12 syyskuu 2023

Neste päivittää kolmannen vuosineljänneksen 2023 ennusteensa Öljytuotteiden osalta sekä Singaporen uuden jalostamon käynnistymisen osalta

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat

Neste Oyj, Pörssitiedote / sisäpiiritieto, 12.9.2023 klo 9.45

Öljytuotteiden kolmannen vuosineljänneksen marginaalinäkymät parantuneet

Epävakaasta öljymarkkinasta huolimatta Luoteis-Euroopan diesel- ja bensiinimarginaalit ovat nousseet kolmannella vuosineljänneksellä korkealle tasolle, mikä parantaa myös Nesteen Öljytuotteiden kokonaisjalostusmarginaalin ennustetta kolmannella vuosineljänneksellä.

Uusi päivitetty ennuste: Nesteen Öljytuotteiden kokonaisjalostusmarginaalin kolmannella vuosineljänneksellä odotetaan olevan merkittävästi korkeampi kuin vuoden 2023 toisella vuosineljänneksellä (16.7 USD/bbl).

Aiempi ennuste: Nesteen Öljytuotteiden kolmannen vuosineljänneksen kokonaisjalostusmarginaalin odotetaan olevan hieman korkeampi kuin vuoden 2023 toisella vuosineljänneksellä (16.7 USD/bbl).

Laitteiden lisätarkastus- ja korjaustyöt Singaporen uudella linjalla

Singaporen jalostamon laajennuksen elokuisen dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen (SAF) tuotannon uudelleen käynnistymisen ylösajo on hidastunut äskettäisen laitteiden lisätarkastus- ja korjaustyöseisokin vuoksi.

Meneillään olevien lisätarkastus- ja korjaustöiden myyntivolyymivaikutuksen arvioidaan olevan noin 100 000 tonnia vuoden 2023 toisella puoliskolla vaikuttaen pääasiassa neljännen vuosineljänneksen myyntiin.

Neste päivittää kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsauksessaan uusiutuvan dieselin ja SAF:n neljännen vuosineljänneksen myyntivolyymiarvionsa.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi.

Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottajana sekä polymeerien ja kemikaalien valmistukseen tarkoitettujen uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineisiin perustuvien syöttöaineratkaisujen edelläkävijänä, Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. 

Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon öljynjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä.  Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä ja aikoo vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Neste on myös asettanut korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjulle. Yhtiö on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi