Olet täällä

Verojalanjälki

Tuemme yhteiskunnan ja palvelujen kehittämistä kaikissa toimintamaissamme maksamalla veroja ja tarjoamalla työpaikkoja. Nesteen maksamat ja keräämät verot sekä veroluonteiset maksut olivat merkittävä tulonlähde julkishallinnoille myös vuonna 2021, jolloin tuimme yhteiskunnan toimintaa yhteensä 3,9 miljardilla eurolla. 

Nesteen ihmisoikeusperiaatteiden mukaisesti Neste kannustaa sellaisia yhteiskunnan edistämis- ja kehittämistoimia, jotka parantavat kaikkien oloja, mukaan lukien läpinäkyvyyttä, vastuullisuutta, sekä veronkierron kieltämistä. Noudatamme ja julkistamme verojalanjäljessä kuvattuja eettisiä veroperiaatteita.

Noudatamme paikallista, soveltuvaa lainsäädäntöä verojen ja maksujen maksamisessa, keräämisessä, tilittämisessä sekä raportoinnissa. Olemme sitoutuneet noudattamaan OECD:n siirtohinnoitteluohjeita. Maksamme ja tilitämme verot niihin maihin, joissa jalostusarvomme syntyy investointien ja työntekijöidemme tuloksena. Neste toimii yhteistyössä vero- ja tulliviranomaisten kanssa. 

Vuoden 2021 veronmaksua koskevat tietomme on koottu huomioiden olennaisuuden, luottamuksellisuuden, liiketaloudellisten perusteiden ja kustannustehokkuuden näkökulmat. 

Lue lisää verojalanjäljestämme tästä.