3 Kesäkuu 2022

Neste allekirjoitti vihreän lainasopimuksen

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 3.6.2022, klo 11.45

Neste on tänään allekirjoittanut 500 miljoonan euron vihreän lainasopimuksen. Lainasopimuksesta saatavat varat käytetään Nesteen vihreän rahoituksen viitekehyksen (Green Finance Framework) mukaisiin hankkeisiin ja projekteihin. Lainasopimus on kolmivuotinen, ja siinä on kaksi yhden vuoden lisäoptiota.

Danske Bank ja OP Yrityspankki toimivat sopimuksen vastuullisina koordinaattoreina ja pääjärjestäjinä.

Neste perusti vihreän rahoituksen viitekehyksen (Green Finance Framework) vuonna 2021 integroidakseen vastuullisuustavoitteensa rahoitukseensa entistä vahvemmin. Vihreän rahoituksen viitekehys on suunniteltu tukemaan investointeja uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujemme kehittämiseen, käyttöön, ylläpitoon ja laajentamiseen ilmastonmuutoksen torjumiseksi maailmanlaajuisesti kasvihuonekaasupäästöjä vähentämällä.

Nesteen tavoitteena on olla globaali johtaja uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa. Strategiamme keskittyy uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen kasvattamiseen, tulevaisuuteen valmistautumiseen sekä kilpailukyvyn ja muutoksen vauhdittamiseen.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja:

Vihreän rahoituksen viitekehys, the Second Opinion ja vihreän rahoituksen Q&A löytyvät osoitteesta: https://www.neste.fi/konserni/sijoittajat/lainat/green-finance

Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin klo 8.30–16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi