Tietoa Nesteestä

Olemme maailman suurin uusiutuvan lentopolttoaineen, uusiutuvan dieselin sekä polymeeri- ja kemikaaliteollisuuden uusiutuvien raaka-aineratkaisujen tuottaja. Kehitämme myös muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon jalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa hiilineutraali tuotanto vuoteen 2035 mennessä. Olemme lisäämässä jalostamon raaka-aineiksi uusiutuvia ja kierrätettyjä raaka-aineita, kuten nesteytettyä jätemuovia.

Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa ja vertailukelpoinen käyttökate oli 3 537 miljoonaa euroa. Yhtiö työllisti vuonna 2022 keskimäärin 5 244 henkilöä. Jalostamomme Suomessa, Alankomaissa ja Singaporessa valmistavat uusiutuvia tuotteita kokonaan uusiutuvista raaka-aineista. Uusiutuvien tuotteiden nimelliskapasiteetti on tällä hetkellä noin 3,3 miljoonaa tonnia. Nesteen Singaporen jalostamon laajennus ja yhteistoimintomme, Martinez Renewables, Marathon Petroleumin kanssa Martinezissa, Kaliforniassa, kasvattavat Nesteen uusiutuvien tuotteiden kokonaistuotantokapasiteetin 5,5 miljoonaan tonniin vuoden 2024 alkuun mennessä.

Tavoitteenamme on tulla globaaliksi johtajaksi uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa sekä auttaa asiakkaitamme vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla CO2e-tonnilla vuodessa vuoteen 2030 mennessä.