20 syyskuu 2019

Neste avaa toimiston Kiinan Shanghaissa

Nauhanleikkaus. Kuvassa vasemmalta oikealle Jennifer Jiang, General Manager, Neste Shanghai; Hannele Jakosuo-Jansson, Senior Vice President, Human Resources, Procurement and Safety, Neste; Matti Lehmus, Executive Vice President, Renewables Platform, Neste; Pasi Hellman, Consul General of Consulate General of Finland in Shanghai; Yonglian Chen, European & Africa Affairs Division of Shanghai Municipal People’s Government Foreign Affairs; Diego Marques, Vice President, Supply Growth and Development, Neste.

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 20.9.2019 klo 8

Neste avaa toimiston Shanghaissa ja aloittaa uusiutuvien raaka-aineiden hankinnan Kiinassa.

”Neste on maailman kolmanneksi vastuullisin yhtiö ja maailman suurin uusiutuvan dieselin tuottaja. Olemme iloisia siitä, että voimme avata uuden toimiston Kiinaan ja aloittaa jätteiden ja tähteiden hankkimisen raaka-aineiksi uusiutuvan dieselin, lentopolttoaineen sekä muiden uusiutuvien ratkaisujen globaalia tuotantoa varten”, sanoo Jennifer Jiang, joka toimii Nesteen Shanghain toimiston johtajana.

Neste ostaa jätteitä ja tähteitä uusiutuvien tuotteiden raaka-aineiksi paikallisilta kerääjiltä Kiinan itärannikolta, erityisesti Shanghain alueelta, mutta myöhemmin myös muista suurista kaupungeista.

”Jätteiden ja tähteiden osuus uusiutuvien raaka-aineiden käytöstämme on noin 80 %. Kehittämämme NEXBTL-teknologian avulla uusiutuvia tuotteita voidaan jalostaa monenlaisista heikkolaatuisista raaka-aineista siten, että lopputuotteet pysyvät laadukkaina. Nämä tuotteet ja ratkaisut auttavat asiakkaitamme vähentämään toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä”, Jennifer Jiang toteaa.

Nesteellä on uusiutuvan dieselin tuotantolaitokset Singaporessa, Alankomaissa ja Suomessa. Yhtiön nykyinen uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteetti on lähes 3 miljoonaa tonnia uusiutuvaa dieseliä ja muita uusiutuvia polttoaineita. Singaporen jalostamon kapasiteettilaajennus nostaa Nesteen uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteetin lähes 4,5 miljoonaan tonniin vuonna 2022. Laajennuksen ansiosta Singaporen jalostamolla voidaan valmistaa uusiutuvan dieselin lisäksi uusiutuvaa lentopolttoainetta ja raaka-ainetta erilaisiin polymeeri- ja kemikaalisovelluksiin. Laajennus mahdollistaa myös aikaisempaa heikkolaatuisempien jätteiden ja tähteiden käytön raaka-aineena osana nykyisen laitoksen toimintaa.

Nesteen Shanghain toimisto on Nesteen rekisteröimä ja kokonaan omistama tytäryhtiö, joka sijaitsee Jing’an Kerry Centressä Shanghaissa.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja (vt.)

Lisätietoja: Nesteen mediapuhelin, p. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00)

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2018 Nesteen liikevaihto oli 14,9 miljardia euroa. Vuonna 2019 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Liitetiedostot: