9 Maaliskuu 2023

Suomalaiset osallistuivat innolla Kinkkutemppuun ‒ vuoden 2022 keräysennätys tehtiin Forssassa

Neste Oyj, Uutinen, 9.3.2023

Jo seitsemättä kertaa toteutetun Kinkkutempun tulos kertoo sen lunastaneen paikkansa osana suomalaisten joulunvieton perinnettä. Joulukinkun ja muiden ruokien valmistuksesta syntynyttä paistinrasvaa toimitettiin yhteensä 45 tonnia lähes 250 keräyspisteeseen. Joulunajan kiertotaloustempaus järjestettiin 16.12.2022‒8.1.2023 välisenä aikana kampanjaan vuosia panostaneiden yritysten ja yhteisöjen yhteistyönä. 

“Kinkkutempun myötä kerätty paistinrasva saa uuden elämän Neste MY Uusiutuvana Dieselinä, jonka käyttö vähentää autoilun hiilijalanjälkeä keskimäärin 90 %* verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön. Haluamme kiittää kaikkia aktiivisesta osallistumisesta yhteiseen joulunajan kiertotaloustekoon. Kinkkutempusta on tullut kuluttajien lisäksi kaikille siinä mukana oleville tahoille mieluisa perinne. Hyvän mielen tempauksena se antaa matalan kynnyksen mahdollisuuden osallistua kiertotalouteen ja torjua ilmastonmuutosta”, Nesteen Suomen asemaverkostosta vastaava johtaja Katri Taskinen kertoo.

Ahkerimmat Kinkkutempun osallistujat löytyivät Forssasta, Oulusta ja Lahdesta 

Keräyspisteitä oli valtakunnallisesti tarjolla Neste- ja Neste K -asemien sekä kaikkien K-Citymarketien ja lukuisten muiden K-ruokakauppojen yhteydessä. Tänä vuonna ahkerimmat paistinrasvan kerääjät löytyivät Forssan alueelta. Myös Oulussa ja Lahden seudulla kiertotaloustempaukseen osallistuttiin erityisen ahkerasti.  

“Kulunut vuosi oli monella tavalla poikkeuksellinen, ja myös joulunviettoon liittyi varmasti monissa kotitalouksissa ylimääräistä huolta esimerkiksi sähkön ja ruoan kohonneisiin kustannuksiin liittyen. Siitä huolimatta suomalaisilta löytyi talkoohenkeä osallistua Kinkkutemppuun tänäkin vuonna, ja kerätyn paistinrasvan kokonaismäärässä päästiin lähelle viime vuoden tulosta. Siitä olemme todella iloisia”, bio- ja kiertotalouden johtava asiantuntija Pia Vilenius Kemianteollisuus ry:stä kertoo.

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2018/2001/EU) mukainen. 

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi 

Kinkkutemppu lyhyesti

Kinkkutemppu on Kemianteollisuus ry:n aloitteesta syntynyt yhteisprojekti, joka tuo kiertotaloutta lähemmäksi kuluttajien arkea konkreettisen esimerkin avulla. Yhdessä Kemianteollisuuden kanssa Kinkkutempussa ovat mukana Neste, Lassila & Tikanoja, Rasmix, Kemian pooli, K-ryhmä, Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy, Atria, HKScan, Snellman, Maa- ja kotitalousnaiset, Suomen Kiertovoima ry KIVO ja kuntien jätelaitokset, Kuntaliitto, Vesilaitosyhdistys ja Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry. Lisätietoja osoitteesta www.kinkkutemppu.com.

Liitetiedostot: