Olet täällä

Tietosuojaseloste - Asiakkaat

Päivitetty 29.11.2021

1. Rekisterinpitäjä

Tiedoistasi vastaava rekisterinpitäjä on se yhtiö, jonka kanssa olet tehnyt sopimuksen. Suomessa asiakastiedoista vastaava yhtiö on Neste Markkinointi Oy. 

Nesteen pääkonttori:
Neste Oyj
Keilaranta
PL 95
00095  Neste

Käyntiosoite:
Keilaranta 21, Espoo
Puhelin (vaihde): +358 10 45811
Nesteen muiden toimipisteiden yhteystiedot löytyvät verkkosivuiltamme neste.com.

2. Mitä henkilötietoja keräämme sinusta?

Sinusta keräämämme henkilötiedot vaihtelevat riippuen siitä, mitä tuotteita tai palveluita ostat meiltä. Huomaathan, että kaikkia palveluita ei ole saatavilla jokaisessa maassa.

  • Henkilökohtaiset tiedot – Ostaessasi tuotteita ja palveluita meiltä keräämme sinusta henkilökohtaisia tietoja. Tällaisia tietoja ovat muun muassa yhteystiedot (esimerkiksi nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite), henkilötunnus, väestötiedot (esimerkiksi sukupuoli, ikä, äidinkieli, kansallisuus, ammatti), taloustiedot ja muut luotonvalvonnassa tarvittavat tiedot, kuten tiedot velkojen perinnästä (tarvittaessa) ja luottotarkistuksen tulokset.
  • Neste-kortin tiedot - Kortin omistaja ja voimassaoloaika, luottoraja, korttityyppi; sekä Rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämiseksi tai paljastamiseksi tarvittavat tiedot sekä Nesteen kauppapakotteiden noudattamiseen tarvittavat tiedot, aina paikallisen lainsäädännön mukaisella tavalla.
  • Neste-alennuskortin tiedot - Kortin numero ja voimassaoloaika, nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoitetiedot, syntymäaika.
  • Sopimus- ja tapahtumatiedot – tiedot sopimuksistasi, tilauksistasi ja ostoistasi, mukaanlukien ostosi Nesteen maksuvälineillä; laskutiedot sekä niihin liittyvät maksut; puhelutallenteet asiakaspalveluumme ja luotonvalvontaan ja kanssamme käymäsi viestinvaihto.
  • Maksutiedot - Esimerkiksi maksukortti- ja pankkiyhteystiedot, joita tarvitaan ostojen vahvistamiseen ja palautuksiin, alennus- tai kanta-asiakaskortin tiedot
  • Neste-asemat, Neste Easy Wash, Neste Easy Fill - Ostotapahtumaan liittyvät tiedot sekä palvelusta riippuen tunnistatumisessa käytettävät tiedot, kuten ajoneuvon rekisteritunnus. Jos asemalla on käytössä jonokamera tai rekisterinumeron tunnistus ajoneuvojen tunnistamiseksi palveluiden käyttöä varten, ilmoitetaan siitä erikseen asianmukaisin kyltein.
  • ​Neste Easy Deli - Tunnistaumiseen liittyvät Neste-äpin käyttämät tiedot, osto- ja maksutapahtumaan liittyvät tiedot.
  • Neste-äppi - Rekisteröitymisen yhteydessä annettavat tiedot (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero), käyttäjätunnus, osoite. Neste-äppiin tallennetut korttitiedot ovat vain laitteessasi, niitä ei tallenneta koskaan Nesteen palvelimille.
  • Oma Neste, Extranet - Asiakkuuteen ja rekisteröitymiseen liittyvät tiedot (asiakasnumero, nimi, osoite, yhteystiedot, käyttäjätunnus), kortteihin liittyvät tiedot, ostoihin liittyvät tiedot, toimintasi palvelussa.
  • Autoilijapaneeli - Katso lisää autoilijapaneelista osoitteesta neste.fi/autoilijapaneeli
  • Verkkovierailu - Kun käytät verkko- tai mobiilipalveluitamme,  otat meihin yhteyttä verkkosivujemme kautta tai tilaat uutiskirjeiden, raporttien ja lehdistötiedotteiden kaltaisia materiaaleja, annat meille henkilötietoja. Keräämme tietoja toiminnastasi sivustollamme (katso evästekäytäntömme) ja tietoja laitteestasi ja verkkoyhteydestäsi (kuten laitteen tunnus, MAC-osoite ja IP-osoite).  
  • Kilpailut, arvonnat ja pelit - Osallistuessasi antamasi tiedot kuten nimi, puhelinnumero, osoite ja kilpailuvastauksesi.
  • Videovalvonta - Nesteen liiketiloissa kuten Neste-asemilla, Neste Easy Deli-kaupassa ja Neste Easy Wash-pesuasemilla on tallentava videovalvonta. Tiloissa voi olla sekä Nesteen että Nesteelle turvallisuuspalveluita tarjoavien yritysten valvontakameroita. Videotallenteita käytetään turvallisuuden varmistamiseksi, reklamaatioiden selvittämiseksi sekä varkauksien ja muun haitallisen toiminnan, kuten vandalismin ja muiden omaisuuden tai ihmisten vahingoittamiseen kohdistuvien toimien estämiseksi ja ratkaisemiseksi. Tarvittaessa, asiakkaan omaisuuden tai terveyden suojaamiseksi tai muussa poikkeustilanteessa, käytämme videotallenteita myös esim. ajoneuvon omistajan tai haltijan tavoittamiseksi. Yhteystietojen selvittämiseksi voimme käyttää apuna ulkopuolisia palveluntarjoajia, kuten Liikenteen turvallisuusvirastoa tai puhelinnumeropalveluita. 

3. Miten keräämme tietoja sinusta?

  • Sinulta itseltäsi - Useimmiten saamme henkilötiedot suoraan sinulta itseltäsi esimerkiksi silloin, kun haet Nesteen korttia tai ostat meiltä tuotteita tai palveluita, luot esimerkiksi käyttäjätilin tai osallistut kilpailuun tai arvontaan.
  • Kolmansilta osapuolilta - Kuten julkisista osoite- ja ajoneuvorekistereistä, markkinointikumppaneilta, luottotietoyrityksiltä, perintätoimistoilta ja muilta yhteistyökumppaneiltamme. Jotta voimme varmistaa, että käsittelemme oikeita tietoja sinusta, käytämme ulkoisten palveluntarjoajien palveluita, joiden avulla täydennämme meille antamiasi tietoja ja pidämme ne ajan tasalla. Uusasiakashankintaa varten keräämme yhteystietoja myös yritysten verkkosivuilta. 
  • Neste-konsernin yhtiöt - Jaamme henkilötietoja Neste-konsernin sisällä esimerkiksi taloushallinnon ja luotonvalvonnan yhteydessä.

4. Mitä teemme tiedoillasi?

Keräämme henkilötietojasi, jotta voimme ylläpitää asiakassuhdettamme, kohdistaa sinulle markkinointia sekä kehittää että tarjota tuotteita ja palveluita.

Käsittelemme henkilötietojasi vain ennaltamääriteltyihin ja lainmukaisiin käyttötarkoituksiin sopimuksen, suostumuksen, lakisääteisen velvoitteen tai oikeutetun edun perusteella.

4.1 Tuotteiden ja palveluiden toimittaminen

Tähän sisältyy tilauksen vastaanottaminen ja tuotteen tai palvelun toimittaminen sekä tilaukseen liittyvien laskujen käsittely. Tarvittaessa käytämme henkilötietoja myös viivästyneen maksun perinnässä. 

Tietojen käsittely perustuu sopimukseen sinun ja Nesteen välillä ja on välttämätöntä asiakassuhteesta syntyvien velvoitteiden täyttämiseksi. Lain niin vaatiessa kysymme suostumustasi joidenkin palvelujen toimittamiseen. Tällaisia palveluja ovat esimerkiksi paikkatietoa hyödyntävät palvelut. 

4.2 Luottokelpoisuuden arviointi ja lakisääteiset velvoitteet

Arvioimme luottokelpoisuutesi tilauksen yhteydessä ja luottorajaasi määrittäessämme. Tämä perustuu sopimukseen välillämme. 

Käytämme automaattista päätöksentekoa luottokelpoisuuden arvioinnin helpottamiseksi. Arvioimme luottotietoyritysten ja julkisten rekistereiden avulla velan maksamatta jättämisen riskiä ja sen todennäköisyyttä, että pystyt maksamaan velkasi takaisin. Vertaamme näitä tietoja sen sopimuksen ehtoihin, jota olet kanssamme tekemässä. Tämän arvioinnin perusteella päätämme, myönnämmekö sinulle maksuaikaa ja jos myönnämme, millä ehdoilla.

Otamme huomioon seuraavat tiedot, kun teemme luottokelpoisuuspäätöksiä:

  • hakemuksessasi antamasi tiedot
  • aikaisempi maksukäyttäytymisesi asiakassuhteessasi Nesteeseen ja mahdollista velkojen maksamatta jättämistä koskevat tiedot
  • käyttämiemme luottoluokitusyhtiöiden antamat tiedot ja sinusta saatavilla olevat julkiset tiedot
  • saatamme pyytää sinua antamaan lisätietoja ennen kuin voimme myöntää maksuaikaa; näitä tietoja voivat olla esimerkiksi tilinpäätös tai edunvalvojan suostumus.

Lakisääteiset velvoitteet

Keräämme rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämiseksi tai paljastamiseksi tarvittavat tiedot sekä Nesteen kauppapakotteiden noudattamiseen tarvittavat tiedot, aina paikallisen lainsäädännön mukaisella tavalla. Muita lakisääteisiä velvoitteita henkilötietojen käsittelyyn asettavat meille esimerkiksi vero- ja kirjanpitolainsäädäntö. 

4.3 Asiakaspalvelu ja palvelujen parantaminen

Tallennamme asiakaspalvelu- ja luotonvalvontapuhelut, sähköpostit ja chattiviestit, jotta voimme vastata tuotteitamme ja palveluitamme koskeviin kysymyksiisi ja muihin pyyntöihin. Käytämme puhelutallenteita toimeksiantojen todentamiseen sekä asiakaspalvelumme laadun ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Oikeutettu etumme on parantaa palvelujamme.

4.4 Kohdennettu markkinointi

Keräämme tietoja yhteydenotoistasi ja viestinnästäsi kanssamme sekä ostoistasi ja palvelujemme käytöstä, mukaanlukien sähköiset palvelut kuten Neste-äppi ja verkkosivut, oikeutetun etumme mukaisesti 

  • ymmärtääksemme asiakkaiden käyttötrendejä paremmin
  • parantaaksemme asiakaskokemusta 
  • kehittääksemme palveluitamme ja tuotteitamme asiakkaiden kiinnostuksenkohteita ja tarpeita vastaaviksi sekä
  • palveluidemme ja tuotteidemme tarjoamiseksi.

Analysoimme asiakkaidemme palveluiden ja tuotteiden käyttöä ja teemme näistä tiedoista tilastoja. Keräämme tietoja myös toiminnastasi saadessasi markkinointiviestimme. 

Kerättyjen tietojen perusteella luomme sinua asiakkaana mahdollisimman hyvin kuvaavan profiilin, jonka avulla voimme sijoittaa sinut erilaisiin segmentteihin esimerkiksi vuosittaisten ostojesi, käyttämäsi tuotevalikoiman tai ostotiheyden perusteella. Kohdennamme markkinointiviestejä luomiemme profiilien perusteella. Tarjottavat edut ja viestin sisältö vaihtelevat asiakaskohtaisesti. Tämä toiminta tuo lisäarvoa sinulle: saat parempaa palvelua ja tuotteita sekä tarpeitasi paremmin vastaavia markkinointiviestejä. Me puolestamme pystymme täyttämään asiakkaiden koko ajan muuttuvat toiveet ja tarpeet paremmin.

Sinulla on aina oikeus pyytää tietoja profiilista sekä sen luomiseen käytetyistä henkilötiedoista ja tietokategorioista. Sinulla on aina oikeus myös kieltäytyä vastaanottamasta tällaisia viestejä. Emme tee sellaista tietosuoja-asetuksen tarkoittamaa profilointia, jolla olisi oikeudellisia tai muita merkittäviä vaikutuksia sinulle.

4.5 Verkkomainonta

Markkinoimme tuotteitamme ja palveluitamme oikeutetun etumme mukaisesti verkossa omilla tai kumppaneidemme sivustoilla. Markkinointi tapahtuu sivuille sijoitettujen kohdennusevästeiden avulla.  Saatamme myös kohdistaa sinulle mainontaa sosiaalisessa mediassa puhelinnumerosi, nimesi ja sähköpostiosoitteesi perusteella, mikäli et ole asettanut markkinointikieltoa.

Saatamme myös käyttää markkinointikumppaneita, jotka näyttävät sinulle omissa palveluissaan tai kanavissaan tuotteitamme ja palvelujamme, mutta eivät ole saaneet meiltä henkilötietojasi, Jos haluat estää tällaisen markkinoinnin tai käyttää muita oikeuksiasi, ota yhteys suoraan kyseiseen markkinointikumppaniin.

4.6 Suostumukseen perustuva markkinointi

Sähköinen suoramarkkinointi perustuu aina antamaasi suostumukseen ja viestien sisältö perustuu asiakkuuteesi liittyvään tuote- tai palvelukategoriaan. Teemme sähköistä suoramarkkinointia esimerkiksi sähköpostin, sms- tai push-viestien avulla. Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa joko klikkaamalla saamassa viestissä olevaa linkkiä, ilmoittamalla Nesteelle tai muuttamalla laitteesi asetuksia joko kieltämällä tai sallimalla push-viestit. 

4.7 Asiakasviestintä

Oikeutetun etumme perusteella voimme lähettää sinulle asiakassuhteeseemme liittyviä viestejä. Tällaiset viestit voivat sisältää tietoja ja tarjouksia tuotteista ja palveluista. Tarvittaessa lähetämme sinulle myös käyttöturvallisuustiedotteita. Tällaista viestintää varten emme tarvitse suostumustasi. Asiakasviestintään käytämme sähköisiä kanavia kuten sähköpostia, sms- tai push-viestejä.

4.8 Palkintojen toimittaminen

Käytämme henkilötietojasi kilpailu- tai arvontapalkintojen toimittamista varten. Tämä perustuu antamaasi suostumukseen hyväksyessäsi käyttöehdot ja kilpailusäännöt.

5. Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin ne ovat tarpeen tässä tietosuojaselosteessa mainittuihin tarkoituksiin. Henkilötiedot poistetaan tai anonymisoidaan automaattisesti järjestelmistä kun säilytysaika on päättynyt tai käsittelyperuste on poistunut. Anonymisoidun tiedon säilyttämiselle ei ole rajoituksia.

  • Sopimukseen perustuvia, kuten asiakassuhteeseen liittyviä tietoja säilytetään  asiakassuhteen keston ajan. Säilytämme asiakastietojasi tämän jälkeen vielä kaksi vuotta markkinointitarkoituksiin. Asiakassuhde katsotaan päättyneeksi, jos asiakkuudella ei ole tapahtumia tai kontakteja lainkaan kahden vuoden aikana.​
  • Lakisääteisten velvoitteiden perusteella käsiteltäviä tietoja säilytetään paikallisessa laissa määritellyn ajan. Henkilötietojen säilytysaikaa määrittelevät esimerkiksi kirjanpitoa koskeva tai rahanpesua estävä lainsäädäntö. 
    • Kirjanpitolain mukaisesti säilytämme kirjanpitotositteet  mm. myyntilaskut kuusi vuotta sen vuoden lopusta, jonka aikana tilikausi on päättynyt.
    • Rahanpesua estävän lainsäädännön mukaisesti asiakkaan tuntemista ja liiketoimia koskevat tiedot on säilytettävä viiden vuoden ajan vakituisen asiakassuhteen päättymisestä. Näitä tietoja ovat nimi, syntymäaika, henkilötunnus ja osoite;   edustajan nimi, syntymäaika ja henkilötunnus; oikeushenkilön täydellinen nimi, rekisterinumero, rekisteröimispäivä, rekisteriviranomainen, kotipaikan osoite ja pääasiallisen liiketoimintapaikan osoite, jos se eroaa kotipaikan osoitteesta sekä tarvittaessa yhtiöjärjestys tai yhteisösäännöt
  • Oikeutettuun etuun perustuvat esimerkiksi palvelujen kehittäminen puhelutallenteita käyttäen, suoramarkkinointi asiakassuhteen päättymisen jälkeen ja videovalvonta liikepaikoilla. Näitä tietoja säilytetään niin kauan kuin käsittelyperuste on olemassa. Mikäli asiakkaalla on mahdollisuus vastustaa käsittelyä, poistetaan tiedot. 
  • Suostumukseen perustuvia henkilötietoja käytetään vain ennaltamääriteltyihin tarkoituksiin toistaiseksi tai kunnes peruutat suostumuksesi. Tällaista on esimerkiksi sähköinen suoramarkkinointi ja sinulla on aina oikeus peruuttaa suostumuksesi.

