26 Kesäkuu 2018

Neste, Borealis ja pääkaupunkiseudun energiayhtiöt selvittävät Kilpilahden hukkalämmön hyödyntämismahdollisuuksia

Neste Oyj Lehdistötiedote 26.6.2018 klo 9.00

Neste Oyj, Borealis Polymers Oy, Fortum Power and Heat Oy, Helen Oy, Vantaan Energia Oy ja Porvoon Energia Oy - Borgå Energi Ab ovat käynnistäneet teknis-taloudellisen esiselvityksen Kilpilahdessa Nesteen ja Borealiksen laitoksilta muodostuvan hukkalämmön käyttömahdollisuuksista kaukolämpönä pääkaupunkiseudulla ja Porvoon alueella.

Kilpilahdessa syntyy merkittävä määrä matalalämpöistä hukkalämpöä, jota ei tähän mennessä ole pystytty jalostamaan hyötykäyttöön. Hyödyntämisedellytysten selvittäminen on nyt ajankohtaista teknologioiden kehittyessä ja yritysten kartoittaessa mahdollisuuksia pienentää lämmönhankinnan hiilijalanjälkeä.

Selvityksen toteuttaa Neste Engineering Solutions Oy yhteistyössä Gaia Consulting Oy:n kanssa. Osapuolet tavoittelevat esiselvityksen valmistumista kevään 2019 aikana.

Neste Oyj

Kaisa Lipponen

viestintäjohtaja

Borealis Polymers Oy

Tiina Paulamäki

viestintäasiantuntija

Lisätietoa antaa:

Borealis Polymers Oy: Energiapäällikkö Jari Salonen, 050 379 4452

Fortum Oyj: Kaukolämpöliiketoiminnan johtaja Ilkka Toijala 040 820 2336

Helen Oy: Johtaja Harri Mattila, 050 559 2913

Neste Oyj: Energiajohtaja, Öljytuotteet Jussi Hintikka 050 458 4799

Porvoon Energia Oy: kehitysjohtaja Jukka Rouhiainen 040 334 6638

Vantaan Energia Oy: Tuotantojohtaja Marko Ahl, 050 405 7657

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2017 Nesteen liikevaihto oli 13,2 miljardia euroa. Vuonna 2018 sijoituimme toiseksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com


Borealis lyhyesti

Borealis on johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa. Borealiksen pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa. Henkilöstöä on nykyään noin 6.600 eri puolilla maailmaa ja toimintaa yli 120 maassa. Vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli 7,2 miljardia euroa ja tulos 1 107 miljoonaa euroa. Mubadala investointiyhtiönsä kautta omistaa Borealiksesta 64 % ja loput 36 % omistaa itävaltalainen öljy- ja kaasuyhtiö OMV. Yhteistyössä Borougen kanssa Borealis tarjoaa asiakkaille palveluja ja tuotteita kaikkialla maailmassa. Borouge on Borealiksen ja Abu Dhabi National Oil Companyn (ADNOC) yhteisyritys. www.borealisgroup.com