6 Marraskuu 2018

Neste ja Clariant yhteistyöhön teollisuuden tarpeisiin suunnattujen vastuullisten ratkaisujen kehittämiseksi

Neste Oyj, lehdistötiedote, 6. marraskuuta, 2018 klo 8.00

Maailman johtava uusiutuvan dieselin tarjoaja ja uusiutuvien drop-in-kemikaaliratkaisujen asiantuntija Neste sekä maailman johtava erikoiskemikaalien tuottaja Clariant ovat sopineet käynnistävänsä yhteistyön. Yhteistyö tähtää uusien vastuullisten materiaaliratkaisujen kehittämiseen ja valmistamiseen useiden eri teollisuudenalojen tarpeisiin.

Ensimmäisessä vaiheessa yhtiöt alkavat vaiheittain korvata Clariantin huippulaadukkaissa sulateliimoissa käytettävää fossiilisperäistä eteeniä ja propeenia uusiutuviin syöttöaineisiin perustuvilla monomeereilla. Tämä on mahdollista tuottamalla eteeniä ja propeenia Nesteen uusiutuvista hiilivedyistä. Nesteen uusiutuvat hiilivedyt valmistetaan 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista, kuten jäte- ja tähderasvoista ja -öljyistä sekä kasviöljyistä.

Myöhemmin yhtiöt kehittävät myös muita uusiutuviin raaka-aineisiin perustuvia vastuullisia lisäaineratkaisuja käytettäväksi muoveissa ja pinnoitteissa. Näin yhtiöt pystyvät auttamaan vastuullisuuteen panostavia brändejä laajentamaan biopohjaista valikoimaansa esimerkiksi huonekalujen, urheiluvälineiden, hygieniatuotteiden, elektroniikan sekä autojen valmistuksessa. Samalla myös vähennetään riippuvuutta raakaöljystä ja pienennetään ilmastopäästöjä.

”Olemme ylpeitä Clariantin kanssa käynnistyvästä yhteistyöstä, sillä se on erikoiskemikaalialan innovatiivisimpia toimijoita. Yhteistyö on tärkeä edistysaskel Nesteen pyrkimyksissä tulla edelläkävijäbrändien ensisijaiseksi kumppaniksi vastuullisten kemikaaliratkaisujen tarjoajana”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.

”Clariantilla on kattavaa tietotaitoa erilaisten liimojen, muovien ja pinnoitteiden käyttökohteista. Nesteellä puolestaan on laajaa osaamista ja kokemusta biopohjaisten materiaalien käytöstä erilaisten uusiutuvien drop-in-ratkaisujen tuottamisessa. Nämä yhdistämällä yhtiöt voivat kehittää omaa vastuullisten materiaalien valikoimaansa ja tarjota mahdollisimman paljon lisäarvoa sekä eri teollisuudenalojen vastuullisille brändeille että niiden asiakkaille”, Vanacker lisää.

“Kannamme vastuuta yhteiskunnasta, ympäristöstä ja tulevista sukupolvista. Siksi parannamme toimintamme vastuullisuutta, pienennämme hiilijalanjälkeämme sekä vähennämme raakaöljyriippuvuuttamme. Nesteen kanssa pystymme etenemään kohti tavoitettamme tarjota lisäainemarkkinoiden vastuullisimpia tuotteita ja ratkaisuja. Näillä autamme asiakkaitamme saavuttamaan tavoitteitaan sekä kehittämään tuotteitaan”, Gloria Glang, Vice President, Head of Global Advanced Surface Solutions Business Clariantilta jatkaa.

Neste Oyj

Kaisa Lipponen
Viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja

Lisätietoja:

Lars Börger, johtaja, Emerging Businesses -yksikkö, Neste, puh. +41 754 37 9996, lars.borger(@)neste.com

Gloria Glang, Vice President, Head of Global Advanced Surface Solutions Business, Clariant, puh. +41 61 469 6406, gloriadiana.glang(@)clariant.com

Lue myös:

Nesteen uusiutuvat kemikaalit

Neste 12. kerran peräkkäin Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseissä (DJSI) johtavien toimijoiden joukossa

Neste maailman toiseksi vastuullisin yhtiö

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2017 Nesteen liikevaihto oli 13,2 miljardia euroa. Vuonna 2018 sijoituimme toiseksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Clariant lyhyesti

Clariant is a globally leading specialty chemicals company, based in Muttenz near Basel/Switzerland. On 31 December 2017 the company employed a total workforce of 18 135. In the financial year 2017, Clariant recorded sales of CHF 6.377 billion for its continuing businesses. The company reports in four business areas: Care Chemicals, Catalysis, Natural Resources, and Plastics & Coatings. Clariant’s corporate strategy is based on five pillars: focus on innovation and R&D, add value with sustainability, reposition portfolio, intensify growth, and increase profitability. Lisätietoa: www.clariant.com

Liitetiedostot: