6 Maaliskuu 2023

Neste perustaa Euro Medium Term Note -ohjelman

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 6.3.2023 klo 14.20

Neste Oyj on perustanut 2 500 000 000 euron joukkovelkakirjalainaohjelman (Euro Medium Term Note, EMTN-ohjelma). Irlannin keskuspankki on hyväksynyt lainaohjelman esitteen 6.3.2023. Englanninkielinen lainaohjelman esite on saatavilla Euronext Dublin -verkkosivustolla osoitteessa www.euronext.com/en/markets/dublin sekä Nesteen verkkosivuilla osoitteessa www.neste.com/investors/credit/prospectuses.

Nesteen EMTN-ohjelman järjestäjänä toimii Citigroup Global Markets Limited. 

EMTN-ohjelman alla liikkeeseen laskettujen joukkovelkakirjalainojen varoja voidaan käyttää yleisiin tarkoituksiin tai vihreän joukkovelkakirjalainan kohdalla hankkeiden ja investointien rahoittamiseen Nesteen vihreän rahoituksen viitekehyksen puitteissa.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Median yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00).
Muut yhteydenotot rahoitusjohtaja, CRO Katariina Perkkiö, puh. 050 4581 492.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi