22 Marraskuu 2022

Neste toimitti 1 500 tonnia uusiutuvaa lentopolttoainetta Los Angelesin kansainväliselle lentoasemalle

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 22.11.2022 klo 15
 

  • Neste toimitti 1 500 tonnia uusiutuvaa lentopolttoainetta Los Angelesin kansainväliselle lentoasemalle (LAX) yhteistyössä LAXFUELin kanssa.
  • Tämä on ensimmäinen suuri uusiutuvan lentopolttoaineen toimitus Los Angelesin lentoasemalle, minkä johdosta lentoasemalla toimivat kaupalliset lentoyhtiöt voivat vähentää lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöjä merkittävästi.
  • Neste MY Uusiutuvan Lentopolttoaineen käytöllä voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 %* polttoaineen koko elinkaaren aikana fossiilisen lentopolttoaineen käyttöön verrattuna.

Neste toimitti 1 500 tonnia Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine™ -tuotetta Los Angelesin kansainväliselle lentoasemalle. Toimituksen mahdollisti tiivis yhteistyö LAXFUELin kanssa. LAXFUEL on Los Angelesin kansainvälisellä lentoasemalla toimivien lentoyhtiöiden konsortio, joka vastaa lentopolttoaineen jakelujärjestelmästä kyseisellä lentoasemalla. Tämä on ensimmäinen kerta, kun uusiutuvaa lentopolttoainetta toimitetaan proomuilla LAXFUELin jakelujärjestelmään.

Polttoainetoimitus lisää merkittävästi uusiutuvan lentopolttoaineen saatavuutta tällä yhdellä Yhdysvaltojen vilkkaimmista kansainvälisistä lentoasemista ja lentoliikenteen solmukohdista. Sen myötä lentoyhtiöt ja matkustajat voivat pienentää lentämisestä aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä ja matkustaa entistä vastuullisemmin. 

Uusiutuva lentopolttoaine on laajalti tunnustettu keskeiseksi tekijäksi, joka auttaa saavuttamaan ilmailualan päästövähennystavoitteet maailmanlaajuisesti. Yksi ilmailualan haasteista on uusiutuvan lentopolttoaineen saatavuus riittävän suurina määrinä. Pienempiä uusiutuvan lentopolttoaineen toimituksia on käytetty Los Angelesin kansainväliseltä lentoasemalta lähtevillä lennoilla jo aiemmin, mutta toimituksia on ollut harvoin ja polttoainetta on kuljetettu säiliöautoilla. Nesteen ja LAXFUELin kumppanuuden ansiosta uusiutuvaa lentopolttoainetta toimitetaan ensimmäistä kertaa suuria määriä valmiina polttoainesekoituksena Los Angelesin kansainvälisen lentoaseman polttoainejakelujärjestelmään.

”Uusiutuva lentopolttoaine on nopein ja tehokkain tapa vähentää lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. Nyt pystymme toimittamaan tätä vähäpäästöisempää polttoainetta aiempaa suurempina määrinä sekä Los Angelesin lentoasemalla että alueen muilla lentoasemilla toimiville lentoyhtiöille LAXFUELin laajan polttoainejakelujärjestelmän avulla Kaliforniassa. Kumppanuus Nesteen kanssa osoittaa, että meillä on valmius tarjota tämä polttoaine välittömästi käyttöön vähäpäästöisenä ratkaisuna. Kumppanuus luo vakaan perustan myös laajentaa toimituksia lentoyhtiöille tulevaisuudessa”, sanoo John Trozzo, Chairman, LAXFUEL Corporation.

”Neste on täysin sitoutunut tukemaan ilmailualan päästöjen vähentämistä. Yhtiömme on ollut eturintamassa nopeuttamassa uusiutuvan lentopolttoaineen saatavuutta, ja tämä saavutus yhdessä LAXFUELin kanssa on osoitus konkreettisesta työstämme ilmailun vastuullisemman tulevaisuuden hyväksi. Kalifornia on yksi Yhdysvaltojen vierailluimmista osavaltioista, joten kysyntää lentoliikenteelle on paljon. Kun toimitamme uusiutuvaa lentopolttoainetta osavaltion vilkkaimmalle lentoasemalle, Kaliforniaan ja Kaliforniasta lentävät matkustajat voivat pienentää hiilijalanjälkeään ja nauttia samalla lentomatkustuksen hyödyistä”, sanoo Nesteen Yhdysvaltojen toiminnoista vastaava johtaja Chris Cooper. 

Uusiutuva lentopolttoaine on yhtä suorituskykyinen kuin tavanomainen lentopolttoaine, mutta sen elinkaaren aikainen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi. Neste MY Uusiutuvan Lentopolttoaineen käytöllä voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 %* polttoaineen koko elinkaaren aikana fossiilisen lentopolttoaineen käyttöön verrattuna. Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine valmistetaan sataprosenttisesti vastuullisesti hankituista uusiutuvista jätteistä ja tähteistä, kuten käytetystä paistorasvasta ja eläinrasvajätteestä. Uusiutuva lentopolttoaine sekoitetaan tavanomaiseen lentopolttoaineeseen, ja se toimii saumattomasti jo käytössä olevien polttoaineiden jakelujärjestelmien ja lentokoneiden moottorien kanssa. Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine on kaupallisesti saatavilla ja käytössä maailmanlaajuisesti. 

*) Puhtaassa muodossa käytettynä. Laskettu vakiintuneilla elinkaariarvioinnin menetelmillä (esim. CORSIA)

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: