Olet täällä

NEXBTL-teknologia

Olemme ylpeitä voidessamme todeta, että yhtiömme uusimman liiketoiminta-alueen Uusiutuvien tuotteiden perustana oleva NEXBTL™-teknologia on oman tutkimus- ja kehitystyömme tulos. Olemme suojanneet sen patentein.

Petri Lehmus
"NEXBTL-teknologialla voimme hyödyntää joustavasti erilaisia kasviöljyjä ja eläinrasvajätteitä raaka-aineena."
Petri Lehmus, Johtaja, T&K

Tutustu NEXBTL-teknologiaan animaation kautta.

NEXBTL-teknologian avulla voimme valmistaa lähes mistä tahansa kasviöljyistä ja eläinrasvajätteestä huippulaatuista uusiutuvaa dieseliä ja muita uusiutuvia tuotteita. Pitkälti teknologiamme ansiosta olemme nousseet maailman johtavaksi uusiutuvan dieselin tuottajaksi lähes 3 miljoonan tonnin vuotuisella tuotantomäärällä.

NEXBTL-teknologia perustuu kasviöljyjen ja eläinperäisten jäterasvojen vetykäsittelyyn

Jalostamamme Neste MY uusiutuva diesel™ on vetykäsiteltyä kasviöljyä eli HVO:ta (hydrotreated vegetable oil) kun taas perinteinen biodiesel (FAME) on valmistettu esteröintimenetelmällä.

Tuotetun Nesteen uusiutuvan dieselin laatu on ylivertainen perinteisiin biodieseleihin nähden ja pysyy biodieselistä poiketen erinomaisena myös syöttöaineiden vaihtuessa. Sivutuotteena NEXBTL-teknologialla voidaan valmistaa mm. biobensiiniä ja biopropaania.

Neste MY uusiutuvaa dieseliä voi käyttää sellaisenaan fossiilisen dieselin korvaajana

Neste MY uusiutuva diesel™ -tuotteen kemiallinen koostumus on fossiilisen dieselin kaltainen, joten sitä voi sekoittaa rajoituksetta fossiiliseen dieseliin tai käyttää jopa 100 % pitoisuuksina.

Kemiallisen koostumuksensa ansiosta se voi korvata fossiilisen raaka-aineen myös muissa käyttökohteissa tieliikennepolttoaineiden ulkopuolella. NEXBTL-teknologialla valmistettua dieseliä on käytetty ja testattu lentokoneissa lentopetroolin seoskomponenttina, turbiineissa, generaattoreissa, laivoissa, huviveneissä sekä kaivosten ja rakennustyömaiden työkoneissa. Lisäksi sitä voi käyttää kemianteollisuudessa esimerkiksi uusiutuvien muovien raaka-aineena tai liuottimena maaleissa. 

Tutustu referensseihimme