29 Lokakuu 2018

Nesteen Lars Peter Lindforsille kansainvälistä tunnustusta innovatiivisen tieteen ja teknologian alalla

Neste Oyj Uutinen, 29.10.2018 klo 9.00

Suomen Tiedeaktemiain neuvoston ehdottamana Nesteen teknologiajohtaja TkT Lars Peter Lindfors tiimeineen on palkittu kansainvälisistä innovaatioista vaihtoehtoisten polttoaineiden alalla. Palkinto on kansainvälisestikin tunnettu Eric and Sheila Samson Prime Minister’s Prize for Innovation in Alternative Fuels for Transportation.

Tunnustuksen taustalla on tiimin mullistava työ NEXBTL teknologian parissa, joka on mahdollistanut Nesteen uusiutuvien tuotteiden liiketoiminta-alueen rakentamisen. Viime vuonna tämä liiketoiminta-alue tuotti yli 3 miljoonan liikevaihdon ja auttoi vähentämään kasvihuonepäästöjä 8,3 miljoonalla tonnilla.

“Edistyksellinen tutkimus ja kehitys ovat tekemisemme keskiössä Nesteellä, joten ei ole mikään ihme että ammattilaisemme saavat kiitosta kansainvälisellä tasolla. Olemme olleet jännittävällä teknologisten innovaatioiden matkalla viimeisten vuosikymmenien aikana, ja keskitymme jatkossakin kehittämään vastuullisia ratkaisuja asiakkaillemme”, kertoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lievonen.

Maailmanlaajuisestikin tunnistettu palkinto on otettu ilomielin Lindforsin ja tiimin puolesta vastaan. “Olen todella otettu tästä kunnianosoituksesta - en vain itseni ja tiimin puolesta, vaan kaikkien Nesteläisten puolesta joiden ansioista NEXBTL:sta on tullut kaupallinen menestys”, kiittelee Lindfors.

Tiimiä edustaa aiheeseen liittyvän ensimmäisen prosessipatentin keksijät, Pekka Aalto, Ulla Kiiski ja Outi Piirainen. Alkuperäisidean jälkeen innovaatio on osallistanut eri yksikköjä ja tiimejä koko organisaation laajuisesti.

Neste Oyj

Kaisa Lipponen

Viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja

Lisätietoja: Lars Peter Lindfors, teknologiajohtaja, Neste, lars-peter.lindfors(at)neste.com, puh. 050 458 3605

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2017 Nesteen liikevaihto oli 13,2 miljardia euroa. Vuonna 2018 sijoituimme toiseksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Liitetiedostot: