13 Maaliskuu 2024

Nesteen muutosneuvottelut päättyivät – tavoitteena kilpailukyvyn parantaminen pitkällä aikavälillä

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 13.3.2024 klo 9

Neste on päättänyt organisaationsa muutosneuvottelut, joka julkistettiin 1.11.2023. Neste tiedotti tuolloin yhdistävänsä kolme uusiutuvien tuotteiden liiketoimintayksikköä yhdeksi Uusiutuvat tuotteet -liiketoimintayksiköksi ja järjestävänsä toiminnot uudelleen tukemaan paremmin liiketoimintalähtöistä työskentelyä. 

Yksinkertaistetulla organisaatiorakenteella ja toimintamallilla Neste varmistaa kasvustrategiansa toteuttamisen kustannustehokkaammin sekä vahvistaa pitkän aikavälin kilpailukykyään. Suunniteltujen organisaatiomuutosten odotettiin johtavan noin 400 työtehtävän vähentämiseen maailmanlaajuisesti. Suomen osalta perusteellisten muutosneuvottelujen jälkeen lopullinen vähennettävien työtehtävien määrä on noin 320. Tämän lisäksi maailmanlaajuisesti vähennettäviä tehtäviä on arviolta 70. Neste tarjoaa henkilöstölleen tukea muutokseen sopeutumisessa monin eri tavoin.

Uudelleenjärjestelyn odotetaan tuovan yhteensä noin 50 miljoonan euron vuotuiset kustannussäästöt. Neste kertoi pääomamarkkinapäivä-tilaisuudessaan kesäkuussa 2023 tavoittelevansa Neste Excellence -ohjelmallaan arvon luontia yli 350 miljoonaa euroa vuoden 2026 loppuun mennessä vuoteen 2022 verrattuna. Organisaatiomuutokset ja virtaviivaisempi kehitysportfolio ovat konkreettisia askelia tässä ohjelmassa.

Neste Oyj 

Susanna Sieppi
Viestintä- ja brändijohtaja (vt.)

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi.

Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottajana sekä polymeerien ja kemikaalien valmistukseen tarkoitettujen uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineisiin perustuvien syöttöaineratkaisujen edelläkävijänä, Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. 

Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon öljynjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä ja aikoo vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Neste on myös asettanut korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjulle. Yhtiö on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2023 Nesteen liikevaihto oli 22,9 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi