16 Kesäkuu 2023

Muutos Nesteen johtoryhmässä

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat

Neste Oyj, Pörssitiedote, 16.6.2023 klo 14

Mercedes Alonso, Nesteen Renewable Polymers and Chemicals liiketoimintajohtaja on päättänyt jättää yhtiön ja jatkaa uraansa muualla. Hän jättää Nesteen neljännen vuosineljänneksen alkuun mennessä. Alonson seuraajan haku aloitetaan välittömästi. 

“Kiitän lämpimästi Mercedestä hänen isosta panoksestaan Nesteen uuden liiketoiminnan kehittämisessä ja yhtiön vauhdittamisessa tulla uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen globaaliksi johtajaksi. Yhdessä tiiminsä kanssa hän on kehittänyt hyvän perustan Renewable Polymers and Chemicals liiketoiminnalle, jonka pohjalta jatkaa kasvustrategian toteuttamista. Toivotan hänelle kaikkea hyvää jatkossakin,” sanoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus. 

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Nesteen mediapalvelu, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi