26 Marraskuu 2019

Kinkkutemppu tulee taas – jouluruokien paistinrasvat kierrätetään Neste MY uusiutuvaksi dieseliksi

Neste Oyj, Uutinen, 26.11.2019

Kiertotaloutta konkretisoiva Kinkkutemppu-kampanja toteutetaan jälleen. Nyt jo neljäntenä vuotena peräkkäin suomalaiset voivat kierrättää joulukinkun ja muiden jouluruokien paistinrasvat. Kerätystä jäterasvasta valmistetaan Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoainetta. Viime vuonna Kinkkutemppuun osallistui 185 000 suomalaista kotitaloutta, ja tällä kertaa tavoitteena on kasvattaa osallistujien määrää 200 000:een. 

“On hienoa, että Kinkkutemppu järjestetään nyt jo neljättä kertaa peräkkäin. Se osoittaa, että suomalaiset ovat ottaneet kiertotalouden omakseen, ja että Kinkkutemppu on tullut osaksi suomalaisten kotien jouluperinteitä. Kinkkutemppu on myös osoitus yhteistyön voimasta ja siitä, että kiertotalouden onnistuminen vaatii tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden välillä”, kertoo Nesteen innovaatiojohtaja Lars Peter Lindfors.

Neste valmistaa kerätyistä joulun paistinrasvoista Porvoon jalostamolla Neste MY uusiutuvaa dieseliä, jonka avulla autoilija voi pienentää hiilijalanjälkeään jopa 90 % verrattuna fossiiliseen dieseliin. Edellisenä kolmena jouluna Kinkkutempun kautta on kierrätetty yhteensä yli 100 000 kiloa käytettyjä paistinrasvoja. Tästä määrästä valmistetulla uusiutuvalla dieselillä voi ajaa noin 250 kertaa Hangosta Nuorgamiin. 

Osallistuminen on helppoa – mukana 218 keräyspistettä ympäri Suomen

Neste pystyy valmistamaan Neste MY uusiutuvaa dieseliä ja muita uusiutuvia tuotteita lähes mistä tahansa jäterasvasta tai kasviöljystä. Tämän vuoksi keräykseen voi toimittaa kinkun paistinrasvan lisäksi myös muiden jouluruokien paistinrasvat. 

Paistinrasvat voi toimittaa keräyspisteelle helposti pahvisessa rasiassa, kuten tyhjässä maitotölkissä. Lasi- tai metallipurkit eivät sovellu rasvan keräykseen. Keräyspisteet ovat avoinna 21.12.2019–7.1.2020 välisenä aikana. Keräyspisteitä löytyy ympäri Suomea esimerkiksi valituilta Neste-asemilta, K-ryhmän kauppojen yhteydestä ja kuntien jäteyhtiöiden kierrätyspisteiltä. 

Kinkkutemppu-kampanja haluaa muistaa Hope ry:tä lahjoituksella vähävaraisten perheiden tukemiseksi. Joulun aikaan Hope ry:n lahjat tulevat erityisen suureen tarpeeseen.

Keräyksen päivämäärät, keräyspisteet ja lisätietoa kampanjasta löydät osoitteesta www.kinkkutemppu.com

Lisätietoa: Nesteen mediapuhelin puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00).  

Kinkkutemppu lyhyesti

Kinkkutemppu on Kemianteollisuuden aloitteesta syntynyt yhteisprojekti, joka tuo kiertotaloutta lähemmäksi kuluttajien arkea konkreettisen esimerkin avulla. Kuluttajia pyydetään palauttamaan kinkunpaistosta yli jääneet rasvat kierrätyspaikoille ja siitä valmistetaan Neste MY uusiutuvaa dieseliä Nesteen Porvoon jalostamolla. Kinkkutemppu-kampanjan tavoitteena on saada mukaan 200 000 suomalaista kotitaloutta. Yhdessä Kemianteollisuuden kanssa Kinkkutempussa ovat mukana Neste, Lassila & Tikanoja, Honkajoki, K-ryhmä, Suomen Pakkauskierrätys RINKI, Atria, HKScan, Snellman, Maa- ja kotitalousnaiset, Suomen Kiertovoima KIVO ja kuntien jätelaitokset, Kuntaliitto, Vesilaitosyhdistys ja Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP. Lisätietoa: www.kinkkutemppu.com

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2018 Nesteen liikevaihto oli 14,9 miljardia euroa. Vuonna 2019 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Liitetiedostot: