Rotterdam

Uusiutuvien tuotteiden valmistus Rotterdamin jalostamolla Alankomaissa alkoi vuonna 2011. Nesteen nykyinen 1,4 miljoonan tonnin uusiutuvien tuotteiden kapasiteetti Rotterdamissa on Euroopan laajin. Noin 1,9 miljardin euron laajennusinvestointi Rotterdamin jalostamoon kasvattaa Nesteen uusiutuvien tuotteiden kokonaiskapasiteettia 1,3 miljoonalla tonnilla vuodessa ja nostaa uusiutuvien tuotteiden vuosikapasiteetin Rotterdamissa 2,7 miljoonaan tonniin, josta uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantokyky on 1,2 miljoonaa tonnia. Nesteen tavoitteena on käynnistää uusi tuotantoyksikkö vuoden 2026 ensimmäisellä puoliskolla.

Rotterdamin satama on Euroopan suurin

Jalostamo sijaitsee Rotterdamin sataman länsipuolella Maasvlakten alueella. Jalostamon sijainti on meille suuri etu, sillä Rotterdamin satama on Euroopan suurin ja myös tuote- ja raaka-ainevirtojen solmukohta.

Lisäksi Rotterdam on lähellä Nesteen tärkeitä markkina-alueita ja asiakkaita. Sijainti antaa myös hyvät mahdollisuudet tehdä yhteistyötä samalla alueella sijaitsevien kemianlaitosten kanssa.