Verojalanjälki

Tuemme yhteiskunnan ja palvelujen kehittämistä kaikissa toimintamaissamme maksamalla veroja ja tarjoamalla työpaikkoja. Nesteen maksamat ja keräämät verot sekä veroluonteiset maksut olivat merkittävä tulonlähde julkishallinnoille myös vuonna 2022, jolloin tuimme yhteiskunnan toimintaa yhteensä 4,6 miljardilla eurolla. 

Nesteen ihmisoikeusperiaatteiden mukaisesti kannustamme sellaisiin yhteiskunnan kehittämistoimiin, jotka edistävät läpinäkyvyyttä, vastuullisuutta, sekä veronkierron kieltämistä. Noudatamme ja julkistamme verojalanjäljessä kuvattuja eettisiä veroperiaatteita.

Noudatamme paikallista, soveltuvaa lainsäädäntöä verojen ja maksujen maksamisessa, keräämisessä, tilittämisessä sekä raportoinnissa. Olemme sitoutuneet noudattamaan OECD:n siirtohinnoitteluohjeita. Maksamme ja tilitämme verot niihin maihin, joissa jalostusarvomme syntyy investointien ja työntekijöidemme tuloksena. Neste toimii yhteistyössä vero- ja tulliviranomaisten kanssa. 

Vuoden 2022 veronmaksua koskevat tietomme on koottu huomioiden olennaisuuden ja  liiketaloudellisten perusteiden näkökulmat.

Lue lisää verojalanjäljestämme tästä.