22 Joulukuu 2022

Muutos Nesteen osakkeenomistajien nimitystoimikunnan kokoonpanossa

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat

Neste Oyj, Pörssitiedote, 22.12.2022 klo 17.00

Neste Oyj:n osakkeenomistajien nimitystoimikunnan puheenjohtaja vaihtuu. Nimitystoimikunnan puheenjohtajana on toiminut 22.12.2022 saakka osastopäällikkö Kimmo Viertola valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosastolta, ja 23.12.2022 puheenjohtajana aloittaa finanssineuvos Maija Strandberg valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosastolta. Nimitystoimikunnan muut jäsenet ovat 6.9.2022 julkaistun pörssitiedotteen mukaisesti sijoitusjohtaja Timo Sallinen Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varmasta, toimitusjohtaja Jouko Pölönen Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisesta ja Nesteen hallituksen puheenjohtaja Matti Kähkönen.

Nimitystoimikunnan jäsenet nimitetään vuosittain ja jäsenten toimikausi päättyy, kun toimikuntaan on nimitetty uudet jäsenet. Nimeämiseen oikeutetut yhtiön suurimmat osakkeenomistajat määräytyvät vuosittain syyskuun ensimmäisenä arkipäivänä rekisteröityinä olevien omistustietojen perusteella nimitystoimikunnan työjärjestyksessä olevien tarkempien sääntöjen mukaisesti.

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta toimittaa yhtiön hallitukselle ehdotuksensa Nesteen vuoden 2023 varsinaiselle yhtiökokoukselle viimeistään 31.1.2023.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Maija Strandberg, finanssineuvos, valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto, puh. 0295 160 981.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi