10 Lokakuu 2019

Neste MY uusiutuva diesel laajenee Viron markkinoille - saatavilla nyt koko Baltiassa

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 10.10.2019 klo 11

Neste tuo Viron markkinoille 100 %:sti uusiutuvista raaka-aineista valmistetun Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoaineen lokakuun 2019 aikana. Yksityisautoilijat sekä raskaan liikenteen kuljettajat voivat tankata uusiutuvaa dieseliä ensivaiheessa yhdellä asemalla Tallinnassa, osoitteessa Kadaka tee 60, Tallinn. Laajennuksen myötä Neste MY uusiutuva diesel on saatavilla kaikissa Baltian maissa.  

“On hienoa päästä tarjoamaan Suomessa kehittämäämme uusiutuvaa polttoainetta nyt myös Virossa asuville ja siellä vieraileville autoilijoille. Neste MY uusiutuvan dieselin käytön laajentaminen on keskeinen osa strategiaamme, ja on ollut hienoa seurata miten hyvin esimerkiksi suomalaiset ovat ottaneet tämän huipputuotteen omakseen. Suomessa jo viidesosa dieselautoilijoista valitsee Neste MY uusiutuvan dieselin niillä asemilla, joilla se on tarjolla”, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen johtaja Panu Kopra. 

Kokonaan uusiutuvista raaka-aineista valmistetun polttoaineen avulla autoilija voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään jopa 90 % fossiiliseen dieseliin verrattuna. Käyttöönotto on helppoa, sillä Neste MY uusiutuvan dieselin tankkaaminen ei vaadi muutoksia käytössä oleviin moottoreihin tai ajoneuvoihin. 

Vuonna 2018 uusiutuvilla polttoaineilla vähennettiin merkittävästi kasvihuonekaasupäästöjä 

Neste MY uusiutuvaa dieseliä on saatavilla Suomen ja Viron lisäksi myös Latviassa, Liettuassa, Ruotsissa sekä Yhdysvalloissa Kaliforniassa ja Oregonissa. Tällä viikolla tuotteen saatavuus laajeni myös Alankomaiden markkinoille.   

“Haluamme tarjota ilmastotietoisille kuluttajille ja yritysasiakkaille huippulaatuisen tuotteen sekä mahdollisuuden siirtyä täysin uusiutuvaan polttoaineeseen”, kertoo Neste Viron johtaja Dennis Antamo. 

“Tuomme ensimmäiseksi tuotteen saataville yhdelle asemalle Tallinnaan, mutta seuraamme kiinnostuksella suosion kasvua. Kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaidemme palautteita ja toiveita nähdäksemme kuinka hyvin virolaiset autoilijat ottavat Neste MY uusiutuvan dieselin vastaan,” Antamo jatkaa. 

Vuonna 2018 Nesteen jalostamilla uusiutuvilla tuotteilla vähennettiin kasvihuonekaasupäästöjä globaalisti 7,9 miljoonalla tonnilla. Määrä vastaa 3 miljoonan henkilöauton poistamista liikenteestä kokonaiseksi vuodeksi.

Nesteellä on Virossa 62 asemaa, Latviassa 72 asemaa ja Liettuassa 74 asemaa. Nesteellä on Virossa johtava automaattiasemien verkosto. 

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja (vt.)

Lisätietoja: Panu Kopra, Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen johtaja ja Dennis Antamo, Neste Viron johtaja. Yhteydenottopyynnöt Nesteen mediapuhelimen kautta puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin klo 8.30–16.00).

Lue lisää Neste MY uusiutuvasta dieselistä täältä. Lähimmän Neste MY uusiutuvaa dieseliä myyvän Neste-aseman tiedot Suomessa löydät osoitteesta: https://www.neste.fi/asemat

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2018 Nesteen liikevaihto oli 14,9 miljardia euroa. Vuonna 2019 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com