29 Huhtikuu 2022

Nesteen kokonaan omistama Neste Engineering Solutions Oy sulautuu Neste Oyj:hin

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 29.4.2022 klo 9.15

Nesteen hallitus on hyväksynyt sulautumissuunnitelman, jonka mukaan yhtiön kokonaan omistama tytäryhtiö Neste Engineering Solutions Oy yhdistetään Neste Oyj:hin. 

Yhdistymisen arvioidaan toteutuvan 30.9.2022 ja se vaikuttaa vain Suomen toimintoihin. Koko Suomen NES:n henkilöstö, noin 750 ammattilaista, siirtyy Neste Oyj:n palvelukseen. Neste Engineering Solutions Oy:n oikeudet ja velvollisuudet siirtyvät Neste Oyj:lle.

Neste Engineering Solutions tarjoaa korkealaatuisia teknologia- ja suunnittelupalveluita, sisältäen  teknisen hankinnan, rakennustyön johtamisen ja projektinhallinnan öljy- ja kaasualalle, petrokemian- ja bioteollisuuden alalle. Neste Engineering Solutions toimii Suomessa, Singaporessa ja Alankomaissa.

Muutaman seuraavan kuukauden aikana Neste arvioi edelleen, onko hyödyllistä ja mahdollista yhdistää myös Neste Engineering Solutionsin liiketoiminnot Alankomaissa ja Singaporessa.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja:  Patrick von Essen, toimitusjohtaja,  Neste Engineering Solutions Oy, puh. 010 458 3220, patrick.essen(at)neste.com tai Nesteen mediapuhelin, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi