Neste tekee kumppaniensa kanssa yhteistyötä koko toimitusketjussa parantaakseen vastuullisen lentopolttoaineen saatavuutta ilmailualalla maailmanlaajuisesti.

Renewable Polymers and Chemicals

Renewable Polymers and Chemicalsin Neste RE-tuotteella (Neste RE Renewable and Recycled™) voidaan korvata neitseelliset fossiiliset raaka-aineet polymeerien ja kemikaalien tuotannossa. Liiketoimintayksikkö kehittää uusiutuvia ja kiertotalousratkaisuja, esimerkiksi muovijätteen kierrätystä, muovi- ja kemianteollisuudelle yhdessä arvoketjukumppaniensa kanssa.

Renewables Platform

Renewables Platform mahdollistaa Nesteen tuotantokapasiteetin kasvattamisen ja raaka-ainehankinnan tehostamisen. Valikoimassamme on yli kymmenen globaalisti hankittavaa uusiutuvaa raaka-ainetta. Singaporen kapasiteettilaajennus nostaa uusiutuvien tuotteidemme vuosittaisen kokonaistuotantokapasiteetin 4,5 miljoonaan tonniin vuoteen 2023 mennessä.

Oil Products

Tarjoamme korkealaatuisia öljytuotteita ja niihin liittyviä palveluja tie-, ilma- ja meriliikenteelle sekä öljy- ja petrokemian teollisuudelle. Osana liiketoimintamme järjestelmällistä kehittämistä selvitämme tapoja parantaa toimintamme vastuullisuutta ja nostaa uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden osuutta fossiilisten tuotteidemme jalostuksessa tulevaisuudessa.

Marketing & Services

Parhaan asiakaskokemuksen luomiseksi Marketing & Services tarjoaa kestäviä ratkaisuja kuluttajien ja yritysasiakkaiden tarpeisiin. Tavoitteenamme on kehittää ja tarjota vastuullisia ratkaisuja ja palveluita osana valikoimaamme, ja auttaa asiakkaitamme pienentämään omaa hiilijalanjälkeään liikenteessä.