3 Maaliskuu 2020

Neste on julkaissut vuoden 2019 vuosikertomuksen sekä palkitsemispolitiikan

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat

Neste Oyj, Pörssitiedote, 3.3.2020 klo 13.00

Nesteen vuosikertomus vuodelta 2019 on julkaistu yhtiön verkkosivuilla suomeksi osoitteessa www.neste.com/vuosikertomus ja englanniksi osoitteessa www.neste.com/annualreport. Vuosikertomus sisältää yhtiön strategiakatsauksen, vastuullisuusraportin, selvityksen hallinnointi- ja ohjausjärjestelmästä ja palkka- ja palkkioselvityksen, sekä tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen.

Vuosikertomus, selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä sekä palkka- ja palkkioselvitys ovat tämän tiedotteen liitteinä pdf-tiedostoina.

Neste on julkaissut myös palkitsemispolitiikan, joka esitellään 7.4.2020 pidettävälle yhtiökokoukselle, jotta osakkeenomistajat voivat äänestää siitä osakkeenomistajien oikeuksia koskevan direktiivin (SRD) mukaisesti. Yhtiökokouksen päätös on neuvoa-antava, mutta kaiken palkitsemisen tulee olla yhtiökokoukselle esitetyn palkitsemispolitiikan mukaista. Tätä palkitsemispolitiikkaa sovelletaan hallitukseen ja toimitusjohtajaan (sekä mahdollisesti nimitettävään toimitusjohtajan sijaiseen), ja sitä on tarkoitus noudattaa neljän vuoden ajan vuoden 2024 yhtiökokoukseen saakka.

Palkitsemispolitiikka on tämän tiedotteen liitteenä pdf-tiedostona.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja (vt.)

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen, puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00).

Liitteet:
Nesteen vuosikertomus 2019
Nesteen selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä 2019
Nesteen palkka- ja palkkioselvitys 2019
Nesteen palkitsemispolitiikka

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2019 Nesteen liikevaihto oli 15,8 miljardia euroa. Vuonna 2020 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com