Olet täällä

Vuonna 2030 joka kolmas kilometri ajetaan uusiutuvilla polttoaineilla ‒ näin jakeluvelvoite vaikuttaa

Ilmastonmuutos vaatii nopeita, heti toimivia ratkaisuja, joiden avulla esimerkiksi tieliikenteestä syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä voidaan vähentää. Kaikkia ratkaisuja tarvitaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ‒ yksi asiaa tukeva tekijä on jakeluvelvoite, jolla täytetään EU-direktiivin vaatimus sisällyttää liikenteeseen uusiutuvaa energiaa. Jakeluvelvoitteen johdosta vuosittain entistä suurempi osuus Suomessa myydystä on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista.

 
Biopolttoaineiden jakeluvelvoitteen voidaan sanoa olevan määrällisesti suurin ja ajallisesti nopein tapa vähentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. Laki biopolttoaineiden käytön edistämisestä liikenteessä tuli voimaan vuoden 2008 alusta. 

Suomessa tavoitteet korkealla 

Suomessa asetettiin tavoitteet jo aikaisessa vaiheessa korkealle, sillä biopolttoaineiden jakeluvelvoite on kaksinkertainen EU:hun verrattuna. Suomen jakeluvelvoite vuonna 2022 on 12 %.
Lisäksi tekeillä olevassa fossiilittoman liikenteen tiekartassa linjataan yhtenä toimenpiteenä jakeluvelvoitteen mahdollinen nosto 34 %:iin, kun velvoitteeseen lisätään biokaasu ja sähköpolttoaineet.

 

Neste MY Uusiutuva Diesel ‒ 90 % pienempi hiilijalanjälki  

Tehokas keino taistella ilmastonmuutosta vastaan on 100 %:sti jätteistä ja tähteistä valmistettu Neste MY Uusiutuva Diesel™, joka pienentää autoilijan omaa hiilijalanjälkeä jopa 90 % verrattuna fossiiliseen dieseliin. Käyttämällä Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä kuluttaja sekä yritys voi vähentää oman auton tai kaluston käyttämisestä syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä. Valtakunnallisesti autoilijoiden tankkaama Neste MY Uusiutuva Diesel sisältyy jakeluvelvoitteeseen. 

Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä on tarjolla jo yli 120 asemalla ympäri Suomen, ja laajennamme verkoston kattavuutta aktiivisesti. Katso kaikki Neste MY -asemat  tai etsi lähin asemasi Nesteen mobiilisovelluksesta, Neste-äpistä.

Neste MY Uusiutuva Diesel on helppo ja heti toimiva ratkaisu, sillä se soveltuu kaikkiin dieselautoihin ja -moottoreihin sellaisenaan, eikä autoa näin ollen tarvitse lähteä ilmastosyistä vaihtamaan. 

Neste MY Uusiutuva Diesel on myös vuonna 2021 voimaan tulleen julkisia ajoneuvo- ja liikennepalveluhankintoja koskevan lain mukainen puhdas polttoaine raskaille ajoneuvoille.