Vastuullisuus Nesteellä

Neste on kehittynyt paikallisesta öljynjalostajasta yhdeksi maailman johtavista uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen tarjoajista. Korkeat standardit vastuullisuudelle mahdollistavat kasvumme ja tarkoituksemme: haluamme luoda elinvoimaisemman maapallon lapsillemme. Tämä on myös strategiamme kulmakivi.

Tarjoamme asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme vähäpäästöisiä ratkaisuja mittavimpiin vastuullisuushaasteisiin. Autamme yhteiskuntia ja organisaatioita toimimaan kestävästi ja vähentämään riippuvuutta neitseellisistä fossiilisista raaka-aineista uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujemme avulla. Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen, dieselin ja polymeeri- ja kemianteollisuuden raaka-aineiden tuottajana liiketoimintamme perustuu kestävään kehitykseen. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovin ja muiden materiaalien vastuullisemmiksi raaka-aineiksi.

Vuonna 2023 asiakkaamme vähensivät kasvihuonekaasupäästöjään maailmanlaajuisesti 11,0 miljoonalla tonnilla korvaamalla fossiiliset tuotteet Nesteen uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuilla. 

Asetamme vastuullisuudelle korkeat standardit. Työtämme ohjaa Nesteen vastuullisuusvisio, jossa olemme asettaneet kunnianhimoiset tavoitteet liittyen ilmastoon, luonnon monimuotoisuuteen, ihmisoikeuksiin sekä toimitusketjuihin ja raaka-aineisiin. Tavoitteenamme, yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa, on hiilineutraali ja luontopositiivinen arvoketju vuoteen 2040 mennessä.

Vastuullisuudessa suoritutumistamme arvioidaan monien kolmansien tahojen toimesta. Neste on esimerkiksi toistuvasti ollut mukana Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) sekä Global 100 -listoilla yhtenä maailman vastuullisimmista yrityksistä. Olemme myös CDP:n ilmasto- ja metsäarviointien kärjessä.