8 Joulukuu 2022

Neste tekee nimityksiä johtoryhmässä ja perustaa uuden roolin johtoryhmään

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat

Neste Oyj, Pörssitiedote, 8.12.2022 klo 10.00

Neste Oyj on nimittänyt Katja Wodjereckin Renewable Road Transportation -liiketoimintayksikön johtajaksi ja Nesteen johtoryhmän jäseneksi. Hän raportoi toimitusjohtaja Matti Lehmukselle ja aloittaa tehtävässä 1.4.2023. Katja siirtyy Nesteen palvelukseen Dow’lta. Hän seuraa tässä roolissa Carl Nybergiä, joka nimitettiin Renewable Platformin johtajaksi aiemmin tänä vuonna.

"Neste tähtää maailman johtavaksi uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen toimittajaksi. Toivotan Katjan lämpimästi tervetulleeksi johtoryhmäämme ja johtamaan Renewable Road Transportation -liiketoimintaa sen kasvumatkalla. Katjalla on vankka kokemus kansainvälisestä kemianteollisuudesta sekä kyvykkyyttä toteuttaa transformaatiota ja menestyksekkäästi johtaa kaupallista toimintaa globaalissa monimutkaisessa liiketoimintaympäristössä”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus.

Samalla Nesteen johtoryhmään perustetaan uusi rooli investointien hallinnan ja toteutuksen johtamiseen, ja Bart Leenders on nimitetty Investment Management and Execution -johtajaksi ja Nesteen johtoryhmän jäseneksi. Hän raportoi toimitusjohtaja Matti Lehmukselle ja aloittaa tehtävässä 1.1.2023. Bart Leenders toimii tällä hetkellä Nesteen tuotantojohtajana.

”Jatkuva uusiutuvien kasvustrategian toteuttaminen edellyttää investointiportfoliomme onnistunutta toteuttamista tulevina vuosina. Tehokas investointien hallinta ja toteutus ovat ydinvalmiuksia ja kriittisiä arvon luomisen kannalta, minkä vuoksi olemme perustaneet johtoryhmään uuden Investment Management and Execution -roolin”, Lehmus sanoo.

”Olen iloinen voidessani toivottaa Bart Leendersin tervetulleeksi johtoryhmäämme ja johtamaan Investment Management and Execution -organisaatiota. Hän on kokenut globaalien toimintojen johtaja, jolla on vankka ymmärrys liiketoiminnan kokonaisarvoketjusta ja projektien toteutuksesta”, Lehmus jatkaa.

Uusi Investment Management and Execution -toiminto sisältää Engineering Solutionsin ja hankinnan (lukuun ottamatta raaka-ainehankintaa).  

Nesteen johtoryhmä 1.1.2023 alkaen:

Matti Lehmus, toimitusjohtaja
Martti Ala-Härkönen, Executive Vice President, Chief Financial Officer, Strategy and IT
Mercedes Alonso, Executive Vice President, Renewable Polymers and Chemicals
Panu Kopra, Executive Vice President, Marketing & Services
Markku Korvenranta, Executive Vice President, Oil Products
Thorsten Lange, Executive Vice President, Renewable Aviation
Carl Nyberg, Executive Vice President, Renewable Platform
Katja Wodjereck, Executive Vice President, Renewable  Road Transportation
Minna Aila, Executive Vice President, Sustainability and Corporate Affairs
Hannele Jakosuo-Jansson, Executive Vice President, Human Resources and HSSEQ 
Bart Leenders, Executive Vice President, Investment Management and Execution 
Lars Peter Lindfors, Executive Vice President, Innovation
Christian Ståhlberg, General Counsel

Kaikki Nesteen johtoryhmän jäsenet raportoivat toimitusjohtaja Matti Lehmukselle. Näiden julkistettujen nimitysten ja organisaatiomuutoksen yhteydessä toimintojen johtajien nimikkeet on muutettu Executive Vice Presidentiksi. Nämä organisaatiorakenteen muutokset eivät vaikuta Nesteen raportointisegmentteihin, jotka säilyvät: Uusiutuvat tuotteet, Öljytuotteet, Marketing & Services ja Muut.

Nyt nimitettyjen henkilöiden CV:t ja valokuvat ovat tämän tiedotteen liitteenä.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi