Olet täällä

Vinkit ja usein kysytyt kysymykset

1. Kuinka kirjoitan hyvän hakemuksen?

Varmista, että osaamisesi ja kiinnostuksen kohteesi vastaavat työtä, jota olet hakemassa. Keskity saatekirjeeseen ja ansioluetteloon ja kerro, mitä olet saanut aikaan. Kerro kokemuksestasi työnkuvauksen vaatimuksiin nähden ja hankkeista, joissa olet työskennellyt tai joita olet johtanut. 

Jos olet toiminut esimiehenä, kerro tiimin koosta, johtamistyylistäsi ja projekteista, joita olet toteuttanut. Jos olet vasta yliopistosta valmistunut tai sinulla on vähän työkokemusta, anna esimerkkejä kouluun liittyvistä hankkeista tai kurssitöistä, jotka osoittavat tarvittavaa osaamista ja tietämystä.

2. Mitä asiakirjoja ja tietoja hakemukseen tarvitaan?

Liitä hakemukseen ansioluettelo sekä tiedot koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja osaamisestasi. On tärkeää antaa kaikki mielestäsi merkitykselliset tiedot, sillä ne näkyvät hakijaprofiilissasi. Liitteet kannattaa lähettää PDF-muodossa. 

3. Mistä tiedän, onko työhakemukseni otettu vastaan?

Hakulomakkeessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetään automaattisesti vahvistusviesti. Varmista, että sähköpostiosoitteesi on oikein.

Ottaisimme mielellämme henkilökohtaisesti yhteyttä kaikkiin hakijoihin, mutta valitettavasti se ei ole aina mahdollista, koska hakemuksia saadaan maailmanlaajuisesti niin paljon.

4. Voinko lähettää avoimen hakemuksen?

Tällä hetkellä emme käsittele avoimia hakemuksia. Kehotamme kuitenkin tutustumaan kotisivuillamme lueteltuihin avoimiin työpaikkoihin ja hakemaan niihin suoraan. Suosittelemme myös asettamaan työpaikkahälytyksen, jotta saat automaattisesti sähköpostiviestejä Nesteen avoimista työpaikoista.

5. Pitääkö työhakemukseen liittää valokuva?

Hakemukseen tai ansioluetteloon ei tarvitse liittää valokuvaa.

6. Minkälainen haastatteluprosessi Nesteellä on?

Pätevyyteen perustuvan haastatteluprosessimme tarkoituksena on auttaa vähentämään tiedostamattomia ennakkokäsityksiä sekä varmistamaan, että rekrytoimme ihmisiä, jotka haluavat ympäristömme ja kulttuurimme kukoistavan. Rekrytointiprosessiin kuuluu tavallisesti yksi tai kaksi haastattelua, mutta haastattelujen määrä vaihtelee tapauskohtaisesti. Usein ensimmäisen haastattelukierroksen aikataulu esitetään jo työpaikkailmoituksessa.

Haastattelussa sinua pyydetään kuvailemaan millaisissa ja miten laajoissa hankkeissa olet aiemmin työskennellyt, millaista yhteistyötä niissä tehtiin sekä millaisia lopputuloksia niistä syntyi. Kysymme myös varmasti seuraavaa: Miksi haluat töihin Nesteelle?

7. Kuuluuko haastatteluprosessiin soveltuvuuden arviointi?

Kyllä, rekrytointiprosessissa voidaan arvioida soveltuvuutta. Ajallisesti soveltuvuustesti tehdään ensimmäisen ja toisen haastattelun välissä. Testin tuloksista keskustellaan toisella haastattelukierroksella ja niitä hyödynnetään lopullisessa päätöksenteossa. Soveltuvuustestissä hakijoita arvioidaan ulkopuolisen näkökulmasta. Testi arvioi hakijoiden motivaatiota ja soveltuvuutta kyseiseen tehtävään, sekä kehittymismahdollisuuksia ja sopivuutta kyseessä olevaan tiimiin ja työyhteisöön Nesteellä. 

Arviointiin kuuluvat soveltuvuustesti, itsearviointina tehtävä persoonallisuustesti sekä kyselylomakkeet ja haastattelut, joissa kartoitetaan hakijan motivaatiota, sitoutumista ja kehittymismahdollisuuksia.

8. Miten henkilötietoja käytetään Nesteellä?

Hakija pystyy hallitsemaan omia henkilötietojaan Nesteen rekrytointiportaalissa. Voit muuttaa tietojasi, päivittää tai poistaa ne koska tahansa.

Soveltuvuuden arviointia ja/tai videohaastatteluita voidaan käyttää rekrytointikampanjan osana. Tarvittaessa voit pyytää palveluntarjoajaamme antamaan henkilötiedoistasi lisätietoa esimerkiksi soveltuvuusarviointeihin ja/tai videohaastatteluihin liittyen. Videohaastatteluja säilytetään 12 kuukautta. Tarvittaessa voit pyytää RecRightia poistamaan videosi ja tilisi ottamalla heihin suoraan yhteyttä: support@recright.com.

Lisätietoja on tietosuojasivustollamme.