2 Marraskuu 2018

Ahvenanmaa kulkee kohti puhtaampaa tulevaisuutta Neste MY uusiutuvalla dieselillä

Kuva: Viking Line Buss

Neste Oyj Lehdistötiedote 2.11.2018 klo 11

Ahvenanmaan maakunnan paikallisliikenteessä siirrytään käyttämään kokonaan jätteistä ja tähteistä valmistettua Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoainetta. Ensimmäisenä tuote tulee paikallis- ja tilausliikenteeseen Viking Line Bussille ja Williams Bussille sekä Ahvenanmaan postin käyttöön.

“Pyrimme jatkuvasti vähentämään ympäristövaikutuksiamme, ja haluamme kantaa oman kortemme kekoon ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Siksi valitsimme puhtaamman liikkumisen ja Neste MY uusiutuvan dieselin, jonka avulla kasvihuonekaasupäästömme vähenevät jopa 90 % verrattuna perinteiseen fossiiliseen dieseliin”, kertoo Viking Line Bussin toimitusjohtaja Jim Häggblom.

Neste MY uusiutuvan dieselin käytöllä Ahvenanmaalla pystytään vähentämään liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä arviolta yhteensä yli 40 kilogrammaa asukasta kohti. Vähennys vastaa yli 400 henkilöauton poistamista tieliikenteestä vuodeksi.

“Ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista haasteista. Energia- ja ilmastostrategiassamme on tavoitteena vähentää hiilidioksidipäästöjä vähintään 60 % vuoteen 2030 mennessä, verrattuna vuoteen 2005. Visiomme on tulevaisuudessa käyttää ainoastaan uusiutuvaa energiaa ja puhtaita polttoaineita. Siksi on hienoa, että meillä Ahvenanmaalla on Viking Line Bussin, Williams Bussin ja Ahvenanmaan postin kaltaisia edelläkävijäyrityksiä, jotka ottavat uusiutuvia energiamuotoja käyttöön näin laajasti”, sanoo Ahvenanmaan maakunnan hallituksen varamaaneuvos Camilla Gunell.

“Olemme erittäin iloisia, että ahvenanmaalaiset liikennöitsijät ovat ottaneet Neste MY uusiutuvan dieselin käyttöön. Yritykset voivat siirtyä käyttämään sitä sellaisenaan, ilman muutoksia nykyiseen kalustoon. Näin talven tullen polttoaineessa on tärkeää myös sen talvikestävyys. Neste MY:llä voikin ajaa huoletta ympäri vuoden, sillä sen kylmäkestävyys on talvilaatuisena -34 °C”, lisää Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen toiminnoista vastaava johtaja Sam Holmberg.

Puhtaampaa saaristoa rakentamassa

Ahvenanmaan lisäksi Neste on mukana luomassa puhtaampaa saaristoa osana sen Journey to Zero -hanketta. Hankkeessa tutkitaan ja kokeillaan yhdessä kumppaneiden kanssa ratkaisuja, jotka ohjaavat maailmaa kohti fossiilivapaata tulevaisuutta. Yhtenä Journey to Zero -hankkeen tavoitteena on tehdä Tukholman saaristossa sijaitsevasta Lidön saaresta vuodessa täysin fossiilivapaa.

“Itämeri ja sen kauniit saaret ja saaristot ansaitsevat puhtaamman tulevaisuuden. Lidön saaren kautta haluamme rohkaista myös muita laittamaan oman panoksensa peliin paremman huomisen puolesta. Ahvenanmaa on myös hieno esimerkki, joka näyttää suunnan tulevaisuuteen kunnianhimoisilla päästövähennystavoitteillaan“, Holmberg jatkaa.

Neste Oyj

Kaisa Lipponen
Viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja

Lisätietoja: Camilla Gunell, Ahvenanmaan maakunnan hallituksen varamaaneuvos, puh. 0408270718;
Jim Häggblom, toimitusjohtaja, Viking Line Buss AB, puh. 0401801350;
Sam Holmberg, johtaja, Marketing & Services -liiketoiminta-alue Suomi, Neste, puh. 0504584078

Lue lisää:

Neste MY uusiutuva diesel 
Viking Line Buss 
Williams Buss 
Åland Post 
Ålands Landskapsregering (ruotsiksi) 

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2017 Nesteen liikevaihto oli 13,2 miljardia euroa. Vuonna 2018 sijoituimme toiseksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Neste MY uusiutuva diesel lyhyesti

Neste MY uusiutuva diesel on vetykäsitelty kasviöljy (HVO). Neste MY uusiutuva diesel on korkealaatuinen tuote, jota voidaan käyttää korkeina pitoisuuksina tai sellaisenaan kaikissa dieselmoottoreissa. Se on kaikilta ominaisuuksiltaan parempaa tai vähintään yhtä hyvää kuin maailman parhaat fossiiliset dieselit, mutta se kuormittaa ympäristöä huomattavasti vähemmän.

Liitetiedostot: