Jatkuvuutta uusilla ratkaisuilla

Kuljetus Timo Salo Oy:lle Nesteen mobiilitankkaus on luonteva askel toiminnan digitaalisessa tehostamisessa.

Kuljetus Timo Salo Oy on erikoistunut elementti- ja raakapuutoimituksiin sekä pylväs- ja erikoiskuljetuksiin. Kolmannessa polvessa toimiva nastolalainen perheyritys palvelee laajasti Etelä-Suomesta aina Kuopioon, Seinäjoelle ja Ouluun saakka.

Toimitusjohtaja Timo Salo on nähnyt sekä ratin että työpöydän takaa, kuinka kuljetusala on muuttunut tehokkaammaksi ja tehokkaammaksi. Nykyään kilpailu on kovaa ja vaatii tarkkaa pelisilmää ja jatkuvaa optimointia.

“Silloin vuosikymmeniä sitten kustannusten ja kulutuksen seuranta ei ollut niin olennaista, kunhan ajettiin vaan. Nykyään kilpailukyky ja toiminnan jatkuvuus tulee siitä, että osataan mahdollisimman tarkkaan katsoa miten asiat hoidetaan mahdollisimman fiksusti ja tehokkaasti. On laskettava viimeisen päälle.”

Jotta toiminta pysyy kannattavana ja yrityksen jatkuvuus turvataan, kuljetusliike on pyrkinyt aina mahdollisimman aikaisessa vaiheessa hyödyntämään uusia työkaluja kuten reaaliaikaista paikannusta, polttoaineen kulutuksen seurantaa ja kuljettajien työvaiheiden kirjaamista. 

mobiilitankkaus Timo Salo
Tämä on tätä päivää! Jos kesken kaiken tuleekin jokin muutos suunnitelmiin, reaaliaikaiselta kartalta näkee heti, missä autot kulkevat ja miten voidaan parhaiten vastata tilanteeseen.
Timo Salo, Toimitusjohtaja, Kuljetus Timo Salo Oy

Osana tehostamistoimiaan kuljetusliike otti käyttöönsä Nesteen mobiilimaksun. Kun aiemmin tankkauskortit tilattiin vanhasta Korttiextrasta ja jaettiin kuljettajille, nyt autojen tankkaukset hoituvat lataamalla älypuhelimiin Neste-Äppi ja aktivoimalla se kuljetusliikkeen yritystunnuksella asiointikanavana toimivan Oma Neste kautta. Kun sovellus on otettu käyttöön, kuljettajat voivat tankata Nesteen asemilla pelkän puhelimen avulla.

Korttien hallinta on helpottunut merkittävästi. Näin tankkauskortit eivät pääse hukkumaan, ja aikaakin säästyy. Myös kaikki tarvittavat raportointitiedot löytyvät kätevästi ja selkeästi.
Laura Torila, Kolmannen polven yrittäjä, Kuljetus Timo Salo Oy