6. Kenellä on pääsy tietoihisi?

Asiakastietoihin on pääsy vain henkilöillä, joiden pitää käsitellä henkilötietoja työtehtäviä suorittaessaan. Kaikilla tällaisilla henkilöillä on vaitiolovelvollisuus.

Jakaessamme henkilötietoja muille organisaatioille, varmistamme, että jaamme niitä vain tässä tietosuojaselosteessa mainittuja tarkoituksia varten, ja että meillä on laillinen peruste sille. Jaamme henkilötietoja Neste-konsernin sisällä sekä palveluntarjoajille ja yhteistyökumppaneille.

Neste-konsernin yhtiöt

Jaamme henkilötietoja Neste-konsernin sisällä silloin, kun se on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa mainituissa tarkoituksissa. Jaamme henkilötietoja muille konserniyhtiöille esimerkiksi taloushallinnon ja luotonvalvonnan yhteydessä.

ICT-palveluntarjoajat ja -toimittajat

Käytämme huolellisesti valittuja ICT-yhteistyökumppaneita, jotka tarjoavat ICT-järjestelmien käyttäjätukea, ylläpitoa ja kehityspalveluita. 

Markkinointipalveluiden tarjoajat

Käytämme huolellisesti valittuja markkinointipalvelujen tarjoajia, viestintäpalveluiden tarjoajia ja mediatoimistoja, jotka auttavat meitä toimittamaan ja tuottamaan markkinointisisältöä asiakkailta keräämiemme henkilötietojen perusteella. 

Asiakaspalvelun tarjoajat

Jaamme henkilötietoja ulkoiselle palveluntarjoajalle heidän hoitaessa asiakaspalvelua puolestamme. 

Luotonvalvonta ja muut asiakkaan tuntemisen -palvelut

Jaamme henkilötietoja huolellisesti valituille luottoluokitusyhtiöille arvioidessamme tilauksiasi, arvioidessamme luottokelpoisuuttasi ja tarvittaessa periessämme erääntyneitä saatavia sinulta tai ilmoittaaksemme sinulle Nesteelle maksamattomista laskuistasi. Yhteistyökumppanimme tekevät tarvittaessa puolestamme myös pakollisia taustaselvityksiä, jotta toimimme maksupalveluntarjoajan velvoitteidemme mukaisesti ja estämme rahanpesua ja terrorismin rahoitusta.

Maksu- ja laskutuspalveluiden tarjoajat

Luotettavat maksu- ja laskutuspalveluiden tarjoajat auttavat meitä käsittelemään maksu- ja laskutapahtumia.

Kuljetuspalveluiden tarjoajat ja tuotteiden toimittajat

Luovutamme henkilötietoja kuljetuspalveluiden tarjoajille ja tuotteiden toimittajille toimittaaksemme tilatut tuotteet asiakkaalle.

Muut yhteistyökumppanit

Luovutamme henkilötietoja muille yhteistyökumppaneille muun muassa varmistaaksemme, että saat yhteistyökumppanimme sinulle lupaamat edut käyttäessäsi kanta-asiakaskorttiasi Neste-asemilla. Tarvittaessa luovutamme henkilötietoja yhteistyökumppanille myös poikkeustilanteiden selvittämiseksi esimerkiksi asiakkaamme omaisuuden tai terveyden suojaamiseksi.

Viranomaiset

Luovutamme henkilötietojasi viranomaisen pyynnöstä, oikeuskäsittelyyn liittyen,  tuomioistuimen määräyksellä tai viranomaisprosessin yhteydessä.  

Yritysostot

Liiketoimintajärjestelyiden yhteydessä saatamme luovuttaa henkilötietojasi ostajille ja heidän neuvonantajilleen.

7. Henkilötietojen siirto kolmansiin maihin

Emme siirrä tai luovuta henkilötietojasi Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle ilman oikeudellisia perusteita.

Jotkut palveluntarjoajamme sijaitsevat Euroopan talousalueen ulkopuolella ja siirrämme henkilötietoja heille, jos se on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa mainituissa tarkoituksissa.

Varmistamme, että käytämme tarvittavia sopimuksellisia suojatoimia (esim. Euroopan komission hyväksymiä tietosuojaa koskevia vakiolausekkeita) siirtäessämme henkilötietoja tällaisille palveluntarjoajille.

8. Miten varmistamme tietoturvan?

Teemme kaikkemme pitääksemme tietosi turvassa. Jatkuvalla ja aktiivisella kehitystyöllä varmistamme, että tietosi pysyvät turvassa.

Neste käyttää tarvittavia teknisiä ja organisatorisia turvatoimia ja -menettelytapoja henkilötietojesi suojaamiseen häviämiseltä, väärinkäytöltä, muokkaamiselta tai hävittämiseltä.

Kaikkia Nesteen työntekijöitä ja urakoitsijoita sitoo tietoturvakäytäntö, jossa annetaan tarkempia ohjeita. Henkilötietojen käsittelyyn käytettäviin järjestelmiin ja sovelluksiin pääsevät käsiksi vain henkilöt, jotka tarvitsevat tietoja työtehtäviään suorittaessaan. 

Jos sähköisiä tietoja hallinnoi kolmas osapuoli Nesteen puolesta, Neste vaatii, että kyseinen kolmas osapuoli noudattaa kattavia tietoturvavaatimuksia.

Jos henkilötietoja käsitellään manuaalisesti, se tehdään tällaiseen tarkoitukseen hyväksytyissä tiloissa. Tilat on suojattu tarvittavilla fyysisillä suojatoimilla, kuten kulunvalvontajärjestelmillä ja valvontakameroilla.

9. Evästeet

Neste käyttää sivustollaan evästeitä ja vastaavia teknologioita, joilla kerätään ja tallennetaan tietoja, kun sivustoa selataan. Evästeiden avulla 

  • varmistamme sivuston toimivuuden 
  • parannamme käyttäjien käyttökokemusta esimerkiksi personoimalla sisältöä ja mainoksia tai tarjoamalla sosiaalisen median ominaisuuksia.
  • keräämme tietoja vierailusta sivustolla tietoliikenteen analysoimiseksi
  • jaamme sosiaalisen median, mainonta- ja analytiikkakumppaneillemme tietoja tavasta, jolla käytät sivustoamme. 

Mitä evästeet ovat?

Kun käyt jollakin verkkosivustolla, se voi tallentaa tai hakea tietoja selaimesta yleensä evästeiden muodossa. Nämä tiedot voivat koskea sinua, asetuksiasi tai laitettasi tai niillä muokataan sivustoa toimimaan odottamallasi tavalla. Tietojen avulla sinulle voidaan tarjota yksilöllisempi palvelukokemus.

Voit aina muuttaa valintojasi tai kieltäytyä hyväksymästä joitakin evästetyyppejä napsauttamalla sivuston alalaidassa olevaa evästeasetukset-painiketta. Evästeiden tarkoitus on tarjota sinulle yksilöllisempi palvelukokemus, joten huomioithan, että joidenkin evästeiden estäminen voi vaikuttaa verkkokokemukseesi ja tarjoamiimme palveluihin.

Lue lisää evästekäytännöstämme.

10. Henkilötietoihisi liittyvät oikeudet ja niiden käyttäminen

Voit käyttää EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) nojalla olevia oikeuksiasi lähettämällä pyynnön tällä sivulla olevaa lomaketta käyttäen tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Vastaamme pyyntöösi 30 päivän kuluessa sen vastaanottamisesta. Pyynnön tulee olla riittävästi yksilöity. Jos pyyntösi on laaja tai monimutkainen, sen käsittelyaikaa voidaan pidentää enintään kaksi kuukautta. llmoitamme myös, mikäli emme voi toteuttaa pyyntöäsi, kuten poistamaan tietojasi, joiden säilyttämiseen meillä on lakisääteinen velvollisuus tai muu oikeus.

Arvioimme pyynnöt tapauskohtaisesti ja pyydämme sinulta tarvittaessa lisätietoja sen käsittelemiseksi. Valmistaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Sinulla on oikeus käyttää oikeuksiasi maksutta kerran vuodessa. Jos Neste katsoo, että pyyntö on selkeästi perusteeton tai kohtuuton, voi Neste kieltäytyä käsittelemästä pyyntöä tai periä hallinnollisten kustannusten kattamiseksi maksun. Pyyntösi sekä siinä antamasi tiedot tallennetaan järjestelmiimme. 

Oikeus saada pääsy henkilötietoihisi

Sinulla on oikeus tietää, mitä ja miten käsittelemme henkilötietojasi ja saada kopio tiedoista. 

Oikeus pyytää oikaisemaan henkilötiedot

Yritämme aina pitää henkilötiedot ajan tasalla, mutta jos huomaat, että käsittelemme vanhentuneita tai muuten vääriä henkilötietoja, sinulla on aina oikeus pyytää meitä oikaisemaan henkilötietosi.

Oikeus pyytää tietojen poistamista (”oikeus tulla unohdetuksi”)

Tietyissä tapauksissa sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista. Voit käyttää tätä oikeutta esimerkiksi silloin, kun olet sitä mieltä, että emme enää tarvitse henkilötietojasi tässä tietosuojaselosteessa mainittuihin tarkoituksiin. Kun olemme varmistaneet pyyntösi oikeellisuuden, poistamme tietosi, paitsi jos meidän täytyy säilyttää ne lakisääteisten velvoitteidemme, kuten kirjanpitovelvoitteidemme, täyttämiseksi. Henkilötietosi poistetaan automaattisesti Nesteen järjestelmistä määrittelemiemme säilytysaikojen jälkeen tai kun niiden säilytyämiselle ei ole lakisääteistä velvoitetta.

Oikeus rajoittaa käsittelyä

Tietyissä tapauksissa sinulla on oikeus pyytää, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä. Tämä tarkoittaa sitä, että emme tee henkilötiedoille mitään muuta kuin tallennamme ne IT-järjestelmiimme. Kun olemme varmistaneet pyyntösi oikeellisuuden, lakkaamme käsittelemästä henkilötietojasi. 

Oikeus vastustaa käsittelyä 

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä normaalin liiketoimintamme yhteydessä kun käsittely perustuu Nesteen oikeutettuun etuun. Kun vastaanotamme pyyntösi, arvioimme sen huolellisesti ja lakkaamme käsittelemästä henkilötietojasi, jos käsittelytapamme on ollut kohtuuton. Neste voi hylätä pyyntösi, jos henkilötietojen käsittelylle on huomattavan tärkeä ja perusteltu syy.

Sähköisestä suoramarkkinoinnista kieltäytyminen

Sinulla on aina oikeus kieltäytyä suoramarkkinoinnista. Helpoiten se onnistuu napsauttamalla kaikissa markkinointiviesteissämme olevaa ‘Poistu markkinointilistalta’ -painiketta. Voit saada markkinointiviestejä vielä vaikka markkinointikielto on päivitetty järjestelmiimme. Tämä johtuu siitä, että olemme voineet ajastaa viestin lähetyksen ennakkoon.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus pyytää meitä lähettämään sinulle – tai jollekin muulle henkilölle – kopio meille antamistasi tiedoista yleisesti käytössä olevassa koneella luettavassa muodossa. Tämä oikeus koskee vain sinun meille antamiasi henkilötietoja, kun olemme keränneet tietoja suostumuksesi tai sinun ja meidän välisen sopimuksen perusteella. Kun olemme varmistaneet pyyntösi oikeellisuuden, lähetämme tietosi pyytämääsi osoitteeseen.

Oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle

Toivomme, että otat aina yhteyttä meihin, jos sinulla on kysymyksiä siitä, miten käsittelemme henkilötietoja. Jos kuitenkin olet sitä mieltä, että emme ole noudattaneet tietosuojalainsäädäntöä henkilötietojasi käsitellessämme, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle. Voit ottaa yhteyttä asuin- tai työskentelymaasi valvontaviranomaiseen.

11. Lähetä tietosuojapyyntö Nesteelle

  • Kuluttaja-asiakas - lähetä tietosuojapyyntö
  • Yritysasiakas - lähetä tietosuojapyyntö
    • ​​Lisääthän yhteyshenkilösi nimen (kuka tuntee sinut Nesteellä?) lomakkeen Lisätietoa pyynnöstä -kenttään. Tällä tavoin löydämme henkilötietosi helpommin
  • Työnhakija
    • ​Voit hallinnoida henkilötietojasi Nesteen rekrytointiportaalin kautta. Voit muuttaa henkilötietojasi, päivittää ne tai poistaa ne koska tahansa. 
    • Saatamme käyttää soveltuvuuskokeita ja/tai videohaastatteluja osana rekrytointiprosessia. Voit pyytää palveluntarjoajaltamme (RecRight) lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä esimerkiksi soveltuvuuskokeiden ja/tai videohaastattelujen yhteydessä. Videohaastattelut säilytetään 12 kuukauden ajan. Voit tarvittaessa pyytää RecRightia poistamaan videosi ja henkilökohtaisen tilisi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen support@recright.com.
  • Työntekijä - katso lisätietoja Nesteen sisäisestä sivustosta (Cosmos)
  • Entinen työntekijä - ota yhteyttä entiseen esimieheesi tai henkilöstöhallintoon

12. Tietosuojaselosteen päivitykset

Ilmoitamme mahdollisista muutoksista tietosuojaselosteeseen verkkosivustollamme.
 

13. Kysymyksiä tietosuojasta?

Jos sinulla on kysymyksiä henkilötietojen käsittelystä Nesteellä, etkä löydä vastausta näiltä sivuilta, voit lähettää kysymyksesi oheisella lomakkeella tai ottaa yhteyttä Nesteen asiakaspalveluun. Jos haluat käyttää tietosuojaoikeuksiasi, lähetä tietosuojapyyntö täältä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

  1. Osoitetietoni ovat väärin. Miten voin päivittää ne? Pyrimme pitämään tietosi ajantasalla. Voit ilmoittaa muuttuneet osoite- tai muut tietosi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
  2. Minulla on ongelmia korttimaksamiseen tai mobiiliäpin käyttöön liittyen. Mikä neuvoksi? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
  3. En halua enää käyttää Neste-äppiä, miten voin poistaa siihen liittyvät tietoni? Täytä tietosuojapyyntö täältä. Voimme poistaa käsittelemämme henkilötiedot viipymättä siltä osin kuin niiden säilyttämiselle ei ole lakisääteistä velvoitetta. Tämä koskee mm. Nesteen sähköisiin palveluihin liittyviä käyttäjätietoja. Huomaathan, että mikäli käytössäsi on Neste mobiilikortti, olemme sinuun yhteydessä varmistaaksemme henkilöllisyytesi. Maksuvälineisiin liittyviä tietoja (kuten asiakkaan tuntemistietoja) säilytämme paikallisen lainsäädännön mukaisesti. 
  4. En halua markkinointiviestejä, mitä teen? Kaikissa markkinointiviesteissämme on mahdollisuus peruuttaa suostumus klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä. Voit myös ilmoittaa markkinointikiellosta asiakaspalveluumme 0200 80100 (pvm/mpm) arkisin klo 8-16. Neste-mobiiliäpin käyttäjät voivat hallinnoida markkinointiviestien vastaanottamista myös mobiiiliäpin asetuksissa.
  5. Voisitteko lähettää minulle tarroja? Valitettavasti emme enää jaa tarroja.
  6. Sain viestin asiakkaan tuntemiseen liittyen, lähetysosoite kummastuttaa. Onko kyseessä kalasteluviesti? Asiakkaan tuntemisvelvoite perustuu lainsäädäntöön, jolla muun muassa pyritään ehkäisemään rahanpesua, terrorismin rahoittamista ja taloudellista rikollisuutta.Tämän vuoksi pyydämme sinua päivittämään tietosi säännöllisesti sähköisen lomakkeen kautta. Pyynnöt asiakastietojen päivittämisestä lähetämme sähköpostiosoitteesta noreply(a)markkinointi.neste.com.

Voit myös katsoa asiakaspalvelumme useimmin kysytyt kysymykset täältä.  

Tulosta Tietosuojaseloste (pdf, 122.26 KB)