6 Heinäkuu 2020

Neste lisää tuulivoiman käyttöä Suomen tuotantolaitoksilla lähes 30 %:iin

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 6.7.2020 klo 10

Neste on sitoutunut hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Osana ilmastotyötään Neste lisää uusiutuvan sähkön käyttöä Suomen tuotantolaitoksillaan ja on solminut tuulivoimasopimuksen tuulivoimayhtiö Ilmattaren kanssa. Sopimus on tehty yhdessä Borealiksen kanssa, joka on Nesteen pitkäaikainen kumppani Kilpilahden alueella Porvoossa.

Ilmattaren ja loppuvuodesta 2019 Fortumin kanssa solmittujen tuulivoimasopimusten ansiosta lähes 30 % Nesteen Porvoon ja Naantalin tuotantolaitosten energiasta tulee olemaan uusiutuvaa tuulivoimaa vuonna 2022. 

“Nesteen tavoitteena on luoda elinvoimaisempi maapallo lapsillemme. Tässä tärkeässä osassa ovat kaksi ilmastositoumustamme, joista toinen koskee hiilineutraalia tuotantoa vuoteen 2035 mennessä. Haaste on valtava, ja se vaatii useita konkreettisia toimenpiteitä ja investointeja. Tuulivoima on yksi niistä tunnistamastamme yli 70:stä keinosta, joilla voimme vähentää tuotantomme kasvihuonekaasupäästöjä”, Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker kertoo.

Neste on sitoutunut ostamaan noin kolmanneksen Ilmattaren kahden tuulivoimapuiston tuotannosta 10 vuoden sopimuksella. Sopimuksen kokonaiskapasiteetti on yli 20 MW, ja sen tuottama energia vastaa noin 7 % Nesteen Porvoon ja Naantalin toimipaikkojen sähkönkulutuksesta. Tuulisähkön toimituksen on arvioitu alkavan vuonna 2022. 

Solmimiensa tuulivoimasopimusten avulla Neste vähentää Suomen tuotantolaitosten sähkönhankinnan epäsuoria kasvihuonekaasupäästöjä (Greenhouse Gas -protokollan mukaisia Scope 2 -päästöjä) vuositasolla noin 55 kilotonnia. 55 kt/v CO2e vastaa yli 8 500 EU-kansalaisen vuosittaista hiilijalanjälkeä.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja (vt.)

Lisätietoja: 

Neste
Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen, puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00).

Ilmatar
Erkka Saario, toimitusjohtaja, Ilmatar Energy, puh. 040 355 7007, erkka.saario@ilmatar.fi.

Borealis
Virginia Mesicek, Senior Manager a.i., External Communications, e-mail: virginia.mesicek@borealisgroup.com, puh. +43 1 22 400 772 (Vienna, Austria).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2019 Nesteen liikevaihto oli 15,8 miljardia euroa. Vuonna 2020 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Liitetiedostot: