1 Joulukuu 2020

Neste sijoittaa polttoaineen varastointiyritykseen AFS:ään mahdollistaakseen uusiutuvan lentopolttoaineen toimitukset Schipholin lentokentällä Amsterdamissa

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 1.12.2020 klo 9

Maailman johtava uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen tuottaja Neste on hankkinut vähemmistöosuuden Aircraft Fuel Supply B.V. (AFS) -yhtiöstä. AFS omistaa ja operoi polttoaineen varastointia Schipholin lentoasemalla Amsterdamissa.

”Tavoitteenamme on tulla globaaliksi johtajaksi uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa. Neste on sitoutunut tukemaan asiakkaitaan, jotta ne voivat saavuttaa kunnianhimoiset ilmasto- ja hiilineutraaliustavoitteensa ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vastuullisen lentopolttoaineemme (SAF) avulla. Omistusosuuden hankinta Aircraft Fuel Supply B.V. -yhtiöstä on tärkeä virstanpylväs laajentaessamme vastuullisen lentopolttoaineen tarjontaa globaalisti tärkeällä lentoasemalla”, Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker sanoo.

Lentoyhtiöt voivat tankata Neste MY uusiutuvaa lentopolttoainetta Schipholin lentoasemalla

AFS:n myötä Neste voi välittömästi alkaa tarjoamaan Alankomaissa Amsterdamin Schipholin lentoasemalla toimiville lentoyhtiöille Neste MY uusiutuva lentopolttoaine™ -tuotetta jatkuvalla toimituksella. Nesteen uusiutuva lentopolttoaine valmistetaan vastuullisesti hankituista, uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista. Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen käytöllä voidaan puhtaassa muodossaan ja elinkaarensa aikana vähentää kasvihuonekaasupäästöjä koko tuotteen elinkaaren aikana jopa 80 %* fossiilisen lentopolttoaineen käyttöön verrattuna.

”Olemme hyvin ylpeitä, että voimme lisätä ja turvata vastuullisen lentopolttoaineen saatavuutta Schipholin lentoasemalla Amsterdamissa. Tällä voimme auttaa lentoyhtiöitä heidän päästövähennystavoitteidensa saavuttamisessa. Amsterdamin Schipholin lentoasemalla toimivat edistykselliset lentoyhtiöt voivat todella vaikuttaa lentoliikenteen kestävämpään tulevaisuuteen”, Nesteen uusiutuvista polttoaineista vastaava johtaja Thorsten Lange kertoo. ”Alankomaissa viranomaiset ovat ottaneet askelia tukeakseen vastuullisen lentopolttoaineen toimituksia ja käyttöä.”

Neste MY uusiutuva lentopolttoaine mahdollistaa lentoliikenteestä aiheutuvien kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen välittömästi. Sitä voidaan käyttää drop-in-polttoaineena nykyisissä lentokonemoottoreissa ja lentokenttäinfrastruktuurissa ilman lisäinvestointeja. Neste MY uusiutuvaa lentopolttoainetta sekoitetaan fossiiliseen lentopolttoaineeseen ennen käyttöä, jolloin se voidaan sertifioida vastaamaan ASTM-vaatimuksia.

”Kun ajattelemme tulevaisuutta, laatu on meille erittäin tärkeää. Schipholin verkoston laadun täytyy kulkea käsi kädessä vastuullisen lentoliikenteen kehityksen kanssa. Vastuullinen lentopolttoaine on toimivaksi havaittua teknologiaa, jonka käyttöä tulee lisätä. Niinpä toivotamme Nesteen lämpimästi tervetulleeksi lentoasemallemme. Neste on edelläkävijä, ja me haluamme johtaa esimerkillä yhdessä Nesteen, lentoyhtiöidemme, muiden lentoliikennekumppaneidemme ja hallituksemme kanssa”, sanoo Amsterdam Airport Schipholin toimitusjohtaja Dick Benschop.

Neste ja Amsterdamin Schipholin lentoasema osallistuvat Clean Skies for Tomorrow -aloitteeseen.  Kyseessä on Energy Transitions Commissionin ja Maailman talousfoorumin kanssa tehty yhteinen ehdotus vastuullisten lentopolttoaineiden käyttöönoton nopeuttamiseksi Euroopassa.

Monet lentoyhtiöt käyttävät Neste MY uusiutuvaa lentopolttoainetta

Nesteen vastuullisen lentopolttoaineen vuotuinen tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä 100 000 tonnia. Singaporen jalostamon laajennuksen myötä ja mahdollisilla lisäinvestoinneilla Rotterdamin jalostamoon Nesteen vuotuinen kapasiteetti kasvaa noin 1,5 miljoonaan tonniin uusiutuvaa lentopolttoainetta vuoteen 2023 mennessä. Polttoaine on jo saatavilla ja käytössä markkinoilla. Sitä toimitetaan useille kaupallisille lentoyhtiöille, liikelentoasiakkaille ja useille lentokentille Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Thorsten Lange, Renewable Aviation -liiketoimintayksikön johtaja, Neste. Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen, puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen vastaiseen kamppailuun ja kiertotalouden vauhdittamiseen. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Olemme teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana ja olemme sitoutuneet hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Aiomme myös prosessoida uusiutuvia ja kierrätysraaka-aineita kuten jätemuoveja öljynjalostuksen raaka-aineina. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2019 Nesteen liikevaihto oli 15,8 miljardia euroa, ja 82 % yrityksen vertailukelpoisesta liikevoitosta tuli uusiutuvista tuotteista. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: