25 Toukokuu 2018

Neste ostaa osake-enemmistön eläinrasvaa toimittavasta hollantilaisesta IH Demeter BV:stä

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 25.5.2018 klo 9.00

Uusiutuvia polttoaineita jätteistä ja tähteistä tuottava Neste ja eläinrasvoja ja -proteiineja  toimittava IH Demeter BV ovat sopineet, että Neste ostaa 51 prosenttia IH Demeter BV:n osakkeista. Nesteestä tulee yrityksen määräysvaltainen osakkeenomistaja ja nykyiset omistajat jatkavat yhteisomistajina. Kaupan toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksynnän.

”Tämä on tärkeä askel Nesteen kasvustrategiassa, joka tähtää maailmanlaajuisen jäte- ja tähderaaka-aineiden hankinnan vahvistamiseen raaka-aineiden saatavuuden ja kilpailukyvyn takaamiseksi. Olemme hyvin iloisia siitä, että IH Demeter BV:n omistajat hyväksyivät tarjouksemme ja uskoivat liiketoiminnan kehittämisen meidän käsiimme”, sanoo Nesteen Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta-alueen johtaja Kaisa Hietala.

”Yrityksenä IH Demeter BV:llä on pitkä historia, ja se on ollut Nesteen luotettava yhteistyökumppani. Tehokkaan logistiikkajärjestelmänsä ansiosta sillä on hyvät edellytykset palvella Nestettä ja toimittaa tulevaisuudessa raaka-aineita uusiutuvien tuotteiden jalostamoillemme”, Hietala jatkaa.

”Olemme ylpeitä osaamisestamme raaka-aineiden hankinnassa ja kyvystämme hallita eläinrasvoihin ja -proteiineihin liittyvää logistiikkaa. Olemme toimineet pitkään ja menestyksekkäästi perheyrityksenä. Olemme iloisia tästä syvemmästä yhteistyöstä Nesteen kanssa, sillä näin voimme jatkaa liiketoimintamme kehittämistä ja varmistaa tulevan kasvun”, sanoo Floris Ebeli IH Demeter BV:ltä.

Myynti- ja ostosopimus on allekirjoitettu, ja osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. Uuden yrityksen nimeksi on suunniteltu Neste Demeter BV.

Neste Oyj

Kaisa Lipponen
viestintäjohtaja

Lisätietoja:

Kaisa Hietala, Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta-alueen johtaja, Neste, puh. 010 458 4128

Floris Ebeli, omistaja, IH Demeter BV, puh. +31 6 53115202

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2017 Nesteen liikevaihto oli 13,2 miljardia euroa. Vuonna 2018 sijoituimme toiseksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.fi/konserni

IH Demeter B.V. lyhyesti

Demeter perustettiin vuonna 1924. Tänä päivänä yritys on merkittävä eläinrasvojen ja proteiinien toimittaja. Sen verkosto Euroopassa koostuu noin 150:stä käsittelylaitoksesta, joista se hankkii eläisrasvoja ja -proteiineja ja kuljettaa niitä omiin varastoihin. Lue lisää: http://demeter.nl/