Tietoa Nesteestä

Olemme maailman suurin uusiutuvan lentopolttoaineen, uusiutuvan dieselin sekä polymeeri- ja kemikaaliteollisuuden uusiutuvien raaka-aineratkaisujen tuottaja. Kehitämme myös muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon jalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa hiilineutraali tuotanto vuoteen 2035 mennessä. Olemme lisäämässä jalostamon raaka-aineiksi uusiutuvia ja kierrätettyjä raaka-aineita, kuten nesteytettyä jätemuovia.

Vuonna 2023 Nesteen liikevaihto oli 22,9 miljardia euroa ja vertailukelpoinen käyttökate oli 3 458 miljoonaa euroa. Yhtiö työllisti vuonna 2023 keskimäärin 6 018 henkilöä. Jalostamomme Suomessa, Alankomaissa ja Singaporessa sekä yhteistoimintomme Marathon Petroleumin kanssa Kalifornian Martinezissa valmistavat uusiutuvia tuotteita kokonaan uusiutuvista raaka-aineista. Uusiutuvien tuotteiden nimelliskapasiteetti on tällä hetkellä noin 5,5 miljoonaa tonnia. Kun Nesteen Rotterdamin jalostamon laajennushanke saadaan päätökseen, se kasvattaa yhtiön uusiutuvien tuotteiden kokonaistuotantokapasiteetin 6,8 miljoonaan tonniin vuodessa vuoden 2026 loppuun mennessä.

Tavoitteenamme on tulla globaaliksi johtajaksi uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa sekä auttaa asiakkaitamme vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla CO2e-tonnilla vuodessa vuoteen 2030 mennessä.