10 Joulukuu 2019

Neste toimittaa uusiutuvaa lentopolttoainetta KLM:n Amsterdamin Schipholista lähteville lennoille

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 10.12.2019 klo 10 (EET)

KLM on ostanut vastuullista lentopolttoainetta (Sustainable Aviation Fuel, SAF) Amsterdamin Schipholin lentokentältä lähteville lennoille. Neste on valmistanut sen käytetystä paistorasvasta, ja sillä voidaan vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 80 % verrattuna fossiiliseen lentopolttoaineeseen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun vastuullista polttoainetta toimitetaan Schipholissa olemassa olevan infrastruktuurin kautta. Lisäksi Neste liittyy KLM:n Corporate BioFuel -ohjelmaan, jonka avulla yhtiö pystyy vähentämään omia liikematkustamisesta syntyviä hiilidioksidipäästöjään KLM:n lennoilla 100 %:lla.

”Vastuullisen lentopolttoaineen käyttö on tällä hetkellä yksi tehokkaimmista tavoista vähentää lentoliikenteen hiilidioksidipäästöjä. Suurilta osin KLM Corporate BioFuel -ohjelmaan osallistuvien yritysten ansiosta olemme pystyneet tekemään tämän hankinnan, joka edistää SAF:in jatkuvaa tuotantoa”, sanoo KLM:n toimitusjohtaja Pieter Elbers.

”Olemme ylpeitä siitä, että voimme tukea KLM:ää sen kunnianhimoisten päästövähennystavoitteiden saavuttamisessa uusiutuvalla lentopolttoaineellamme. Jatkamme panostamista kestävämpään tulevaisuuteen tekemällä yhteistyötä ilmailualan edelläkävijöiden kanssa ja tarjoamalla asiakkaillemme yhä enemmän uusiutuvaa lentopolttoainetta. Lisäksi olen iloinen voidessani kertoa, että olemme liittyneet KLM:n Corporate BioFuel -ohjelmaan. Sen avulla voimme vähentämään omia lentomatkustamisesta syntyviä hiilidioksidipäästöjämme”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.

Vastuullisuutta Schipholin lentokentällä

Sovittu määrä vastuullista lentopolttoainetta sekoitetaan fossiiliseen lentopolttoaineeseen. Se on sertifioitu perinteisen lentopolttoainestandardin (ASTM) mukaisesti ja täyttää samat laatu- ja turvallisuusvaatimukset. Sekoitusta jaellaan Schipholin lentokentällä Amsterdamissa. Se on niin sanottu drop-in-polttoaine eli sen jakelussa voidaan käyttää perinteistä polttoaineinfrastruktuuria, putkistoja, säilytystä ja paloposteja. Vastuullinen lentopolttoaine vähentää toimitusketjun hiilijalanjälkeä ja sen myötä Amsterdamin lentokentältä lähtevien lentojen CO2-päästöjä. 

KLM hankkii vain vastuullisia lentopolttoaineita, jotka perustuvat CO2-jalanjälkeä merkittävästi vähentäviin jäte- ja tähderaaka-aineisiin, joilla ei ole negatiivisia vaikutuksia ruoantuotantoon tai ympäristöön. Ketjun vastuullisuus varmistetaan International Sustainability and Carbon Certification Plussan (ISCC+) ja Roundtable on Sustainable Biomaterialsin (RSB) sertifioinneilla.

Nyt hankitulla volyymillä tuetaan Los Angelesista tulevaa ja jo olemassa olevaa hankintaa sillä aikaa, kun vastuullisen lentopolttoaineen tuotantolaitosta rakennetaan Alankomaiden Delfziljissä vuodelle 2022. KLM tukee tämän laitoksen kehitystyötä alan kumppaneiden kanssa. Se tulee toimittamaan KLM:lle 75 000 tonnia vastuullista lentopolttoainetta vuosittain.

Vastuullisella lentopolttoaineella välittömät päästövähennykset

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine on valmistettu uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista. Sen käytöllä, kuljetusten osuus mukaan luettuna, saavutetaan jopa 80 % pienempi hiilijalanjälki polttoaineen elinkaaren aikana verrattuna fossiiliseen lentopolttoaineeseen. Se on täysin yhteensopiva nykyisen suihkumoottoritekniikan ja polttoaineen jakeluinfrastruktuurin kanssa fossiiliseen polttoaineisiin sekoitettuna. USA:ssa ja Euroopassa Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen kapasiteetti on tällä hetkellä 100 000 tonnia vuodessa. Tuotantokapasiteettia kasvatetaan parhaillaan, ja Nesteen tuotantokapasiteetti tulee olemaan yli miljoona tonnia uusiutuvaa lentopolttoainetta vuoteen 2022 mennessä.

Ainutlaatuinen yhteistyö

Neste liittyy KLM:n Corporate BioFuel -ohjelmaan. KLM Corporate BioFuel -ohjelma auttaa yrityksiä ja muita organisaatioita varmistamaan, että heidän lentomatkoillaan on kokonaan tai osittain käytössä vastuullista lentopolttoainetta. Ohjelmassa mukana olevat yritykset maksavat lisämaksun, joka kattaa vastuullisen lentopolttoaineen ja tavallisen fossiilisen lentopetrolin hintaeron. Näin he toimivat esimerkkinä ja edistävät aktiivisesti lentoliikenteen vastuullisuutta. Vuonna 2019 KLM Corporate BioFuel -ohjelmassa ovat mukana ABN AMRO, Accenture, Arcadis BV, Arcadis NV, Amsterdam Municipality, Loyens & Loeff, Air Traffic Control the Netherlands (LVNL), Microsoft, the Ministry of Infrastructure and the Environment, Neste, the Royal Netherlands Aerospace Centre (NLR), PGGM, Schiphol Group, SHV Energy, Södra ja TU Delft.

Lennä vastuullisesti

“Lennä vastuullisesti” tiivistää KLM:n sitoumuksen vastuullisemman tulevaisuuden luomiseksi lentoliikenteessä. Se käsittää KLM:n nykyiset ja tulevat teot toimintansa vastuullisuuden kehittämiseksi. Todellista edistystä voidaan saavuttaa vain koko toimialan yhteistyöllä. “Lennä vastuullisesti” -hankkeella KLM kutsuu kuluttajat tarttumaan hiilidioksidipäästöjen kompensointipalveluun CO2ZEROon. Yritykset voivat vähentää liikematkojensa hiilijalanjälkeä KLM Corporate BioFuel -ohjelman kautta.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja, (vt.)

Lisätietoja: Nesteen mediapuhelin, puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00)

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2018 Nesteen liikevaihto oli 14,9 miljardia euroa. Vuonna 2019 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Liitetiedostot:
Photo: Airplane(14.73 MB)