28 Kesäkuu 2022

Neste nimittää Chris Cooperin Nesteen Yhdysvaltojen toimintojen toimitusjohtajaksi

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 28.6.2022 klo 16.00

Chris Cooper on nimitetty Nesteen Yhdysvaltojen toimintojen toimitusjohtajaksi 1.7.2022 alkaen. Hän vastaa tehtävässään alueellisten liiketoimintayksiköiden strategioiden tukemisesta ja yhteensovittamisesta yhtiön strategisten kasvutavoitteiden saavuttamiseksi.  Lisäksi hän toimii Nesteen pääasiallisena edustajana Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä Chris toimii Nesteen Renewable Aviation -liiketoiminnasta Pohjois-Amerikassa vastaavana johtajana.

“Yhdysvalloissa on huomattavia mahdollisuuksia yhtiömme kasvustrategialle sekä myynnin ja kaupankäynnin, uusiutuvien raaka-aineiden saatavuuden sekä tuotannon alueilla, ja haluamme edelleen vahvistaa asemaamme maassa. Olen iloinen voidessani nimittää Chrisin johtamaan nopeasti kasvavaa organisaatiotamme Yhdysvalloissa ja kiihdyttämään entisestään uusiutuvien tuotteiden kasvustrategiaamme markkinoilla”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus.

“Olen innostunut Nesteen tarkoituksesta luoda elinvoimaisempi maapallo lapsillemme. Nesteellä on korkeat tavoitteet tarjota asiakkailleen vastuullisia ratkaisuja liikenteen päästöjen vähentämiseksi ja korvata raakaöljypohjaisia fossiilisia raaka-aineita uusiutuvilla ratkaisuilla”, sanoo Chris Cooper, Nesteen Yhdysvaltojen toimintojen toimitusjohtaja 1.7.2022 alkaen. “Odotan innolla työskentelyä Nesteen Yhdysvaltain henkilöstön kanssa, ja jatkan mielelläni yhteistyötä ilmailualan asiakkaidemme ja kaikkien yhdysvaltalaisten edelläkävijäkumppanien ja -yritysten kanssa sekä uusiutuvien tuotteidemme tuotantomme ja raaka-ainehankinnan tukemista edistääksemme muutosta kohti kestävämpää tulevaisuutta.”

Nesteen alueellinen pääkonttori Pohjois-Amerikassa sijaitsee Houstonissa, Teksasissa, ja yhtiön palveluksessa työskentelee yli 500 henkilöä eri puolilla Yhdysvaltoja. Nesteen uusiutuvien jätteiden ja tähteiden hankintaan Yhdysvalloissa kuuluvat yhtiön täysin omistamat Mahoney Environmental, johtava käytetyn paistorasvan keräys- ja kierrätysyhtiö, ja Agri Trading, yksi Yhdysvaltain suurimmista itsenäisistä uusiutuvien jätteiden sekä rasva- ja öljytähteiden toimittajista.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja:

Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun puh. +358 800 94025 / media@neste.com (arkisin klo 8.30–16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: