Vauhditamme kiertotaloutta

Koska muovien kulutuksen odotetaan edelleen kasvavan, on kiireellisesti kehitettävä ratkaisuja kasvavien ilmastopäästöjen hillitsemiseksi sekä puututtava maailmanlaajuiseen muovijätehaasteeseen. Neste uskoo, että muoviteollisuuden kiertotalousmuutoksen vauhdittaminen tarjoaa ratkaisuja molempiin.

Neste on tehnyt Plastics Pledge -sitoumuksen tukeakseen kierrätettyjen ja biopohjaisten muovien käyttöönottoa Euroopassa. Tuemme aktiivisesti myös aloitteita, kuten European Plastics Pact -muovisitoumusta nopeuttaaksemme siirtymistä muoviteollisuuden siirtymistä kiertotalouteen.

Neste on jo pitkään ollut sitoutunut edistämään kiertotaloutta. Tuemme eurooppalaisia ​​ja maailmanlaajuisia pyrkimyksiä nopeuttaa muutosta kohti kiertotalouteen perustuvaa ja resurssitehokaasti toimivaa muovitaloutta. Tässä on esimerkkejä siitä, miten Neste tukee kiertotaloutta muovialalla:

 1. Jätteet ja tähteet uusiutuvina raaka-aineina

  Neste valmistaa erilaisia ​​uusiutuvia tuotteita, kuten uusiutuvia hiilivetyjä ja propaania polymeerien ja kemikaalien tuotantoon, 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista. Jätteiden ja tähteiden osuus on yli 90% Nesteen uusiutuvien raaka-aineiden kokonaiskäytöstä.
   

 2. Muovijätteen kemiallinen kierrätys 

  Neste tekee yhteistyötä ja osallistuu investointihankkeisiin useiden muovien arvoketjuun kuuluvien kumppaneiden kanssa kehittääkseen kemiallisen kierrätyksen teknologioita ja kapasiteettia. Tämä auttaa kasvattamaan materiaalien kiertoa sekä muovien kierrätysastetta. Se auttaa vähentämään tarvetta ohjata näitä materiaalivirtoja kaatopaikoille tai jätteenpolttolaitoksille, ja samalla se auttaa estämään ympäristön roskaantumista.
   

 3. Neste RE - uusiutuvaa ja kierrätettyä

  Nesteen uusi tuote, Neste RE, on ilmastoystävällisempi jäte- ja tähdepohjainen raaka-aine korvaamaan fossiilista raaka-ainetta uusien muovien valmistuksessa. Neste RE koostuu 100-prosenttisesti uusiutuvista ja kierrätetyistä materiaaleista. 
   

 4. Kierrätettävyys

  Neste RE:stä valmistetut materiaalit soveltuvat uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen käytön jälkeen samalla tavalla kuin perinteinen muovi. Tämä auttaa lisäämään muovien kierrätystä ja vähentämään tämän arvokkaan materiaalin päätymistä kaatopaikalle ja poltettavaksi. Se auttaa myös vastaamaan maailmanlaajuiseen muovijätehaasteeseen.