Innovaatiot ovat Nesteen ytimessä

Innovaatiot ovat keskeinen osa Nesteen liiketoimintaa. Alussa tämä tarkoitti heikkolaatuisen raaka-aineen jalostamista huippuluokan polttoaineiksi. Tänään innovaatiotiimimme tutkivat uusia raaka-aineita ja ratkaisuja sekä bio- että kiertotalouden tarpeisiin ja testaavat niiden soveltuvuutta teolliseen tuotantoon. Poikkitieteelliset tiimimme koostuvat tutkijoista, teknikoista, insinööreistä, liiketoiminnan kehittäjistä ja IPR-asiantuntijoista. Yhteinen missiomme on löytää nopein tie kohti terveempää planeettaa.
 

Teknologia, tuotteet ja raaka-aineet

Olemme maailman johtava biopolttoaineiden tuottaja. Biopolttoaineita ovat esimerkiksi jätteistä valmistettava uusiutuva diesel ja lentopetroli. Tutkimme ja kokeilemme jatkuvasti uusia raaka-aineita, joista voisi valmistaa biopolttoaineita ja muita kestäviä tuotteita, kuten kemikaaleja ja muoveja.

Tapamme toimia

Nesteellä tutkimus ja tuotekehitys tarkoittaa paitsi toimintoa, myös avointa ja päämäärätietoista toimintakulttuuria.

Kumppanuudet, yhdessä innovointi ja ekosysteemit

Teemme yhteistyötä tutkimuslaitosten ja akateemisen maailman kanssa, jotta saamme käyttöömme tuoreimmat tieteelliset löydökset. Kehitämme teknologioita ja uusia arvoketjuja yhdessä teollisten kumppaneidemme ja start up -yritysten kanssa.