7 Marraskuu 2018

Neste MY uusiutuva diesel lanseerataan Ruotsin markkinoille

Neste Oyj Lehdistötiedote, 7.11.2018 klo 10.00

Neste lanseeraa Neste MY uusiutuvan dieselin Ruotsin markkinoille. Se on valmistettu 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista, ja se vähentää kasvihuonepäästöjä jopa 90 prosenttia fossiiliseen dieseliin verrattuna.

Neste vastaa 2,7 miljoonalla tonnilla suurimmasta osasta uusiutuvan dieselin maailmanlaajuisesta kokonaistuotannosta, ja Nesteen uusiutuvat tuotteet vähentävät ilmastopäästöjä noin 8,3 miljoonalla tonnilla hiilidioksidia vuodessa. Tämä luku vastaa tilannetta, jos yli kolme miljoonaa autoa poistettaisiin liikenteestä, tai Tukholman kaupunki oli kahdeksan vuoden ajan täysin autoton.

Nesteen suunnittelee  saavuttavansa noin neljän miljoonan tonnin uusiutuvien tuotteiden tuotannon vuoteen 2022 mennessä. Uusiutuvien polttoaineiden kulutus kasvaa Ruotsissa nopeasti – vuosina 2015–2018 se kasvoi 19 prosentilla – ja suurin osa kasvusta on uusiutuvan dieselin käytön ansiota. Viime vuonna uusiutuvien polttoaineiden osuus oli  21,4 % liikennepolttoaineiden kokonaiskulutuksesta.

“Ruotsilla on uskomattoman kunnianhimoiset ilmastotavoitteet, ja maa aikoo olla fossiiliton vuoteen 2045 mennessä. Me ja muut uusiutuvien polttoaineiden tuottajat tarvitsemme selkeää toimintapolitiikka ja ennustettavia tavoitteita uusien investointien tueksi ja tuotannon lisäämiseksi, mikä on välttämätöntä, jos tavoitteena on merkittävä liikenteen päästöjen vähentäminen ja  ilmastotavoitteiden saavuttaminen”, sanoo Carl Nyberg, Nesteen Skandinavian myyntijohtaja.

Neste MY uusiutuvaa dieseliä voidaan käyttää kaikissa dieselmoottoreissa ja jälleenmyyjien olemassa olevissa jakelujärjestelmissä. Polttoaine lanseerataan motolla ”fossiiliton viidessä minuutissa”.

Neste MY uusiutuvan dieselin myynti Ruotsissa on suunnattu ensisijaisesti kuljetussektorille ja yritysasiakkaille. Ruotsissa sitä myyvät jälleenmyyjät Swea Energi, Biofuel Express, Ecobränsle, Colabitoil ja Energifabriken. Polttoaine toimii kuitenkin yhtä hyvin myös yksityisissä henkilöautoissa ja sillä voi helposti korvata perinteisen dieselin myös niissä.

Neste MY uusiutuva diesel on valmistettu 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista. Sen valmistuksessa käytetään monia erilaisia jäterasvoja, myös liha-, kala- ja  kasviöljyteollisuuden jätteitä ja tähteitä. Neste MY uusiutuvan dieselin kemiallinen koostumus on sama kuin fossiilisen dieselin, joten tavallinen diesel voidaan korvata sillä täysin tai niitä voidaan sekoittaa toisiinsa missä tahansa suhteessa.

Neste Oyj

Kaisa Lipponen

Viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja

Lisätietoja antaa:

Carl Nyberg, myyntijohtaja, Skandinavia, puh. 010 458 4274

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2017 Nesteen liikevaihto oli 13,2 miljardia euroa. Vuonna 2018 sijoituimme toiseksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Liitetiedostot: