20 Helmikuu 2019

Kinkkutempussa jälleen ennätystulos – 185 000 kotitaloutta kierrätti paistinrasvat Neste MY uusiutuvaksi dieseliksi

Neste Oyj Uutinen 20.2.2019

Suomalaiset innostuivat jälleen jouluisesta kiertotaloushaasteesta Kinkkutempusta, kun yhteensä 185 000 kotitaloutta keräsi ja kierrätti juhlapyhän paistinrasvansa. Kinkkutemppuun osallistuvia kotitalouksia oli 40 000 enemmän kuin edellisvuonna.

Neste valmistaa jäterasvoista Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoainetta, jonka avulla autoilijat voivat vähentää kasvihuonekaasupäästöjään jopa 90 %. Jouluna kierrätetyistä paistinrasvoista valmistettavalla Neste MY uusiutuvalla dieselillä ajaisi arviolta lähes 18 kertaa maapallon ympäri.

“Kinkkutemppu osoitti jälleen, että suomalaiset ympäri maata ovat innokkaita kierrättäjiä. Suomalainen kiertotalousosaaminen on maailman kärkeä, eikä yhtä valtavaa temppua pystyttäisi toteuttamaan missään muualla maailmassa. Haluankin kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita sekä keräykseen osallistuneita suomalaisia, jotka ottivat asian omakseen. Kiertotaloudessa on tulevaisuus”, kertoo Nesteen teknologiajohtaja Lars Peter Lindfors.

Kinkkutemppu-kampanja lahjoittaa keräyksen loputtua hyväntekeväisyyteen 20 000 euroa. Lahjoituksen saa Hope ry, joka tukee vähävaraisia perheitä taloudellisesti ja välittämällä perheille esimerkiksi käytettyjä vaatteita ja harrastusvälineitä.

Lisätietoa: Tia Oja, viestinnän suunnittelija, Neste, puh. 050 458 2444, tia.oja(at)neste.com; Petri Ahola-Luttila, valmiuspäällikkö, Kemianteollisuus ry., puh. 040 849 5920, petri.ahola-luttila(at)kemianteollisuus.fi

Kinkkutemppu lyhyesti

Kinkkutemppu on Kemianteollisuuden aloitteesta syntynyt yhteisprojekti, joka tuo kiertotaloutta lähemmäksi kuluttajien arkea konkreettisen esimerkin avulla. Kuluttajia pyydettiin palauttamaan joulun ruuanlaitosta yli jääneet rasvat kierrätyspaikoille ja siitä valmistettiin Neste MY uusiutuvaa dieseliä Nesteen Porvoon jalostamolla. Kinkkutemppu-kampanjan tavoitteena oli saada mukaan 300 000 suomalaista kotitaloutta.

Kinkkutemppu lahjoittaa 20 000 euroa vähävaraisia perheitä tukevalle Hopelle. Kemianteollisuuden lisäksi Kinkkutempussa ovat mukana Neste, Lassila & Tikanoja, Honkajoki, K-ryhmä, Suomen Pakkauskierrätys RINKI, Atria, HKScan, Snellman, Maa- ja kotitalousnaiset, Suomen Kiertovoima KIVO ja kuntien jätelaitokset, Kuntaliitto, Vesilaitosyhdistys ja Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2018 Nesteen liikevaihto oli 14,9 miljardia euroa. Vuonna 2019 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Liitetiedostot: