19 Huhtikuu 2018

Pittsburgin yhdistetty koulupiiri Kaliforniassa siirtyy Neste MY uusiutuvaan dieseliin

Neste Oyj lehdistötiedote 19.4.2018 klo 9.00

Kalifornian Contra Costan piirikunnassa sijaitseva Pittsburgin yhdistetty koulupiiri (Pittsburg Unified School District - PUSD) on siirtynyt käyttämään osassa ajoneuvojaan Neste MY uusiutuvaa dieseliä™.

Neste MY uusiutuva diesel on vähähiilinen polttoaine, jonka käytöllä voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia tavalliseen dieseliin verrattuna. Tämän lisäksi se mahdollistaa lähipäästöjen pienentämisen sekä parantaa kaluston suorityskykyä. Neste MY uusiutuva diesel on drop-in-vaihtoehto perinteiselle fossiiliselle dieselille, ja sitä voidaan jaella olemassa olevan polttoainejärjestelmän kautta.

Pittsburgin yhdistetyn koulupiirin huolto-, käyttö- ja kuljetuspäällikkö Matthew Belasco kertoo kunnan oppilaiden terveyden olevan tärkein syy siirtymiselle puhtaasti palavaan ja hajuttomaan uusiutuvaan polttoaineeseen. ”Täällä esiintyy erittäin paljon ylähengitysteiden sairauksia, ja olemme sitoutuneet vähentämään kaikin mahdollisin keinoin päästöjä, joille oppilaat ja yhteisö altistuvat”, Belasco kertoo.

Belasco kertoo, että uusiutuvaan dieseliin siirtyminen aiheutti aluksi epäilyksiä. ”Olimme erittäin huolissamme ja erityisesti mekaanikkoja huoletti, että polttoaine pilaisi moottorit ja vähentäisi tehoja. Todellisuudessa kaikki oli juuri päinvastoin: Neste MY uusiutuva diesel palaa puhtaasti eikä meillä ole ollut mitään mekaanisia ongelmia”, Belasco toteaa.

”Olemme todella ylpeitä siitä, että voimme tukea PUSD:tä tällä ensiluokkaisella polttoaineella, joka on paitsi uusiutuvaa ja kestävästi tuotettua, myös puhdasta, turvallista, hajutonta. Se vähentää höyryjä ja on vaarattomampaa lapsille, kuljettajille ja ympäristölle”, sanoi Nesteen Pohjois-Amerikan myyntijohtaja Jeremy Baines.

Sen lisäksi, että PUSD siirtyy 20 ajoneuvossaan uusiutuvan dieselin käyttöön, sillä on muitakin vastuullisuuteen liittyviä toimia, muun muassa aurinkopaneelit, uudet sähköbussit, laitoskäyttöön tarkoitetut sertifioidut vihreät puhdistustuotteet, joutokäyntiä torjuva ohjelma, jolla vähennetään ajoneuvojen joutokäyntiä koulualueilla, tiloilta suoraan kouluille toimitettavat tuoretuotteet, koulujen omat puutarhat ja jätteen korkea kierrätysaste.

Kalifornian San Josésssa sijaitseva Western States Oil jakelee yksinoikeudella Neste MY uusiutuvaa dieseliä PUSD:lle.

Neste Oyj

Kaisa Lipponen
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Helen Deian, Marketing Manager, Neste US, Inc., puh. + 1 713 407 4400, helen.deian(@)neste.com.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2017 Nesteen liikevaihto oli 13,2 miljardia euroa. Vuonna 2018 sijoituimme toiseksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Pittsburg Unified School District (PUSD) lyhyesti

PUSD on vuonna 1933 perustettu julkisten peruskoulujen koulupiiri, johon kuuluu Kaliforniassa sijaitseva väestöltään moninainen Pittsburgin kunta. PUSD:lle myönnettiin vuonna 2016 toisen asteen koulutuksesta vastaavan lautakunnan (College Board) Gaston Caperton Opportunity Honor Roll -palkinto toisen asteen koulutukseen pääsyn parantamisesta. PUSD kuuluu myös niiden 130 koulupiirin joukkoon, jotka ovat saaneet valtakunnallista tunnustusta perinteisesti aliedustettujen oppilasryhmien mahdollisuuksien lisäämisestä. 

Liitetiedostot: