23 Joulukuu 2022

Suunnittelematon seisokki Nesteen Rotterdamin jalostamolla tulipalon takia

Neste Oyj, Uutinen, 23.12.2022

Nesteen Rotterdamin jalostamon tuotanto on pysäytetty jalostamoyksikössä tapahtuneen tulipalon vuoksi 22.12.2022. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, ja se on sammutettu. 

Tutkimme tapausta ja korjaustyöt ovat alkaneet. Tällä hetkellä arvioimme jalostamon käynnistyksen tapahtuvan tammikuun 2023 ensimmäisellä puoliskolla. 

Olemme aloittaneet toimenpiteet, joilla pienennämme mahdollisia vaikutuksia asiakkaisiimme. 

Palolla ei ole vaikutusta meneillään olevaan Rotterdamin jalostamon laajennusprojektiin.

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com  (arkisin klo 8.30–16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi